Gluten-free τοστ γλυκοπατάτας με μεσογειακή σάλτσα! Και θα σε χορτάσει, και θα γλείφεις τα δάχτυλά σου

14:07 10/9/2020 - Πηγή: iPop

Πάντα αναζητάμε τρόπους να κάνουμε τη διατροφή μας πιο υγιεινή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως στερούμαστε τη γεύση. Με τόσα πολλά διαθέσιμα υλικά, είναι πραγματικά πολύ εύκολο το να φτιάξεις υγιεινές και νόστιμες συνταγές, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε γεύση απ’ τα πιο παχυντικά φαγητά. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα τοστ γλυκοπατάτας που ενδείκνυνται για σένα που δεν θέλεις τη γλουτένη στη διατροφή σου.

Info! 15 λεπτά χρόνος προετοιμασίας, 30 λεπτά

χρόνος ψησίματος

Τα υλικά για τα τοστ γλυκοπατάτας:4 μικρές γλυκοπατάτες κομμένες σε φέτεςΛίγο ελαιόλαδο1/4 κ.γλ. αλάτι1/4 κ.γλ. πιπέριΛίγο δεντρολίβανο50 gr. λευκά φασόλια1 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη2 κ.σ. ταχίνιΓια τη μεσογειακή σάλτσα:1/2 αγγουράκι κομμένο σε κύβους1/4 κούπας ελιές ψιλοκομμένες1/4 κούπας λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους1 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανόΑλατοπίπεροΠώς θα φτιάξεις τα τοστ γλυκοπατάτας;Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε σ’ ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.Αλείφουμε τις φέτες γλυκοπατάτας με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.Ψήνουμε για 15 λεπτά τις γλυκοπατάτες ή και περισσότερο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.Στο μεταξύ, για να φτιάξουμε τη σάλτσα των φασολιών, συνδυάζουμε όλα τα συστατικά και τα χτυπάμε στο multi.Για να φτιάξουμε τη μεσογειακή σάλτσα, επίσης συνδυάζουμε όλα τα υλικά στο multi. Προσοχή! Δεν χτυπάμε πολύ τη σάλτσα, καθώς θέλουμε να καταλαβαίνουμε τις υφές.Μόλις οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμες και κρυώσουν, απλώνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας απ’ το μείγμα με τα φασόλια και στην κορυφή βάζουμε μια κουταλιά απ’ τη μεσογειακή σάλτσα.

Φυσικά μπορείς να βάλεις ό,τι topping θέλεις και να φτιάξεις τα τοστ γλυκοπατάτας με βάση τα δικά σου γούστα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Ο διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψεις τις γλυκοπατάτες!

Photo: Pexels

Το άρθρο Gluten-free τοστ γλυκοπατάτας με μεσογειακή σάλτσα! Και θα σε χορτάσει, και θα γλείφεις τα δάχτυλά σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα