Tα σπιτικά scrubs που χρειάζεσαι για να ανανεωθείς μετά το Καλοκαίρι

17:32 11/9/2019 - Πηγή: iPop

Ηλιοθεραπεία, λάδια, αντηλιακά έχουν φτάσει την επιδερμίδα σου στα όρια της και χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση! Δοκίμασε τα σπιτικά scrubs που χρειάζεται για να ανανεωθεί μετά το Καλοκαίρι.

Δεν χρειάζεσαι πολλά για να φτιάξεις σπιτικά scrubs ώστε να ανανεωθεί η επιδερμίδα σου μετά το Καλοκαίρι και να αποκτήσει λεία υφή και λάμψη!

Αλάτι, ζάχαρη και λάδι είναι τα βασικά συστατικά που θα

χρειαστείς για τις παρακάτω εύκολες θεραπείες στο σπίτι που προσφέρουν πραγματικά αποτελέσματα. Η απολέπιση, άλλωστε, είναι γνωστό ότι αφήνει το δέρμα αναζωογονημένο, ζωντανό και μαλακό όπως ενός βρέφους.

Είναι πραγματικά απλώς θέμα ανάμειξης συστατικών στις σωστές αναλογίες. Μπορείς να προσαρμόσεις τα συστατικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου, να είσαι σίγουρη ότι δεν υπάρχουν περιττές συνθετικές χημικές ουσίες και να αποφύγεις το έξτρα κόστος των συσκευασιών που βρίσκεις στην αγορά!

Τα αγαπημένα μας σπιτικά scrubs:Banana sugar body scrub

Όταν οι μπανάνες που έχεις στην κουζίνα αρχίσουν να μαυρίζουν είναι η στιγμή να τις αξιοποιήσεις για την κούρα ομορφιάς σου και πιο συγκεκριμένα για scrub σώματος!

Τι θα χρειαστείς:

1 μπανάνα3 κσ μαύρη ζάχαρη* προαιρετικά: ¼ κγ εκχύλισμα βανίλιας (ή το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο)

Πώς θα το φτιάξεις:

Λιώσε μ ένα πηρούνι την μπανάνα- στόχος είναι να γίνει μία πάστα αλλά όχι υπερβολικά ρευστή!Ανακατέψτε την μπανάνα με την ζάχαρη και τα αιθέρια έλαια.

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις:

Στο ντους, χρησιμοποίησε το μείγμα και κάνε απαλό μασάζ στο σώμα.Ξέπλυνε με ζεστό νερό.Tomato sugar scrub

Ένα ακόμα σπιτικό scrub -αυτή τη φορά για το πρόσωπο- και δημιουργείται από πολύ εύκολα υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας! Μπορείς να το χρησιμοποιείς σε εβδομαδιαία βάση!

Τι θα χρειαστείς:

1 μεσσαία ή μεγάλη ντομάτα1-3 κσ μαύρη ζάχαρη

Πώς θα το φτιάξεις:

Πλύνε την ντομάτα καλάΚόψε μία χοντρή φέτα από το πάνω μέρος της ντομάτας -χωρίς να πετάξεις το κομμάτι που έκοψες καθώς θα το χρειαστείς σαν σφουγγαράκι.Βούτηξε το «καπάκι» που έκοψες μέσα στην ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μία παχιά στρώση.

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις:

Με το «σφουγγαράκι» που έφτιαξες ξεκίνα να τρίβεις απαλά το μέτωπο σου με κυκλικές κινήσεις.Πέρνα προς τα κάτω γύρω από την εξωτερική περιοχή των ματιών (αποφεύγοντας τα βλέφαρα και κάτω από την περιοχή των ματιών) και συνέχισε στο υπόλοιπο πρόσωπο, τη μύτη, το στόμα, το πηγούνι και το λαιμό.Χαλάρωσε για 10 λεπτά  αφήνοντας τα υπολείματα του μείγματος στην επιδερμίδα σου.Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.Βάλε την ενυδατική κρέμα σου

Ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα για κάθε beauty προϊόν που χρησιμοποιείς;

Sugary minty lip scrub

Για πιο απαλά χείλη, αυτή η γρήγορη θεραπεία είναι ότι χρειάζεσαι!

