Πωλείται το 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος» | Τι αποφασίστηκε

19:05 11/9/2019 - Πηγή: iPop

ΠοιαΕλευθέριος Βενιζέλος | είναι η απόφαση για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που πάρθηκε από το ΚΥΣΟΙΠ κατά τη συνεδρίαση του μεσημέρι της Τετάρτης;

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ποια είναι η απόφαση για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»;

Η άμεση πώληση του 30% στην εταιρία διαχείρισης του αεροδρομίου. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης «κινούμε άμεσα τη διαδικασία για την πώληση του 30% που κατέχει το δημόσιο στο αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’».

Μια

αποκρατικοποίηση που φυσικά, δεν γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθεί… αφού προηγήθηκε η επέκταση της σύμβασης διαχείρισης του αεροδρομίου για άλλα 20 χρόνια που καθυστέρησε την φάση της ουσιαστικής αποκρατικοποίησες που ξεκινά τώρα.

Όπως δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας:

Ιδεολογική και πολιτική μας θέση, όπως διαρκώς τονίζουμε, είναι ότι αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας, αρκεί αυτές να πραγματοποιούνται με όρους απόλυτης διαφάνειας και γνώμονα εν τέλει το δημόσιο συμφέρον Και όχι μόνο ως μέσο αύξησης των δημοσίων εσόδων

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών θύμισε ότι η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση αποτελούσε δέσμευση της χώρας η οποία τώρα υλοποιείται.

«Σήμερα υλοποιούμε μία ακόμη δέσμευση που είχαμε αναλάβει. Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο συνήλθε υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, μετά από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, προχωρούμε τη διαδικασία πώλησης του 30% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Η Lazard νέα σύμβουλος για το χρέος

Παράλληλα, αποφασίστηκε πως η Lazard αναλαμβάνει τον ρόλο συμβούλου για το δημόσιο χρέος μόλις ολοκληρωθεί και το συμβόλαιο του ελληνικού δημοσίου με την Rothchild.

Στα καθήκοντα του νέου συμβούλου του ελληνικού δημοσίου που προτάθηκε από τον ΟΔΔΗΧ θα είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός για την πλήρη επάνοδο της Ελλάδας στο δανεισμό από τις αγορές, η αξιοποίηση του μαξιλαριού ασφαλείας των 37,7 δισ. ευρώ που διαθέτει το ελληνικό δημόσιο αλλά και η τακτική στην αποπληρωμή «ακριβού χρέους» όπως αυτό προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Βασική αποστολή του νέου συμβούλου διαχείρισης του χρέους είναι η σταδιακή επιστροφή σε επενδυτική βαθμίδα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης:

Το δεύτερο καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το άρθρο Πωλείται το 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος» | Τι αποφασίστηκε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα