O Erdogan ερμηνεύει τη νίκη Rutte και λέει πως κέρδισε αλλά έχασε τη φιλία της Τουρκίας

17:00 16/3/2017 - Πηγή: iPop

Το πρώτο του σχόλιο έκανε ο Πρόεδρος Erdogan για τη νίκη Rutte, λέγοντας πως, μπορεί να κέρδισε τις εκλογές, όμως, έχασε τη φιλία της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος Erdogan, απευθυνόμενος στον Ολλανδό Πρωθυπουργό, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στις ολλανδικές εκλογές, είπε:

Rutte, το κόμμα σας μπορεί

να έφθασε στην πρώτη θέση στις εκλογές, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι έχετε χάσει τη φιλία της Τουρκίας

O ίδιος άσκησε ακόμα κριτικη στην Ε.Ε. για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να δώσει το «πράσινο φως» σε εταιρείες για να απαγορεύουν να φορούν ισλαμικές μαντίλες υπό προϋποθέσεις οι εργαζόμενοι.

Ντροπή στην Ε.Ε. Κάτω οι ευρωπαϊκές αρχές, οι αξίες και η Δικαιοσύνη σας. Άρχισαν μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση

Απ’ την πλευρά του, ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας σχολίασε σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα:

Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην πολιτική μας για προσέλκυση παγκόσμιων επενδύσεων. Δεν θα πάρουμε μία τυφλή απόφαση, η οποία πέρα από τις ολλανδικές επιχειρήσεις, θα βλάψει και τον λαό μας. Οι ολλανδικές επενδύσεις στην Τουρκία θα παραμείνουν ανεπηρέαστες και δεν θα υπάρξει καμία αρνητική συνέπεια

Οι σχέσεις Ολλανδίας- Τουρκίας είναι τεταμένες τις τελευταίες ημέρες μετά την απαγόρευση της Χάγης σε Τούρκους Υπουργούς να δώσουν το παρών σε φιλο-ερντογανικές εκδηλώσεις σε ολλανδικό έδαφος. Αυτό προκάλεσε την οργή της Άγκυρας, η οποία απάντησε με σκληρές δηλώσεις, ενώ ανακοίνωσε πως θα επιβάλλει διπλωματικές κυρώσεις σε ανώτατο επίπεδο.

Παράλληλα, η τουρκική Κυβέρνηση εξετάζει και μια σειρά οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ολλανδίας.

Διαβάστε ακόμα:

Η νίκη Rutte μέσα απ’ τα μάτια της Άγκυρας

The post O Erdogan ερμηνεύει τη νίκη Rutte και λέει πως κέρδισε αλλά έχασε τη φιλία της Τουρκίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
O Erdogan, Rutte, Τουρκίας,O Erdogan, Rutte, tourkias