Τι θα χρειαστείς:

3 κσ ελαιόλαδο2κσ καστανή ζάχαρη3 σταγόνες εκχύλισμα μέντας

Πώς θα το φτιάξεις:

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σ ένα μπολάκι

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις:

Άπλωσε το μείγμα στα χείλη σουΚάνε ελαφρύ μασάζ για 2-3 λεπτά με τα δάχτυλά σουΑφαίρεσε το μ ένα βρεγμένο βαμβάκι

Οι 3 μαγικές λύσεις για να μην σκάνε τα χείλη σου

Lavender sea salt scrub

Λεβάντα και αλάτι για ένα εκπληκτικά αποτελεσματικό body scrub!

Τι θα χρειαστείς:

1/2 κούπα χοντρό αλάτι sea salt1/4 κούπα αμυγδαλέλαιο ή ελειόλαδο4 σταγόνες έλαιου λεβάντας

Πώς θα το φτιάξεις:

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σ ένα μπολάκι

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις: 

Άπλωσε στην επιδερμίδα σου το μείγμα και κάνε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσειςΞέπλυνε το με χλιαρό νερόΆπλωσε την ενυδατική σου κρέμαCitrus salt or sugar scrub

Αυτό το σπιτικό scrub θα ξυπνήσει την επιδερμίδα σου! Είναι ιδανικό σώμα και πρόσωπο και μπορείς να το χρησιμοποιείς στο πρωινό ντους ή μετά από την γυμναστική.

Τι θα χρειαστείς: 

1/2 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι1/2 φλιτζάνι λάδι της επιλογής σου (jojoba, αμύγδαλο, ελαιόλαδο, οτιδήποτε άλλο)1 κγ χυμό από λεμόνι ή πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ ή μίξη όλων αυτών!

Πώς θα το φτιάξεις:

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σ ένα μπολάκι

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις: 

Άπλωσε στην επιδερμίδα σου το μείγμα και κάνε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις -απέφυγε την περιοχή των ματιών.Ξέπλυνε το με χλιαρό νερόΆπλωσε ενυδατική σου κρέμα

Ναι, πρέπει να κάνεις απολέπιση και στο κρανίο σου!

Honey-Sugar Body Scrub

Ακόμη και τα high-end spas μερικές φορές δημιουργούν τις δικές τους θεραπείες scrub με φυσικά συστατικά. Αυτή η θεραπεία, spa-inspired scrub λειτουργεί σαν μαγικό. Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και απαιτεί μόνο τρία συστατικά που βρίσκονται στην κουζίνα του καθενός. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα κάθε 15 μέρες.

Τι θα χρειαστείς: 

1/4 φλιτζάνι μέλι2 κσ ελαιόλαδο1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

Πώς θα το φτιάξεις:

Βάλε το μέλι σ ένα μπολάκι και ζέστανε το στο microwave ή σε bain-marie ώστε να γίνει ρευστό αλλά να μπορείς να το αγγίξεις.Πρόσθεσε το λάδι και την ζάχαρη και ανακάτεψε όλα τα υλικά

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις: 

Άπλωσε στην επιδερμίδα σου το μείγμα και κάνε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις -απέφυγε την περιοχή των ματιών.Ξέπλυνε το με χλιαρό νερόΆπλωσε ενυδατική σου κρέμαΘέλεις περισσότερα σπιτικά scrubs; Συνέχισε να διαβάζεις εδώ:

Οι καλύτερες και πιο εύκολες DIY συνταγές απολέπισης!

Το άρθρο Tα σπιτικά scrubs που χρειάζεσαι για να ανανεωθείς μετά το Καλοκαίρι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα