Kate Middleton & Meghan Markle: Το «βέλο του πένθους» που δίχασε – Ο ενδυματολογικός κώδικας της κηδείας και οι προσωπικές επιλογές των καλεσμένων

15:33 19/9/2022 - Πηγή: iPop

Η Μεγάλη Βρετανία απέτισε τον τελευταίο φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία πέθανε στο κάστρο Balmoral μετά από βασιλεία 70 ετών. Καθώς οι πενθούντες – βασιλικοί και πολιτικοί – ξεκίνησαν να μαζεύονται για την κηδεία της στο Αββαείο του Westminster το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου, τήρησαν ένα πολύ συγκεκριμένο

ενδυματολογικό κώδικα: ολόμαυρα φορέματα ή παλτό μέχρι το γόνατο, μαύρα καπέλα και προαιρετικό βέλο και για τους άντρες επίσημο μαύρο σακάκι, εκτός από την βασιλική οικογένεια που πρέπει να φορά την στρατιωτική της στολή.

Όμως, αν και ο ενδυματολογικός κώδικας είναι αυστηρός, επιτρέπει έναν μικρό βαθμό αυτοσχεδιασμού και πολλοί από τους καλεσμένους επέλεξαν να τιμήσουν την αείμνηστη μονάρχη με λεπτομέρειες στην ενδυμασία τους, αποκαλύπτοντας και τα στοιχεία του χαρακτήρα τους.

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Ο ενδυματολογικός κώδικας και η βασιλική οικογένεια

Η Kate Middleton, η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέλεξε ένα κομψό μαύρο σύνολο, το οποίο το συνδύασε με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και τριπλό μαργαριταρένιο choker που ήταν μέρος της προσωπικής συλλογής κοσμημάτων της βασίλισσας Ελισάβετ.

CHRISTOPHER FURLONG

Η Kate Midleton φόρεσε για πρώτη φορά το κολιέ το 2017, όταν η μονάρχης της δάνεισε το κόσμημα, που φορούσε η πριγκίπισσα Diana, για να παρευρεθεί στον εορτασμό της 70ης επετείου της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φιλίππου.

Το κλασικό μαύρο φόρεμα σε άλφα γραμμή με κρυφές πιέτες ήταν του οίκου Alexander McQueen.

Το τελευταίο και αδημοσίευτο πορτραίτο της βασίλισσας Ελισάβετ – Το συγκινητικό αντίο της βασιλικής οικογένειας στην μακροβιότερη μονάρχη

JOE MAHER

Η Meghan Markle, η Δούκισσα του Sussex, επέλεξε ένα μαύρο φόρεμα σε στυλ κάπας κι ένα μεγάλο καπέλο, χωρίς βέλο, το οποίο τη βοήθησε να ολοκληρώσει το ντύσιμό της και να αποτίσει φόρο τιμής στην πρώην μονάρχη. Η Meghan Markle επέλεξε για άλλη μια φορά να φορέσει το ζευγάρι με τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια που της δώρισε η βασίλισσα Ελισάβετ το 2018.

Τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια συμβολίζουν επίσης τα παραδοσιακά κοσμήματα που φορούσε στις κηδείες η βασιλική οικογένεια.

Όπως όριζε το βασιλικό πρωτόκολλο, το μήκος του φορέματος, που κόστιζε 1.439 λίρες, έφτανε κάτω από το γόνατο και ήταν του οίκου MacCartney.

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, πως η επιλογή της Meghan Markle να μην εμφανιστεί με το «βέλο του πένθους» σημείωσε πολλά αρνητικά σχόλια, αν και ήταν προαιρετικό.

HANNAH MCKAY

Η βασιλική σύζυγος Καμίλα, επέλεξε να παρευρεθεί με ένα μαύρο σύνολό και με την εντυπωσιακή καρφίτσα Hesse Diamond Jubilee της Βασίλισσας Βικτώριας που είχε φορέσει στο παρελθόν πολλές φορές. Η καρφίτσα σε σχήμα καρδιάς διαθέτει δύο μενταγιόν από ζαφείρι και τον αριθμό «60» με σλαβικούς χαρακτήρες.

CHRIS JACKSON

Η 7χρονη πριγκίπισσα Charlotte, για την κηδεία της προγιαγιάς της φόρεσε ένα μικρό μενταγιόν με ιδιαίτερη σημασία: ένα μικρό πέταλο, καρφωμένο στο μαύρο φόρεμά της.

Κηδεία Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’: Πώς έμοιαζε η Βρετανία την τελευταία φορά που πέθανε ένας μονάρχης

Σημαντικές επίσημες δημόσιες εκδηλώσεις είχαν πραγματοποιηθεί και κατά την περίοδο πένθους που ακολούθησε το θάνατο της βασίλισσας.

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, για την πομπή του Lying-in-State, κατά την διάρκεια της οποίας μεταφέρθηκε το φέρετρο της Βασίλισσας στην Αίθουσα του Westminster, ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ φόρεσε την στρατιωτική του στολή, έφερε τη σκυτάλη του Στρατάρχη και στον υπήρχαν τα σήματα του Order of Merit και του Order of the Garter Sash and Star. Με ακριβώς την ίδια ενδυμασία παρευρέθηκε και στην κηδεία της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ.

CHRIS JACKSON

Καθώς το φέρετρο της βασίλισσας μεταφέρθηκε με την άμαξα George Gun, ο πρίγκιπας Harry και ο πρίγκιπας Andrew ήταν ντυμένοι με το επίσημο κοστούμι τους, ενώ ο πρίγκιπας William της Ουαλίας βρισκόταν δίπλα τους με την στρατιωτική στολή της Πολεμικής Αεροπορίας.

MARCO BERTORELLOGETTY IMAGES

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Kate Middleton & Meghan Markle: Το «βέλο του πένθους» που δίχασε – Ο ενδυματολογικός κώδικας της κηδείας και οι προσωπικές επιλογές των καλεσμένων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα