The Greatest: Η ταινία της Apple θίγει ένα θέμα για το οποίο δε μιλάει κανείς κι ελπίζει σε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις

20:01 2/12/2022 - Πηγή: iPop

Ενόψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία η Apple κυκλοφόρησε μια ταινία μικρού μήκους στο YouTube, με τίτλο The Greatest κι ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Εσύ έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς τα άτομα με αναπηρία χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες προκειμένου να διευκολύνουν τη ζωή την οποία ζουν;

Στην ταινία, η Apple αναλύει πώς τα άτομα με αναπηρία μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια σειρά από χαρακτηριστικά

όπως το VoiceOver, Voice Control, την ανίχνευση εικόνας και ατόμων, το AssistiveTouch και το Magnifier για μία καλύτερη ζωή.

Για άτομα με περιορισμένη έως και καθόλου όραση, η ταινία περιλαμβάνει και ηχητική περιγραφή!

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς, έναν κόσμο δίκαιο, στον οποίο όλοι μας θα έχουμε ίσες ευκαιρίες για εξέλιξη και δημιουργία, αυτό ακριβώς θέλει να περάσει και η ταινία της Apple.

Το βλέμμα που πονάει

The GreatestApple: Η ταινία που πρέπει να δεις

Η σειρά λογισμικού προσβασιμότητας που εκτείνεται στις πέντε πλατφόρμες της Apple είναι σίγουρα μία πολύ χρήσιμη καινοτομία, τόσο για ανθρώπους με αναπηρία, όσο και για ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά εκείνοι στα τεχνολογικά μέσα και οι αναλυτές στο Twitter και στα podcast, θεωρούν ότι οι καινοτομίες της Apple είναι επαναστατικές κι έχουν ανοίξει τον δρόμο για μία νέα εποχή, καλύτερη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το λογισμικό προσβασιμότητας είναι κυριολεκτικά μία τεχνολογία που αλλάζει τη ζωή και ανοίγει πόρτες στον κόσμο.

Καλλιτέχνες με αναπηρία αποδεικνύουν πως όταν υπάρχει θέληση όλα είναι δυνατά! (Photos)

Η κυκλοφορία του The Greatest από την Apple είναι αξιοσημείωτη για περισσότερους από έναν λόγους. Σκέψου πρόσφατα γεγονότα στον τομέα της τεχνολογίας που επηρεάζουν την κοινότητα των ατόμων με αναπηρία. Θα σου απαντήσω εγώ, κανένα! Ίσα ίσα, συμβαίνει το αντίθετο. Για παράδειγμα, ο συνιδρυτής της Post, Noam Bardin, ανακοίνωσε σε μία ανάρτησή του ότι η προσβασιμότητα δεν είναι κάτι που «σχεδιάζουμε» για το άμεσο μέλλον, επειδή θεωρείται ως κατώτερη προτεραιότητα.

Σε έναν κόσμο, λοιπόν, που είναι γεμάτος με άτομα σαν τον Noam Bardin, γίνε η Apple και προσπάθησε να δημιουργήσεις έναν κόσμο πιο δίκαιο, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο The Greatest: Η ταινία της Apple θίγει ένα θέμα για το οποίο δε μιλάει κανείς κι ελπίζει σε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Greatest,Apple