Τελικά υπάρχει κολλητή φιλία ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα;

08:31 19/9/2022 - Πηγή: iPop

Ένα αναπάντητο ερώτημα αιωρείται για αρκετά χρόνια και δεν είναι άλλο από το αν υπάρχει φιλία άνδρα με γυναίκα και τούμπαλιν. Οι απόψεις επί του θέματος διίστανται και πραγματικά έχουμε ακούσει πάρα πολλές εκδοχές για το τι πραγματικά συμβαίνει. Οι εμπειρίες που μας έχουν διηγηθεί από την συγκεκριμένη φιλία πραγματικά είναι αναρίθμητες και δεν μπορούμε να βγάλουμε μια ξεκάθαρη απάντηση. Εμείς ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να ξεδιαλύνουμε το τοπίο γύρω από το θέμα.

Τελικά μπορείς να παραμείνεις φίλη με τον πρώην; Και αν ναι, ποιοι είναι οι τρόποι για να το καταφέρεις;

Πόσο εφικτή είναι μια
τέτοια σχέση;

Είναι δεδομένο, ότι υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα σε μια γυναίκα και έναν άνδρα. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης των συνθηκών και των πραγμάτων. Αυτό είναι πολλές φορές δίκοπο μαχαίρι διότι από την μια χρειάζεται και μια διαφορετική οπτική σε κάποια θέματα, αλλά από την άλλη μπορεί να αποδειχθεί και καταστροφικό. Όταν δέχεσαι και ασφυκτική πίεση για να δεχθείς κάτι με το οποίο δεν συμφωνείς και τα ακούς και από πάνω, τότε υπάρχει χοντρό θέμα.

Τι γίνεται όμως όταν προσπερνάμε αυτό το θέμα και πάμε στην γενικότερη έννοια της λέξης φιλία και στο πώς την βλέπει ο καθένας; Εκεί είναι που πραγματικά χάνεται η μπάλα και δεν υπάρχει καμία συνεννόηση. Μια φιλία είναι μια αμφίδρομη σχέση, κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις και αυτό είναι το σωστό κατά την γνώμη μου. Δεν γίνεται να είσαι στην συνέχεια στην πλευρά του να λαμβάνεις κάτι και να μην δίνεις τίποτα. Και όταν βλέπεις ότι αυτό γίνεται μόνο με εσένα που είσαι άνδρας και στις γυναίκες φίλες είναι το ακριβώς αντίθετο εκεί καταλαβαίνεις ότι η φιλία άνδρα με γυναίκα διαφέρει και μάλιστα πολύ.

Η φιλία με το ίδιο φύλο δεν είναι το ίδιο

Εννοείται ότι μια φιλία που περιλαμβάνει άτομα του ίδιου φύλου δεν είναι το ίδιο πράγμα με μια φιλική σχέση ανάμεσα σε μια γυναίκα και σε έναν άνδρα. Προφανώς και δεν αναφέρομαι στο ερωτικό κομμάτι γιατί τότε δεν μιλάμε για φιλία αλλά για κάτι άλλο. Θα μιλήσω καθαρά για φιλία.

Τι πιο σύνηθες που λέει και μια ψυχή, όταν έχεις μια παρεξήγηση με ένα φιλικό σου πρόσωπο, να πας και να του μιλήσεις και να λυθεί το θέμα. Τις περισσότερες φορές, δεν γίνεται αυτό το πράγμα όταν μιλάμε για μια σχέση μεταξύ γυναίκας και άνδρα. Πόσες φορές, έχουμε ακούσει φιλίες αιώνων να διαλύονται εν μια νυκτί επειδή κανένας από τους δυο δεν είχε το θάρρος να πει στον άλλον τι τον ενόχλησε. Πολύ απλά αυτό γίνεται διότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη οικειότητα για να μπορέσει να λυθεί το ζήτημα. Δεν ξέρεις πώς να διαχειριστείς το θέμα. Βέβαια αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το φύλο ενός ατόμου, αλλά με τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου.

Το αίσθημα της κτητικότητας

Οι φίλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν και προσωπική ζωή και δεν αποτελούν κτήμα κανενός. Πόσες φορές έχουμε ακούσει να χαλάνε φιλίες επειδή μπαίνουν στην μέση οι σχέσεις; Πάρα πολλές φορές. Είναι δεδομένο, ότι αν έχεις έναν σύντροφο ή μια σύντροφο στη ζωή σου, θα περνάς περισσότερη ώρα μαζί του παρά με τους φίλους ή τις φίλες. Και είναι απόλυτα φυσικό αυτό. Προς Θεού, δεν λέμε για καταστάσεις τύπου να γράφεις τον κολλητό ή την κολλητή για την σχέση, αλλά για το γεγονός ότι θες λίγο χώρο και χρόνο παραπάνω για την σχέση.

Αυτό πολλές φορές γίνεται απόλυτα κατανοητό από άτομα του ίδιου φύλου και δεν τρέχει κάστανο. Η φιλία άνδρα και γυναίκας περιβάλλεται πολλές φορές από το αίσθημα κτητικότητας, επειδή νομίζει ο ένας ότι πρέπει να έχει την αποκλειστικότητα. Μέγα λάθος, ο καθένας έχει την προσωπική του ζωή και έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και να μην δώσει και λογαριασμό στην τελική. Οι φίλοι είναι για να περνάμε καλά και όχι για να δικαιολογούμαστε «γιατί θέλω να βγω με την σύντροφό μου» και όχι με την φίλη μου ή αντίστοιχα να μου δώσει εκείνη λογαριασμό με ποιον θα βγει και τι θα κάνει.

UnsplashΤο ερωτικό κομμάτι

Το ερωτικό κομμάτι σε μια φιλική σχέση είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα περιστατικά που έχουμε ακούσει σε αρκετές συζητήσεις. Πολλές φιλικές σχέσεις έχουν εξελιχθεί σε ερωτικές όπως επίσης είναι και οι περιπτώσεις που έχουν χαλάσει φιλίες για το συγκεκριμένο λόγο. Δεν μπορείς να είσαι φίλος με έναν άνθρωπο που τον βλέπεις ερωτικά, είναι ό,τι πιο άσχημο και συνάμα κουραστικό να συναναστρέφεσαι μαζί του συνέχεια και να μην τον θεωρείς φίλο σου.

Είναι προτιμότερο να του πεις την αλήθεια και να σταματήσεις τις σχέσεις μαζί του παρά να βιώνεις αυτό το μαρτύριο. Εξάλλου δεν είναι φιλία αυτό, όποτε το να κάθεσαι να βλέπεις τον κρυφό σου πόθο στην αγκαλιά κάποιου άλλου ή κάποιας άλλης είναι πολύ στενάχωρο. Οπότε βρες το θάρρος να του το πεις γιατί το να καταπιέζεσαι φυσικά δεν είναι λύση και εάν δεν μιλήσεις για τα συναισθήματά σου δεν μπορείς να ξέρεις πώς αισθάνεται και η άλλη πλευρά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τελικά υπάρχει κολλητή φιλία ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα