Το κλειδί για την ανοσία του σκύλου σου στις ασθένειες βρίσκεται στην διατροφή του

15:44 16/3/2017 - Πηγή: iPop

Ο σκύλος σου αρρωσταίνει συχνά; Σε ανησυχεί αυτό και δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ μήπως το μυστικό βρίσκεται στην διατροφή του; Άλλαξε την διατροφή του σκύλου σου και θα δεις άμεσα αποτελέσματα στο ανοσοποιητικό του σύστημα.

Με ποιους τρόπους θα μπορέσεις να βελτιώσεις την υγεία του σκύλου σου;

Μάθε τα πάντα γύρω από τις ασθένειες που μπορούν να προκληθούν στον σκύλο σου

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σκυλιά αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά από τους ανθρώπους. Και αυτό γιατί δεν βγαίνουν συχνά

έξω όπως οι άνθρωποι, ούτε κάνουν τόσες πολλές δραστηριότητες σχετικά με τους ανθρώπους. Υπάρχουν, όμως, πολλά σκυλιά, τα οποία επιδέχονται σε πολλές εξωτερικές δραστηριότητες και γι’ αυτό αρρωσταίνουν περισσότερο συχνά. Μεταξύ των ασθενειών που τους προκαλούνται βρίσκονται το κοινό κρυολόγημα και τα πεπτικά προβλήματα.

Ποια σκυλιά είναι περισσότερο επιρρεπή στις αρρώστιες;

Νεότερα ηλικιακά σκυλιά ή ηλικιωμένα, έγκυες σκυλίτσες, και όσα έχουν προϋπάρχουσες παθήσεις σημειώνουν μειωμένη ανοσία και είναι πιο επιρρεπή σε αυτές τις ασθένειες, αλλά ακόμη και όσα διαθέτουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να υποφέρουν από αυτές τις ασθένειες κάποια στιγμή.

Κάνε τις απαραίτητες αλλαγές στη διατροφή του σκύλου σου, προκείμενου να αυξήσεις την ανοσία του σε αρρώστιες

Τα προβιοτικά είναι ένας από τους καλύτερους ενισχυτές του ανοσοποιητικού για σκύλους, επειδή παρέχουν καλά βακτήρια για το πεπτικό σύστημα. Δώσε στον σκύλο σου κάτι απλό, χωρίς ζάχαρη. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως οι κόκκινες πιπεριές και το μπρόκολο και τα αντιοξειδωτικά στα βατόμουρα, το μάνγκο, το σπανάκι, και το λάχανο είναι σε θέση να ενισχύσουν την ανοσία σε ασθένειες. Επίσης, βιταμίνες, όπως, η Α, D, E και K είναι σημαντικές για την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος και καταπολεμούν την ασθένεια του σκύλου σου σε μεγάλο βαθμό.

Δώσε στον σκύλο σου τροφές που θα καταπολεμήσουν τις ασθένειες

Για την αντιμετώπιση των αναπνευστικών προβλημάτων, το μέλι είναι το κατάλληλο, για να απαλύνει το λαιμό και τους πνεύμονες του σκύλου σας. Στα μικρά σκυλιά θα πρέπει να δίνεις ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα, ενώ στα μεγάλα σκυλιά μια κουταλιά της σούπας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν είναι διαβητικός, δεν θα πρέπει να του δώσεις μέλι, γιατί αυτό θα αυξήσει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του.

Εναλλακτικά, δώσε του λίγο πράσινο τσάι. Το λάδι καρύδας, επίσης, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, οι οποίες συμβάλλουν στην ανοσία των ασθενειών. Αν ο σκύλος σου έχει βήχα ή γρίπη, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, συμπεριλαμβανομένων των τροφών με βόειο κρέας και αλεσμένοι σπόροι κολοκύθας είναι κατάλληλα γι’ αυτές. Επίσης, και το σπανάκι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτών των ασθενειών.

The post Το κλειδί για την ανοσία του σκύλου σου στις ασθένειες βρίσκεται στην διατροφή του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα