Tamiflu για τη γρίπη μόνο με συνταγή γιατρού πλέον

10:01 30/1/2020 - Πηγή: iPop

Είδος προς… εξαφάνιση φαίνεται πως είναι το φάρμακα για τη γρίπη. Tamiflu για τη γρίπη μόνο με συνταγή γιατρού πλέον, σύμφωνα με απόφαση του ΕΟΦ.

Τελείωσε το απόθεμα των φαρμακείων τις τελευταίες ημέρες σε φάρμακα TAMIFLU και RELENZA, τα οποία χορηγούνται στους ασθενείς με τη γρίπη.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Πώς να προφυλάξουμε τα παιδιά απ’ τη γρίπη.

Ο πανικός των ανήσυχων πολιτών που έσπευσαν να προμηθευτούν προληπτικά τα χάπια, οδήγησε

σε έλλειψη, με αποτέλεσμα το υπουργείο Υγείας να αναγκαστεί να προχωρήσει σε απαγόρευση των εξαγωγών πολλών φαρμάκων, μεταξύ αυτών και του γνωστού αντιικού Tamiflu για τη γρίπη, το οποίο εξαφανίσθηκε από τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΕΟΦ: «Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης των προϊόντων TAMIFLU και RELENZA ορίζεται με «περιορισμένη ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως δεν θα μπορεί ο καθένας να πηγαίνει στο φαρμακείο για να πάρει τα αντιιικά φάρμακα και να τα αφήσει στο ντουλάπι του σπιτιού του, παρά μόνον εάν υπάρχει συνταγή γιατρού.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν ουρές στα φαρμακεία από πολίτες που ήθελαν να προμηθευτούν αντιικά φάρμακα.

Η απάντηση της εταιρείας για το Tamiflu για τη γρίπη

Σε ανακοίνωσή της η Roche Hellas, που διανέμει το φάρμακο στη χώρα μας, διαβεβαιώνει ότι η διάθεση όλων των περιεκτικοτήτων των καψακίων του φαρμακευτικού σκευάσματος οσελταμιβίρη (Tamiflu) διεξάγεται απρόσκοπτα και σε επαρκείς ποσότητες προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, μέσω των προβλεπόμενων καναλιών, δηλαδή προς τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών άνω των 60 κλινών.

Η Roche Hellas έχει ήδη ενημερώσει σχετικά με τα παραπάνω τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και παραμένει σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Οργανισμό. Δεδομένα κλινικών μελετών και καθημερινής κλινικής πρακτικής για την εποχική γρίπη και την πανδημική γρίπη, επιβεβαιώνουν ότι το Tamiflu είναι αποτελεσματικό στο να μειώνει σημαντικά τη βαρύτητα και διάρκεια των συμπτωμάτων της γρίπης

Διαβάστε ακόμα:

Οι τροφές με τις οποίες θα προλάβεις τη γρίπη και το κρυολόγημα

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το άρθρο Tamiflu για τη γρίπη μόνο με συνταγή γιατρού πλέον εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα