Squid Game: Εσύ τι θα έκανες αν η ζωή σου κρεμόταν από μια κλωστή;

20:29 12/10/2021 - Πηγή: iPop

Η αλήθεια είναι ότι έχω κόψει εντελώς το Netflix, έχω μια άρνηση να κάτσω να δω σειρές και να καταναλώσω άσκοπα, ό,τι θέλει να μας σερβίρει Netflix. Ωστόσο για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω ακόμα, ίσως για να έχω δική μου άποψη, ίσως γιατί άκουσα πάρα πολλά, ίσως γιατί έπαιζε με όρους, όπως καπιταλισμός, αδικία, ζωή και θάνατος, είδαμε το Squid Game και πια έχω τη δική μου άποψη. Καθώς έβλεπα τα παιχνίδια στο squid game γεννήθηκαν

πολλές σκέψεις και συναισθήματα και κυρίως αυτό το αίσθημα της ασφυξίας.

Netflix

5 πράγματα που πάμε στοίχημα πως δεν ήξερες για το Squid Game

Ο θάνατός σου η ζωή μου

Το παιχνίδι του καλαμαριού ή αλλιώς το Squid Game είναι Νο.1 σήμερα στις προβολές στην Ελλάδα. Είναι μια σειρά που παρουσιάζει όλη την ανθρωποφαγική ιδιότητα του ανθρώπου, ακόμα και σε περιπτώσεις που υπήρχε κάτι ευγενές και υγιές καταστρέφεται, είναι ικανός να χάσει ο άνθρωπος τον εαυτό του. Τι γίνεται όταν μαζεύουν 456 αγνώστους, που είναι ήδη στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και δεν έχουν τίποτα να χάσουν παρά μόνο να κερδίσουν και τους βάζουν να παίξουν χωρίς να το ξέρουν μέρος σε αγώνες επιβίωσης.

Τα παιχνίδια στο squid game είναι έξι παιχνίδια από αυτά που παίζαμε όταν ήμασταν παιδιά όπως οι βόλοι, το κουτσό, τα αγαλματάκια ακούνητα και άλλα. Παιχνίδια που αν χάσεις βγαίνεις εντελώς από το παιχνίδι. Ο νικητής είναι αυτός που θα «βγάλει» έξω από το παιχνίδι τους άλλους 455. Το έπαθλο είναι ένα εξωφρενικά τεράστιο ποσό.

Καθώς έβλεπα τα επεισόδια, είχα αυτήν την εσωτερική ανησυχία ότι αν κρεμόταν η ζωή μου από μια κλωστή από το αν θα κερδίσω στο κάθε παιχνίδι, δεν ξέρω αν θα κατάφερνα να κάνω αυτό που πρέπει για να επιβιώσω. Αυτό ήταν το μεγάλο μου άγχος. Στα πρώτα παιχνίδια δεν είχε να κάνει τόσο με τους αντιπάλους και τον ανταγωνισμό, όσο το να παίξεις καλά και να τερματίσεις μέσα στο χρόνο ακολουθώντας τους κανόνες.

Όπως κυλούσε η σειρά, βλέπεις κάποιες σχέσεις να δημιουργούνται δειλά δειλά. Μπορείς να ξεχωρίσεις τις αξίες των ανθρώπων, εκείνων που ενεργούν με το συναίσθημα, εκείνων με τη λογική και τέλος εκείνων που παίζουν με στρατηγική και άδικα με μόνο σκοπό τη νίκη. Ταυτίστηκα με τον συναισθηματικό τύπο φυσικά, θαύμασα όμως και τον λογικό.

Είναι στη φύση μας να κάνουμε τα πάντα για να επιβιώσουμε. Είναι μια αντανακλαστική κίνηση νομίζω που βγαίνει έμφυτα στον κάθε άνθρωπο. Μπορώ να σου πω άνετα δυο-τρεις παίκτες που έπαιζαν για το χρηματικό έπαθλο ως αυτοσκοπό αλλά πιστεύω ότι όλοι τελικά ήθελαν να ζήσουν.

Οι βόλοι

Από τα παιχνίδια στο squid game που ξεχώρισα, που συγκινήθηκα, που έκλαψα, που προσπάθησα να καταλάβω τον κάθε ήρωα και την στρατηγική του, ήταν εκείνο με τους βόλους. Όταν έχεις να κάνεις πραγματικά με την επιβίωση σου, τι κάνεις; Όταν το ζευγάρι σου στο παιχνίδι είναι και το ζευγάρι σου στην ζωή, τι κάνεις; Όταν το ζευγάρι σου είναι ένας άνθρωπος αδύναμος και άκακος σαν μυρμήγκι και ξέρεις ότι δεν τον εμπιστεύεται κανείς άλλος τι κάνεις; Εκεί καταλαβαίνεις τι είναι ο άλλος. Εκεί φάνηκε ότι ο φαινομενικά πιο σκληρός, έγινε σκληρός γιατί τον έκανε η ζωή αλλά δεν έχασε την καλοσύνη μέσα του.

Οι βόλοι ήταν το παιχνίδι που με έβαλε σε πολλές σκέψεις και το φινάλε. Το τελευταίο παιχνίδι ήταν φυσικά το παιχνίδι καλαμαριού, όπως μαρτυρά και το όνομα της σειράς και εκεί βλέπεις το μεγαλείο ψυχής του ανθρώπου που ξεχώρισες από την αρχή τι και αν φαινόταν λίγο αφελής στην αρχή.

Στο τέλος

Φαίνεται ότι υπάρχει δικαίωση με το αποτέλεσμα, αλλά και πάλι δεν νιώθεις εντελώς ικανοποιημένος. Θα ήθελα να φτιάξει τη ζωή του ο νικητής γιατί πέρασε πολλά και του αξίζει όμως οι πράξεις του τον ανυψώνουν ακόμα περισσότερο. Το ότι δεν έχασε τον εαυτό του, το ότι το χρήμα τελικά δεν ήταν ο αυτοσκοπός. Ότι νίκησαν οι αξίες. Ναι είμαι από αυτούς τους ρομαντικούς τύπους που πιστεύει ότι εκεί έξω υπάρχει καλό μέσα σε όλους μας.

Με άφησε με απορίες, αν με ρωτάς, αλλά χάρηκα που το είδα το Squid Game. Χαίρομαι που δεν χρειάζεται να παίξω σε ένα τέτοιο παιχνίδι, που στην πραγματική ζωή δεν υπάρχει το παιχνίδι του καλαμαριού. Όσο και αν κάποιοι το συνδυάζουν με το καπιταλιστικό σύστημα, ευτυχώς στην αληθινή ζωή δεν θα χρειαστεί ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στη ζωή μου ή την ζωή κάποιου άλλου ή τη ζωή μου και τα λεφτά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Squid Game: Εσύ τι θα έκανες αν η ζωή σου κρεμόταν από μια κλωστή; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα