7 celebrities ανοίγουν την καρδιά τους και μοιράζονται μαζί σου τη μάχη τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού

17:05 12/10/2021 - Πηγή: iPop

Ακόμα κι αν δε το έχεις ζήσει όταν έρχεται η ώρα να μιλήσεις για τον καρκίνο του μαστού σου είναι αρκετά δύσκολο. Αυτός ίσως συμβαίνει επειδή 1 στις 8 γυναίκες είναι πολύ πιθανόν να διαγνωστούν με αυτή την ασθένεια. Σχεδόν όλοι μας γνωρίζουμε κάποια γυναίκα που έχει διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, γιατί δεν κάνει εξαιρέσεις. Ούτε θεραπεία έχει, η μόνη λύση είναι η η έγκυρη διάγνωση και η συχνή αυτοεξέταση.

Οι αγαπημένες μας celebrities οι οποίες βρίσκονται πάντα δίπλα μας για να ψυχαγωγούν, δεν κάνουν μόνο αυτό. Δεν είναι

ατρόμητες είναι κι αυτές γυναίκες σαν εσένα και πολλές μάλιστα από αυτές έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν τη δική του ξεχωριστή μάχη και έχουν κάτι να σου πουν. Ένα μήνυμα για εσένα που αγωνίζεσαι και μια υπενθύμιση σε όλες τις γυναίκες να μην παραλείπουν τις εξετάσεις τους και κυρίως την αυτοεξέτασή τους.

Με αφορμή τον μήνα Οκτώβρη, που είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, συγκεντρώσαμε 7 celebrities για να πάρεις όση δύναμη χρειάζεσαι!

7 celebrities που διαγνώστηκαν και αγωνίστηκαν κατά του καρκίνου του μαστού:Shannen Doherty

Η ηθοποιός που έγινε γνωστή παγκοσμίως από τον ρόλο της στα «Χτυποκάρδια στο Beverly Hills» διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2015. Έχοντας περάσει στο τέταρτο στάδιο του καρκίνου, μιλά ανοιχτά για το ταξίδι της με την ασθένεια, δηλώνοντας πως κατάφερε να βρει χιούμορ ώστε να αντιμετωπίσει τις πιο «σκοτεινές μέρες» της περιόδου αυτής. Βρίσκεται πάντα στο πλευρό κάθε γυναίκας και αποτελεί πηγή έμπνευσης. Στόχος της είναι να τις ευαισθητοποιήσει και να τις ενημερώσει.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ShannenDoherty (@theshando)

Angelina Jolie

Όταν η ηθοποιός ανακάλυψε ότι έπασχε από τη μετάλλαξη BRCA που της δημιουργούσε 87% κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, υποβλήθηκε σε προληπτική διπλή μαστεκτομή για να μειώσει τον κίνδυνο στο 5%. Με θάρρος μοιράστηκε στους The New York Times λεπτομέρειες σχετικά με τη διάγνωσή της και την απόφαση που πήρε, προσπαθώντας να αφυπνίσει όλες τις γυναίκες τους κόσμου. «Η ζωή έρχεται με πολλές προκλήσεις. Αυτά που δεν πρέπει να μας φοβίζουν είναι αυτά που μπορούμε να πάρουμε τον έλεγχο», δήλωσε.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie_offiicial)

Olivia Newton-John

Η αγαπημένη σταρ του Grease ανακοίνωσε το 2017 ότι πάλευε με τον καρκίνο του μαστού για δεύτερη φορά, 25 χρόνια μετά την αρχική της διάγνωση, και ότι η ασθένεια είχε εξαπλωθεί στην πλάτη τη. Διαγνώστηκε για πρώτη φορά το 1992, οπότε υποβλήθηκε σε μερική μαστεκτομή και χημειοθεραπεία. Έγινε σημαντικός υπέρμαχος της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και ίδρυσε ένα κέντρο καρκίνου που επικεντρώνεται σε δραστηριότητες ευεξίας όπως η γιόγκα, το μασάζ και ο διαλογισμός, καθώς τη βοήθησαν να αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα που σχετίζεται με τη διάγνωσή της. «Διαλογιζόμουν κάθε μέρα, έκανα γιόγκα, χρησιμοποιούσα ομοιοπαθητική, έτρωγα καλά – ενίσχυσα την εσωτερική μου δύναμη όσο μπορούσα. Όταν μπήκαν μέσα μου άσχημες σκέψεις, τις έσπρωξα αμέσως έξω», είπε.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olivia Newton-John (@therealonj)

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρω για να κάνω αυτοεξέταση στο στήθος μου. Το πιο σημαντικό ραντεβού που δεν πρέπει να αμελούμε κάθε μήνα

Christina Applegate

Η ηθοποιός διαγνώστηκε με τη νόσο το 2008 σε ηλικία 36 ετών και ήταν απρόθυμη να μοιραστεί τα νέα δημοσίως. «Δεν ήθελα να μιλήσω για αυτό, αλλά έπρεπε, γιατί όλες τις νέες γυναίκες», δήλωσε στο People. Τρόμαξε επίσης όταν έμαθε ότι τόσες πολλές γυναίκες αρνούνται τις μαγνητικές τομογραφίες λόγω του κόστους: «Μια μαγνητική τομογραφία μου έσωσε τη ζωή. Αν περίμενα τη μαστογραφία μου, θα ήμουν νεκρή τώρα», δήλωσε η Applegate. Υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή και το 2017, αφού διαπίστωσε ότι φέρει τη γονιδιακή μετάλλαξη BRCA1, της αφαιρέθηκαν οι ωοθήκες και οι σάλπιγγες για να μειωθεί περαιτέρω ο κίνδυνος καρκίνου της. Από την αρχική της διάγνωση, έχει επικεντρωθεί σε καινοτόμους τρόπους για να βοηθήσει τις γυναίκες να αντέξουν οικονομικά εξετάσεις και μαγνητικές τομογραφίες.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη christina applegate (@officialchristina_applegate)

Cynthia Nixon

Η σταρ του Sex and the City πάντα ήξερε ότι διέτρεχε αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού αφού η μητέρα της, Ann, το είχε ζήσει. «Πάντα σκεφτόμουν: «Είναι πολύ πιθανό να πάσχω από καρκίνο του μαστού.»

Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο κατά τη διάρκεια μίας μαστογραφίας και ενώ τα νέα ήταν τρομακτικά, επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι ανακάλυψε την ασθένεια όταν ήταν ακόμη θεραπεύσιμη. «Θέλω οι γυναίκες να με ακούνε να λέω ότι το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος. Επομένως, το μόνο πράγμα που πραγματικά πρέπει να φοβάσαι είναι αν δεν πας να κάνεις μαστογραφίες γιατί υπάρχει ένα μέρος σου που δε θέλει να ξέρει και αυτό είναι που θα σε παρασύρει.»

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cynthia Nixon (@cynthiaenixon)

Kylie Minogue

Η ποπ σταρ Kylie Minogue διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2005 και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία. Έκτοτε έχει αφηγηθεί πολλές φορές το ταξίδι της για να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει.

«Είναι σαν η γη να έχει γλιστρήσει από τον άξονά της. Τα βλέπεις όλα διαφορετικά», δήλωσε η Kylie Minogue στο People πέρυσι. «Είναι μια τεράστια αλλαγή, είναι πριν και μετά. Τώρα με ό, τι συμβαίνει στον κόσμο, πολλοί άνθρωποι μιλούν για μια νέα φυσιολογική κατάσταση, αλλά νομίζω ότι μετά τον καρκίνο ή οποιοδήποτε άλλο μεγάλο, περιστατικό ή ασθένεια που αλλάζει τη ζωή ενός ανθρώπου, πρέπει απλά να προσαρμοστείς».

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie Minogue (@kylieminogue)

Celebrate Your Scars: Η εκπληκτική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της θηλής σε γυναίκες με μαστεκτομή και ο τρόπος που μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας

Rita Wilson

Η ηθοποιός Rita Wilson, η σύζυγος του Tom Hanks, έμαθε ότι είχε καρκίνο του μαστού το 2015. Επέλεξε να κάνει διπλή μαστεκτομή και στη συνέχεια χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης στήθους.

«Μερικές φορές μου λείπει το στήθος μου. Μου άρεσε. Το είχα για πολύ καιρό… Θήλαζαν τα μωρά μου» είχε δηλώσει στο Harper’s Bazaar. Στο άρθρο, αναφέρει επίσης τα οφέλη του διαλογισμού, της τακτικής άσκησης και της διαχείρισης του άγχους, αν και αναφέρει, επίσης, ότι το άγχος και ο καρκίνος του μαστού δεν συνδέονται άμεσα, σύμφωνα με ειδικούς που έχει συμβουλευτεί.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rita Wilson (@ritawilson)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 7 celebrities ανοίγουν την καρδιά τους και μοιράζονται μαζί σου τη μάχη τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα