Ο σκύλος σου σκάβει όλη την ώρα στον κήπο; Δες γιατί μπορεί να το κάνει και πώς να το αποτρέψεις

17:18 2/12/2022 - Πηγή: iPop

Για τα περισσότερα σκυλιά, αυτή η συνήθεια έρχεται απολύτως φυσικά, είτε από κουτάβια είτε μετέπειτα στην ενήλικη ζωή τους. Γιατί, όμως, ο σκύλος σκάβει τον κήπο όλη την ώρα και πώς μπορείς να το αποτρέψεις εάν δημιουργεί ζημιές σε μέρη που δεν πρέπει;

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτή η συνήθεια μπορεί να είναι ένα αβλαβής. Άλλες φορές, όμως, εάν ο σκύλος σου σκάβει παρτέρια ή σε σημεία που δεν πρέπει, καλό είναι να μάθεις πώς μπορείς να τον αποτρέψεις

απ’ το να το κάνει.

Γιατί ο σκύλος σκάβει τον κήπο;

Το σκάψιμο είναι μια φυσική συμπεριφορά για τους σκύλους και το περιστασιακό σκάψιμο συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο, το επαναλαμβανόμενο σκάψιμο μπορεί να γίνει καταστροφικό, προκαλώντας ζημιές. 

Μερικοί από τους πιο πιθανούς λόγους για τους οποίους ο σκύλος σας σκάβει είναι:

Έλλειψη διέγερσης με άλλους τρόπουςΈνστικτοΓια να παραμείνει δροσερός: Πολλές φορές το καλοκαίρι, τα σκυλιά σκάβουν για να βρουν ένα πιο δροσερό μέρος να ξαπλώσουν.Η παρόρμηση για κυνήγι: Στην περίπτωση ορισμένων σκύλων, όπως τα Jack Russell Terriers, το σκάψιμο προέρχεται από τη μακρά ιστορία τους ως κυνηγοί που αναζητούσαν μικρά θηράματα, όπως τα τρωκτικά που ζουν κάτω από τη γη. Πώς να περιορίσεις το σκάψιμο του σκύλου σου

Αφαίρεσε πηγές άγχους

Εάν ο σκύλος σου σκάβει λόγω άγχους, είναι σημαντικό να κατανοήσεις τη βασική αιτία των ανησυχιών του. Υπάρχουν στιγμές που ένας σκύλος μπορεί να αγχωθεί από αναπόφευκτες καταστάσεις. Για παράδειγμα, η ξαφνική αλλαγή περιβάλλοντος που προέρχεται από μια μετακόμιση, μπορεί να προκαλέσει άγχος σε έναν σκύλο. 

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να διευκολύνεις τη μετάβαση περνώντας άφθονο ποιοτικό χρόνο με τον σκύλο σου και δημιουργώντας μια «ασφαλή» περιοχή στο νέο σπίτι. 

Pixabay

Άσκηση

Υπάρχει κάτι που αγαπά ένας σκύλος περισσότερο από το παιχνίδι; Βεβαιώσου ότι ο σκύλος σου ασκείται και παίζει επαρκώς κάθε μέρα, ανάλογα με το μέγεθος και τη ράτσα του. Οι διαφορετικές ράτσες σκύλων απαιτούν διαφορετικά επίπεδα δραστηριότητας. Επίσης, μην υποθέτεις ότι ένας μικρόσωμος σκύλος χρειάζεται λιγότερη άσκηση.  

Ψυχική διέγερση

Τα σκυλιά χρειάζονται τόση πνευματική διέγερση όσο και η σωματική άσκηση. Έτσι, εάν ο σκύλος σου υποφέρει από υπερβολική πλήξη, το σκάψιμο μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη πνευματικής διέγερσης. 

Η λύση είναι να εμπλέξεις τον σκύλο σου σε δραστηριότητες που θα απολαμβάνετε και οι δύο. Μεγάλες βόλτες ή παιχνίδια με κόμπους και λιχουδιές, είναι εξαιρετικές ιδέες.

Συμπεριφορές του σκύλου σου και τι σημαίνουν

Βεβαιώσου ότι υπάρχουν ιδανικές συνθήκες

Αν και οι πρόγονοι των σκύλων προέρχονταν από την άγρια ​​φύση, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πάρει μια γεύση απ’ τις ανέσεις της συμβίωσης με τους ανθρώπους. Έτσι, εάν αφήσεις τον σκύλο σου έξω για μεγάλες περιόδους, βεβαιώσου ότι έχει πρόσβαση σε σκιά όταν κάνει ζέστη και καταφύγιο όταν κάνει κρύο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο σκύλος σου σκάβει όλη την ώρα στον κήπο; Δες γιατί μπορεί να το κάνει και πώς να το αποτρέψεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δες,des