Τι κοινό έχει η Εβελίνα Παπούλια με την Κλυταιμνήστρα;

18:31 29/1/2020 - Πηγή: iPop

Η Εβελίνα Παπούλια είναι μια ταλαντούχα ηθοποιός. Είναι δυναμική και ανεξάρτητη. Είναι μια γυναίκα που σε εμπνέει. Η αύρα της σε ηρεμεί. Είτε τη βλέπεις στην τηλεόραση, είτε στο θέατρο, την απολαμβάνεις. Διάβασε παρακάτω τη συνέντευξη με την Εβελίνα Παπούλια.

Η

Εβελίνα Παπούλια υποδύεται την Κλυταιμνήστρα στην παράσταση “Ηλέκτρα” απ’ τον Άρη Μπινιάρη ενώ έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά “Σπίτι είναι”.

Μετά την πρεμιέρα της παράστασης -που δεν πρέπει να χάσεις- μίλησε στο iPop! Διάβασε τη συνέντευξη με την Εβελίνα Παπούλια παρακάτω!

Ηλέκτρα: Ποια συναισθήματα σας γεννά το όνομα και η ηρωίδα;Το όνομα σημαίνει ακτινοβόλο φως. Η Ηλέκτρα είναι ένα φωτεινό πλάσμα που οι συνθήκες το θαμπώσαν. Συμπάσχω και κατανοώ τον τρόμο, την οργή και την θλίψη της.Ποιος είναι ο ρόλος της Κλυταιμνήστρας σε αυτή τη θεατρική παράσταση; Ποια είναι τα βασικά της χαρακτηριστικά;Εδώ έχουμε να κάνουμε με την μάχη του καλού – του ορθού και του κακού -άδικου. Στην παράσταση αυτή, η Κλυταιμνήστρα αντιπροσωπεύει το άδικο, το κακό, την έπαρση και την ισχυρή παρουσία του εγωκεντρισμού.Τι είναι αυτό που σας δυσκολεύει περισσότερο στον ρόλο;Η υποχθόνια επικινδυνότητα που έπρεπε να βγει. Όλο αυτό το σκοτεινό στοιχείο.Η παράσταση είναι ένα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Πώς το βιώνουν αυτό οι ηθοποιοί στη σκηνή;Τέλεια. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε σε αυτή την παράσταση!Με ποια γεύση θα φύγει ο θεατής απ’την παράσταση;Δεν μπορώ να μιλήσω για κάθε θεατή ξεχωριστά. Το μόνο σίγουρο είναι πως βλέπει μια διαφορετική ξεχωριστή μάτια στην δουλειά αυτή και ηθοποιούς αφοσιωμένους σε αυτό που κάνουν.Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Άρη Μπινιάρη;Για εμένα ήταν μοναδική εμπειρία. Η ηρεμία του, η γνώση και το όραμα πάνω σε αυτό που ήθελε να πραγματοποιήσει με συνεπήρε. Βίωσα την απόλυτη αρμονία.Και η κλασική ερώτηση… θέατρο ή τηλεόραση;Και τα δυο! Ό,τι και αν κάνω στην ζωή μου μαθαίνω, εξελίσσομαι. Δεν έχει σημασία το μέσο αλλά η επιλογή.Δράμα ή κωμωδία;Και τα δυο. Ως ηθοποιός οφείλω να υπηρετώ και τα δύο.Στη σειρά “Σπίτι είναι” υποδύεστε τη Ράνια, μια γυναίκα ανεξάρτητη, συγκεντρωτική και επιτυχημένη. Υπάρχουν κοινά στοιχεία με τον δικό σας χαρακτήρα;Ανεξάρτητη είμαι. Συγκεντρωτική δεν είμαι. Μανία με την τάξη δεν έχω, αλλά είμαι υπομονετική σε πράγματα που δεν μου αρέσουν.

View this post on Instagram

Σπιτι είναι….. με τις κοριτσαρες @betty_maggira και @thomaisandroutsou ! Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στον @alphatv #spitieinai #❤️

A post shared by Evelina Papoulia (@evelina_papoulia_official) on Dec 3, 2019 at 8:38am PST

Σπίτι για την Εβελίνα Παπούλια είναι.. εκεί που είναι οι αγαπημένοι μου άνθρωποι.Λίγα λόγια  για την παράσταση:

Όσο οι πληγές της ματώνουν ακόμα, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει. Ώσπου να στραγγιστεί εντελώς, όλο το μαύρο σκοτάδι της νύχτας. Δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει. Τα ατελείωτα τραγούδια της οργής, θ’ακούγονται συνέχεια από εκείνη. Για τον φόνο του πατέρα της. Του σκίσαν το κεφάλι με μια πέλεκυ. Η μάνα της κι ο άνανδρος ο εραστής της. Πώς να συζεί με τους φονιάδες; Πώς να αφήσει τη ζωή της να χαθεί; Πώς μια γυναίκα σαν εκείνη; Πώς αλλιώς να κάνει; Πώς θα φυτρώσει μέσα της, ένα κλωνάρι αγαπημένο; Αν δεν αστράψει απάνω απ’ τους φονιάδες. Αν δεν μεσουρανήσει πάνω απ’ τους γελαστούς εχθρούς. Άμα δεν λύσει με ορμή το σκοτάδι. Πώς μια γυναίκα σαν εκείνη; Πώς αλλιώς να κάνει;

Η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Οι ηθοποιοί αντλούν πληροφορίες από την ρυθμικότητα του κειμένου και μεταβολίζουν, με το σώμα και τη φωνή, σε θεατρική δράση, τον ήχο και το ρυθμό του ποιητικού λόγου. Με όχημα την μουσική, δημιουργούν, μια δυναμική πλατφόρμα αναπαράστασης  και αναδεικνύουν το συγκινησιακό πεδίο της αρχαίας τραγωδίας.

Χορωδιακά μέρη, μελωδίες και δυναμικοί ρυθμοί, δημιουργούν ένα παλλόμενο και ζωντανό ηχητικό περιβάλλον, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται τα πρόσωπα μιας παλιάς μα πάντα επίκαιρης ιστορίας.

Info!Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη-Κυριακή: 21.15Πού; Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα, 21 0322 2464Τιμές:
20€ γενική είσοδος
16€ φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑΠροπώληση: viva.gr, artinfo.gr, 210 9213310

Το άρθρο Τι κοινό έχει η Εβελίνα Παπούλια με την Κλυταιμνήστρα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα