Η Stephanie Frappart έγινε η πρώτη γυναίκα-διαιτητής σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την σημασία του γεγονότος αυτού να είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο νομίζουμε

13:12 2/12/2022 - Πηγή: iPop

Η Γαλλίδα Stephanie Frappart έγινε η πρώτη γυναίκα-διαιτητής, που σφύριξε σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών, γράφοντας έτσι ιστορία. Ωστόσο, έντονη ήταν η γυναικεία παρουσία στο χθεσινό ματσ (Κόστα Ρίκα-Γερμανία), καθώς δίπλα στην Γαλλίδα ρέφερι βρίσκονταν δυο ακόμα γυναίκες βοηθοί. Η Neuza Back από την Βραζιλία και η Karen Diaz από το Μεξικό πλαισίωσαν με τον καλύτερο τρόπο την Frappart, αποδεικνύοντας ότι το ποδόσφαιρο δεν ανήκει σε κάποιο φύλο.

«Αλήθεια νιώθω ότι θα παρασυρθώ από αυτό το τεράστιο συναίσθημα, αλλά πρέπει να το διοχετεύσω κάπου

γιατί αυτή την στιγμή το σημαντικό είναι ο αγώνας. Νομίζω ότι θα έχω στο μυαλό μου ό,τι υπάρχει γύρω μου και ο στόχος θα είναι ο ίδιος, γιατί το ταλέντο του διαιτητή ορίζεται σύμφωνα με την απόδοση του στο γήπεδο», είπε η Frappart πριν τον αγώνα.

Η Stephanie Frappart σφυρίζει σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου και γράφει ιστορία στο χώρο του ποδοσφαίρου View this post on Instagram

A post shared by Jean Pierre Courtot (@jeanpierrecourtot)

Γυναίκες συμμετέχουν για πρώτη φορά ως διαιτητές σε Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στον διεθνή θεσμό

Από πολλές απόψεις, η παρουσία της Frappart είχε πολύ μεγαλύτερη σημασία από το να διευθύνει απλά έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξε πολλή, και δικαιολογημένη, κριτική για την απόφαση να φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο σκληροπυρηνικό Κατάρ. Σε μια χώρα που ποινικοποιεί τις σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων και όπου τα άτομα της LGBTQ+ κοινότητας έχουν λιγότερα δικαιώματα, την ίδια στιγμή που οι γυναίκες αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Σε γήπεδα χτισμένα πάνω σε σώματα μεταναστών-εργατών, το βασικό αφήγημα αυτής της διοργάνωσης ήταν η καταστολή της υποστήριξης ακόμη και των πιο βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Από την καταστροφή του περιβραχιόνιου του OneLove μέχρι και την αφαίρεση όλων των ρούχων που σχετίζονται με τη σημαία του ουράνιου τόξου, η προσπάθεια αποπολιτικοποίησης από τους διοργανωτές ήταν σκληρή.

Η απόφαση της FIFA, λοιπόν, να ορίσει μια ομάδα διαιτητών που θα αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες για να αναλάβει την ευθύνη του σημαντικού αγώνα Γερμανίας – Κόστα Ρίκα, διέλυσε την τάση που έχει μέχρι στιγμής το φετινό Μουντιάλ, στο να υποκύπτει σε κάθε παράλογη απαίτηση των γηπεδούχων του.

Το να στέκεται η Frappart στη μέση του γηπέδου του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο, έβαλε μια γυναίκα αναπόφευκτα στο επίκεντρο. Είπε στους θεατές ότι οι γυναίκες έχουν μια θέση στο ποδόσφαιρο, ότι έχουν εξουσία και μπορούν να είναι αθλητικές.

4 πολύ δυνατές και συμβολικές κινήσεις διαμαρτυρίας στο Μουντιάλ του Κατάρ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Stephanie Frappart έγινε η πρώτη γυναίκα-διαιτητής σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την σημασία του γεγονότος αυτού να είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο νομίζουμε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Stephanie Frappart, -διαιτητής, Παγκοσμίου Κυπέλλου,Stephanie Frappart, -diaititis, pagkosmiou kypellou