Strawberry skin: Γεμίζει το σώμα σου μαύρες κουκκίδες μετά από κάθε ξύρισμα; Όλα τα μυστικά για ένα λείο και απαλό δέρμα!

14:24 12/10/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις strawberry skin; Δεν έχεις ακούσει ποτέ σου αυτό τον ορισμό; Μήπως έχεις και δες το ξέρεις; Όπως και να έχει σήμερα έχω συγκεντρώσει τις καλύτερες συμβουλές για εσένα που έχεις τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος και πραγματικά θα σου λύσουν τα χέρια!

Πριν, όμως, περάσουμε στις συμβουλές πρέπει να ξεκινήσουμε από ορισμένα βασικά πράγματα. Τι είναι αυτό το strawberry skin που όλοι συζητάνε πλέον; Μήπως έχεις

παρατηρήσει ποτέ μικρά, μαύρα σημαδάκια στα πόδια σου ή στα χέρια σου; Αν ναι, τότε καλώς ήρθε στο club!

Τα μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Hailey Bieber

Τι είναι το strawberry skin;

Στην πραγματικότητα το φραουλοδέρμα, είναι φραγμένοι πόροι και όχι σπυράκια, όπως συνηθίζουν αρκετοί να τα αποκαλούν. Αυτές οι μαύρες κουκίδες που μοιάζουν με τους σπόρους των φραουλών είναι ένα συχνό φαινόμενο, ενώ, ανάλογα τον τύπο δέρματος, μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο εμφανείς.

«Το strawberry skin είναι η εμφάνιση σκοτεινών κηλίδων στο δέρμα, σε μοτίβο που θυμίζει τα θυλάκια των τριχών στα μαλλιά» λέει η δερματολόγος Blair Murphy-Rose, MD.

Οι αιτίες ποικίλουν, ωστόσο το αν θα έχεις strawberry skin ή όχι εξαρτάται από το πόσο χοντρή είναι η τρίχα σου μέχρι και το χρώμα του δέρματός σου. Επιπλέον, οι φραγμένοι πόροι είναι ένας βασικός παράγοντας που οδηγεί το δέρμα σε αυτή την κατάσταση. Το έχω κι εγώ και πίστεψέ με είναι ό,τι πιο εκνευριστικό!

Τι σημαίνει το σπυράκι σε κάθε σημείο του προσώπου σου; Το face mapping είναι εδώ για να σε σώσει!

Pexels

Εσύ ήξερες ποιο είναι το πιο σημαντικό συστατικό ομορφιάς που δεν έχεις ακούσει ποτέ αλλά το χρησιμοποιείς καθημερνά;

Χρήσιμα tips για να πεις αντίο στο strawberry skin!

Τα ευχάριστα νέα, όμως, είναι πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αν φροντίσουμε την επιδερμίδα μας όπως πρέπει! Παρακάτω σου έχω συγκεντρώσει μερικά μυστικά κι αν τα ακολουθήσεις είμαι σίγουρη πως θα δεις τη διαφορά στο δέρμα σου πολύ σύντομα! Πες αντίο στους φραγμένους πόρους κι ετοιμάσου να αποκτήσεις ξανά ένα λείο και απαλό δέρμα.

Βάλε στη ζωή σου την απολέπιση. Αγόρασε ένα body scrub της αρεσκείας σου και χρησιμοποίησέ το τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Μπορείς, επίσης, να το χρησιμοποιείς και λίγο πριν το ξύρισμα ώστε να διώχνει τα νεκρά κύτταρα, να γίνεται ένας βαθύς καθαρισμός και σωστότερο ξύρισμα. Όταν ξυρίζεσαι είναι must να βρέχεις το σώμα σου με ζεστό νερό κι έπειτα να εφαρμόζεις αφρό ξυρίσματος. Θα δεις πως το δέρμα σου θα είναι πιο λείο από ποτέ! Αν δεν έχεις αφρο ξυρίσματος τότε χρησιμοποίησε αφρόλουτρο. Ποτέ χωρίς κάποιο υλικό που δε θα μαλακώνει το δέρμα!Επίσης, η ξυριστική μηχανή πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας, οι λεπίδες να κόβουν καλά και φυσικά να μην είναι παλιά. Άλλο ένα tip που μπορώ να σου δώσω ώστε να αποφύγεις το strawberry skin είναι όταν ξυρίζεσαι η φορά που θα ακολουθείς να μην είναι κόντρα στην τρίχα. Με αυτόν τον τρόπο το μόνο που θα επιτύχεις είναι να ερεθίσεις το δέμα σου.Τέλος, πρέπει πάντα μετά από κάθε ξύρισμα να εφαρμόζεις ενυδατικό προϊόν που δεν περιέχει οινόπνευμα, για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Strawberry skin: Γεμίζει το σώμα σου μαύρες κουκκίδες μετά από κάθε ξύρισμα; Όλα τα μυστικά για ένα λείο και απαλό δέρμα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα