Lia Thomas: Η τρανς κολυμβήτρια υποψήφια για το κολεγιακό βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς» – «Δεν χρειάζομαι την άδεια κανενός για να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω το άθλημα που αγαπώ»

11:49 17/7/2022 - Πηγή: iPop

Το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια πρότεινε την κολυμβήτρια Lia Thomas, η οποία έχει γίνει το πρόσωπο της συζήτησης για τις τρανς γυναίκες στον αθλητισμό, για το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς» της Εθνικής Κολεγιακής Αθλητικής Ένωσης (NCAA). Το βραβείο αυτό αποσκοπεί να τιμήσει τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα, την αριστεία στον αθλητισμό και την ηγεσία των αποφοίτων αθλητών του κολεγίου.

Η Thomas είχε γίνει γνωστή ως η πρώτη τρανς αθλήτρια που αγωνίστηκε στο Αμερικανικό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, κερδίζοντας στο ελεύθερο και έχοντας ως στόχο μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σπάνε

ρεκόρ οι συμμετοχές από την κοινότητα LGBTQ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Lia Thomas: Η τρανς κολυμβήτρια που διχάζει τις ΗΠΑ

Η Lia Thomas, η οποία ήταν μέλος της αντρικής ομάδας κολύμβησης της Πενσυλβάνια στο παρελθόν, έστρεψε εκ νέου την προσοχή στη συζήτηση για τη συμμετοχή των τρανς γυναικών στον αθλητισμό και την ισορροπία μεταξύ της ένταξης και του ευ αγωνίζεσθαι σε μια εποχή που οι πολιτείες των ΗΠΑ ψηφίζουν νόμους με στόχο τον περιορισμό των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων.

Σε συνέντευξή της στο ABC τον Μάιο, η κολυμβήτρια μίλησε για την κατάθλιψη που περνούσε στο κολέγιο, πριν από τη μετάβασή της. Ξεκίνησε τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης το 2019 και, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα του NCAA, πήρε ένα χρόνο άδεια από την κολύμβηση πριν ενταχθεί στη γυναικεία ομάδα του UPenn το 2020.

Όλα αυτά που θα ήθελαν να σου πουν οι LGBTQ+ συνάδελφοί σου

«Ήξερα ότι θα υπήρχε έλεγχος εναντίον μου εάν αγωνιζόμουν ως γυναίκα. Ήμουν προετοιμασμένη για αυτό», ανέφερε η ίδια στη συνέντευξη της. «Αλλά επίσης ξέρω ότι δεν χρειάζομαι την άδεια κανενός για να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω το άθλημα που αγαπώ».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τον αγώνα», αλλά η μεγαλύτερη διαφορά τώρα είναι ότι είναι ευτυχισμένη, προσθέτοντας ότι οι τρανς γυναίκες «δεν αποτελούν απειλή για τα γυναικεία αθλήματα». «Η κολύμβηση ήταν πάντα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Πριν τη μετάβαση στο νέο μου σώμα, υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον μου στην κολύμβηση και το αν θα μπορώ να συνεχίσω. Χαίρομαι που μου δίνεται αυτή η δυνατότητα και θεωρώ πως είναι δίκαιο», λέει χαρακτηριστικά.

View this post on Instagram

A post shared by Lia Thomas (@liakthomas)

Αυτή είναι η πρώτη τρανς πρόσφυγας στην Ελλάδα! Και ήρθε η στιγμή να μάθεις την ιστορία της

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Lia Thomas: Η τρανς κολυμβήτρια υποψήφια για το κολεγιακό βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς» – «Δεν χρειάζομαι την άδεια κανενός για να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω το άθλημα που αγαπώ» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα