Οι σειρές της ΕΡΤ που αναμένεται να μας καθηλώσουν στους καναπέδες την νέα τηλεοπτική χρονιά

12:36 19/9/2022 - Πηγή: iPop

Μπορεί πριν μερικά χρόνια τα ελληνικά κανάλια να επένδυαν πολύ περισσότερο στα reality επιβιώσης και σε ξένες τηλεοπτικές σειρές με αποτέλεσμα να ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι ελληνικές σειρές. Το τοπίο έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια αφού πλέον η ελληνική μυθοπλασία βρίσκεται στα καλύτερα της και τα ελληνικά κανάλια επενδύουν συνεχώς σε ελληνικές παραγωγές. Τα ιδιωτικά κανάλια έχουν γεμίσει το πρόγραμμα τους με νέα σίριαλ τα οποία έκαναν ή αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα σε λίγες μέρες, όμως και οι νέες

σειρές της ΕΡΤ αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον από το τηλεοπτικό κοινό και υπάρχει μια τεράστια προσμονή για αυτές.

Οι νέες σειρές της ΕΡΤ

Κάνε ότι κοιμάσαι: Η ανατρεπτική ψυχολογική σειρά μυστηρίου της ΕΡΤ «Κάνε ότι κοιμάσαι», με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο, σε μια έντονα ατμοσφαιρική σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη και σε πρωτότυπο σενάριο του βραβευμένου συγγραφέα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, Γιάννη Σκαραγκά, έρχεται στις οθόνες μας.

Η πλοκή της σειράς:

Ο Νικόλας (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας χαρισματικός καθηγητής λυκείου βλέπει τη ζωή του να διαλύεται βίαια και αναπάντεχα. Στη διάρκεια μιας έντονης κρίσης στον γάμο του, ο Νικόλας εμπλέκεται ερωτικά, για μια νύχτα, με τη μητέρα ενός μαθητή του ο οποίος εμφανίζει προβλήματα συμπεριφοράς (Έμιλυ Κολιανδρή). Λίγες ημέρες αργότερα, η σύζυγός του (Μαρίνα Ασλάνογλου) δολοφονείται στη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στο ίδιο τους το σπίτι και η κόρη του μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Αντιμέτωπος με την οικογενειακή τραγωδία, αλλά και την άγρια και παραβατική πραγματικότητα του περιθωριοποιημένου σχολείου, στο οποίο διδάσκει, ο Νικόλας προσπαθεί να ξετυλίξει ένα κουβάρι μυστικών και ανατροπών, για να μπορέσει να εντοπίσει τους εγκληματίες και να αποκαλύψει μια σκοτεινή συνωμοσία σε βάρος του.

Στο πλευρό του βρίσκεται μια «ασυνήθιστη» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. (Νικολέτα Κοτσαηλίδου), ο επίμονος προϊστάμενός της (Δημήτρης Καπετανάκος) και μια ολόκληρη τάξη μαθητών, που βλέπει στο πρόσωπό του έναν εμπνευσμένο καθοδηγητή.

Η έρευνα αποκαλύπτει μια σειρά από αναπάντεχες ανατροπές που θα φέρουν τον Νικόλα σε σύγκρουση με έναν σεσημασμένο τοκογλύφο (Τάσος Γιαννόπουλος) και τον επικίνδυνο κόσμο της νύχτας που αυτός εκπροσωπεί, αλλά και με μία συμμορία, η οποία μελετά τα θύματά της σε βάθος μέχρι να τα εξοντώσει.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα την Δευτέρα και θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22:00 από την ΕΡΤ1.

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Έμιλυ Κολιανδρή, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Δημήτρης Καπετανάκος, Βασίλης Ευταξόπουλος, Τάσος Γιαννόπουλος κ.α.

Φλόγα και Άνεμος: Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης ξεδιπλώνεται με όλες τις κρυφές πτυχές του στη νέα σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ «Φλόγα και άνεμος», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα.

Η πλοκή της σειράς:

Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα).

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια ώς τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου (Γεράσιμος Σκαφίδας) κ.ά. Το 1968, ο επιτελής της χούντας Γκούβερης (Θέμης Πάνου) και ο λοχαγός (Αργύρης Αγγέλου) βασανίζουν τους ήρωες της ιστορίας μας.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 22:00 και θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 22:00 από την ΕΡΤ1.

Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άρης Λεμπεσόπουλος, Δημήτρης Καταλειφός, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Παπαφωτίου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Σαμόλης, Λευτέρης Βασιλάκης, Αργύρης Πανταζάρας, Λένα Παπαληγούρα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αναστάσης Ροϊλός, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Λυδία Σγουράκη, Γεράσιμος Σκαφίδας, Θέμης Πάνου, Γιώργης Χριστοδούλου, Αργύρης Αγγέλου κ.α.

Τα νούμερα: Ένα υβρίδιο κωμικών καταστάσεων, τρελής σάτιρας και μουσικοχορευτικού θεάματος, στις οθόνες σας.

Η πλοκή της σειράς:

Ζωντανή μουσική, χορός, σάτιρα, μαγεία, stand up comedy και ξεχωριστοί καλεσμένοι σε ρόλους-έκπληξη ή αλλιώς «Τα νούμερα» αναμένονται στις οθόνες μας με τεράστιο ενδιαφέρον.

Η νέα μουσική κωμωδία 24 επεισοδίων, σε πρωτότυπη ιδέα του Φοίβου Δεληβοριά και του Σπύρου Κρίμπαλη και σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, δεν θα είναι μια ακόμα μουσική εκπομπή ή ένα τηλεοπτικό σόου με παρουσιαστή τον τραγουδοποιό. Είναι μια σειρά μυθοπλασίας, στην οποία η πραγματικότητα θα νικιέται από τον σουρεαλισμό. Είναι η ιστορία ενός τραγουδοποιού και του αλλοπρόσαλλου θιάσου του, που θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν στη σύγχρονη Αθήνα τη «Μάντρα» του Αττίκ.

Μ’ ένα ξεχωριστό επιτελείο ηθοποιών και με καλεσμένους απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού μουσικού κόσμου σε εντελώς απροσδόκητες «κινηματογραφικές» εμφανίσεις, και με μια εξαιρετική δημιουργική ομάδα στο σενάριο, στα σκηνικά, τα κοστούμια, τη μουσική, τη φωτογραφία, «Τα νούμερα» φιλοδοξούν να «παντρέψουν» την κωμωδία με το τραγούδι, το σκηνικό θέαμα με την κινηματογραφική παρωδία, το μιούζικαλ με το σατιρικό ντοκιμαντέρ και να μας χαρίσουν γέλιο, χαρά αλλά και συγκίνηση.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 22:00 και θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 22:00 από την ΕΡΤ1.

Μια νύχτα του Αυγούστου: Η πολυαναμενόμενη δραματική σειρά της ΕΡΤ, αποτελεί συνέχεια της πολύ επιτυχημένης σειράς “Το Νησί” και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ.

Η πλοκή της σειράς:

Η υπόθεση ξεκινάει με την δολοφονία της Άννας Πετράκη από τον σύζυγό της Ανδρέα Βανδουλάκη μια νύχτα του Αυγούστου 6 χρόνια πριν, όταν είχε μάθει ότι είχε σχέση με τον αδερφό του Μανώλη Βανδουλάκη. Η αδερφή του θύματος αναμένεται να αποτελέσει ρόλο κλειδί στη σειρά αφού γνωρίζει πολλά κρυμμένα μυστικά.

Ο Μανώλης μετά τον θάνατο της Άννας έφυγε από την Κρήτη και ζει στον Πειραιά. Ο Ανδρέας είναι φυλακισμένος στην Κρήτη και δεν τον επισκέπτεται κανένας, ενώ ζει συνεχώς με τις τύψεις για το έγκλημα που έκανε.

Η σειρά αναμένεται να προβληθεί τον Οκτώβριο.

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Καβογιάννη, Γιάννη Στάνκογλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Ευγενία Δημητροπούλου, Νικόλας Χαλκιαδάκης, Έλενα Τοπαλίδου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Τάσος Νούσιας, Γιώργος Καραμίχος, Αινείας Τσαμάτης, Έκτορας Λιάτσος κ.α.

Το Νησί επιστρέφει! Το κανάλι στο οποίο θα προβληθεί το σίκουελ

Το βραχιόλι της φωτιάς: Η νέα σειρά «Το βραχιόλι της φωτιάς» θα ταξιδέψει το κοινό στις αρχές του 20ού αιώνα και θα καταγράφει το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης.

Η πλοκή της σειράς:

Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 αναγκάζει την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία, Μωής Κοέν να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί η σύζυγός του φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ.

Η ιστορία της φωτιάς, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Η οικογένεια ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή της μεγάλης αδελφής, Ζακλίν από το σπίτι, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Καραμίχος, Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Θάνος Τοκάκης, Βασιλική Τρουφάκου, Νένα Μεντή

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι σειρές της ΕΡΤ που αναμένεται να μας καθηλώσουν στους καναπέδες την νέα τηλεοπτική χρονιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
ΕΡΤ, νέα, καναπεδες, σειρες, ευγενία δημητροπούλου, αλέξανδρος λογοθέτης, τάσος νούσιας, το νησι, ηπα, ερτ1, παπανδρεου, αθηνα, αρης, δραση, χορν, υβρίδιο, κρητη, πειραιας, θεσσαλονικη, χρεοκοπια, ipop, google, news, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.google.gr, Καλή Χρονιά, real news, εκλογες ηπα, ipop, υβρίδιο, αλέξανδρος λογοθέτης, βερολινο, γιουλικα σκαφιδα, γυναικα, ηπα, ιωσηφ, λυδια, μητερα, μουσικη, νησι, ντοκιμαντερ, οθονες, προγραμμα, σμυρνη, φωτογραφια, χορος, αρθρο, αρδην, αττικ, βιβλιο, βρισκεται, γελιο, γεωργιου, γνωριμια, δαχτυλα, δευτερα, δινη, δειχνει, ελενα, ευγενια, υπαρχει, ελισαβετ, ελληνικες σειρες, εμιλυ, ερευνα, ερχεται, ερχονται, ευγενία δημητροπούλου, ευρωπη, εφυγε, ζωη, ιδεα, ιδιο, υπηρεσιες, υποθεση, ηρωες, κυβελη, κοεν, κοστουμια, κωμωδια, λοχαγος, μαγεια, μιουζικαλ, μαρια, μυθιστορημα, μυστικα, νυχτα, νουσιας, ομαδα, οικογενεια, ολγα, παρισι, πεγκυ σταθακοπουλου, πεγκυ τρικαλιωτη, προβληματα, ρολο, σατιρα, σαββατο, σεναριο, συζυγο, συνεχεια, σειρα, σιριαλ, σκηνοθεσια, σοου, σπιτι, σπυρου, τάσος νούσιας, τασος, τυψεις, φυγη, χισλοπ, χορν, χαρα, δημητρης, εκτορας, ελληνικα, εμφανισεις, κοιμασαι, νικολετα, νοσοκομειο, σκηνικα, σπυρος, θανασης, θανος, θεματα
Τυχαία Θέματα