Το μέλλον του Dijsselbloem στην Προεδρία του Eurogroup

16:39 16/3/2017 - Πηγή: iPop

Μετά το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών, όπου το κόμμα του Jeroen Dijsselbloem απέσπασε 9 έδρες, «τρίζει» η υπουργική του καρέκλα. Παρόλα αυτά, ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι η θητεία του στο Eurogroup θα συνεχιστεί μέχρι το 2018.

Πιο συγκεκριμένα, ο Jeroen Dijsselbloem σημείωσε ότι η θητεία του στην προεδρία του Eurogroup θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2018.

Ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε:

Πρέπει να σχηματιστεί ένας νέος κυβερνητικός συνασπισμός αλλά η εντολή

μου ως επικεφαλής του Eurogroup ισχύει έως τον Ιανουάριο του 2018

Θυμίζουμε ότι ο Dijsselbloem είναι στο τιμόνι του Eurogroup απ’ τον Ιανουάριο του 2013. Η θητεία του, η οποία ήταν διάρκειας 2μισι ετών, ανανεώθηκε τον Ιούλιο του 2013 και θα ολοκληρωθεί το 2018.

Σημειώνεται πως μπορεί ο Πρόεδρος του Eurogroup να εκλέγεται κάθε δύο χρόνια και να είναι μέλος της ευρωομάδας, ωστόσο, δεν υπάρχει κανονισμός ο οποίος να αναγκάζει τον επικεφαλής να παραιτηθεί εάν χάσει την υπουργική του θέση πριν την ολοκλήρωση της θητείας του.

Το πρωτόκολλο 14 της Συνθήκης της Λισαβόνας (2009) αναφέρει: «Οι υπουργοί των κρατών-μελών της ευρωζώνης πρέπει να εκλέγουν έναν πρόεδρο για δυόμισι χρόνια με την πλειοψηφία των κρατών-μελών».

The post Το μέλλον του Dijsselbloem στην Προεδρία του Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα