World Press Photo: Η συγκλονιστική φωτογραφία απ’ τις φωτιές στην Εύβοια βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης

17:18 24/3/2022 - Πηγή: iPop

Η συγκλονιστική φωτογραφία της γιαγιάς Παναγιώτας από τις πυρκαγιές στην Εύβοια, οδήγησε τον φωτογράφο της, Κωνσταντίνο Τσακαλίδη στην κορυφή των φετινών βραβείων World Press Photo

Συγκεκριμένα, ο φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνος Τσακαλίδης είναι ένας από τους νικητές του Διαγωνισμού World Press Photo Contest 2022. Μάλιστα, η φωτογραφία του από τις πυρκαγιές στην Εύβοια βραβεύτηκε ως η καλύτερη στην Ευρώπη, στην κατηγορία Singles

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες, τους αφανείς μας ήρωες

Η φωτογραφία
από τις φωτιές στην Εύβοια που μας συγκλόνισε έφτασε στα βραβεία World Press Photo

Στην σπαρακτική φωτογραφία απεικονίζεται η 81 ετών Παναγιώτα Ριτσόπη από το χωριό Γούβες, η οποία συνειδητοποιεί ότι χάνει το σπίτι της απ’ την φωτιά. Η συγκεκριμένη φωτογραφία, όπως σχολίασαν πολλοί όταν δημοσιεύτηκε, θυμίζει τον διάσημο πίνακα με τίτλο «Κραυγή» του Νορβηγού εξπρεσιονιστή Έντβαρντ Μουνκ.

Η ιστορία πίσω από την συγκλονιστική viral φωτογραφία της μικρής Βαλεντίνας στην πυρκαγιά της Εύβοιας

«Η φωτογραφία αυτή έγινε σύμβολο για τον αντίκτυπο των πυρκαγιών στην Ευρώπη. Η κ. Παναγιώτα είχε δηλώσει τότε: «Εκείνη τη στιγμή δεν φώναζα μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για όλο το χωριό». Τελικά, το σπίτι της έμεινε ανέγγιχτο. Η φωτιά σταμάτησε μερικά μέτρα από την αυλή», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού όπου εξηγείται ο λόγος που επιλέχθηκε η φωτογραφία.

Πρόκειται για μία ακόμη διάκριση του φωτογράφου, καθώς η φωτογραφία συμπεριλαμβανόταν στις κορυφαίες φωτογραφίες του 2021.

Η στιγμή τραβήχτηκε στις 8 Αυγούστου του 2021.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη World Press Photo Foundation (@worldpressphoto)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο World Press Photo: Η συγκλονιστική φωτογραφία απ’ τις φωτιές στην Εύβοια βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα