Πού μεταφέρονται τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα απ’ τη Μόρια μετά την καταστροφική φωτιά;

09:43 10/9/2020 - Πηγή: iPop

Χιλιάδες πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους μαμάδες με παιδιά, πέρασαν ολόκληρο το βράδυ στον δρόμο, μετά τη δεύτερη πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοκληρωτικά τον καταυλισμό. Πού μεταφέρονται τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα απ’ τη Μόρια;

O καταυλισμός της Μόριας κάηκε ολοσχερώς μετά και τη δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, με αποτέλεσμα σχεδόν 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες να είναι κυριολεκτικά στον δρόμο, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, καθώς επίσης και ασυμπτωματικοί φορείς.

Στην περιοχή, έχει στηθεί επιχείρηση με λεωφορεία

με σκοπό να τους μεταφέρουν αρχικά προς το Σίγρι, όπου θα δέσει το πρώτο πλοίο που θα φτάσει για να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής και στη συνέχεια σε δύο αρματαγωγά.

Πού μεταφέρονται τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα απ’ τη Μόρια μετά την καταστροφική φωτιά;

Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα απ’ τη Μόρια μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη πτήση προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία το απόγευμα της Τετάρτης με 165 παιδιά, και το βράδυ με μια ακόμα πτήση έφτασαν ακόμα 165 προσφυγόπουλα. Το πρωί της Πέμπτης, κατέφτασε και το τρίτο γκρουπ των παιδιών. Τα παιδιά μεταφέρονται σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, δήλωσε ότι συμφώνησε για τη χρηματοδότηση άμεσης μεταφοράς και διαμονής στην ενδοχώρα των 400 ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων που απέμειναν στη Μόρια.

Οι σκέψεις μου και η συμπόνια μου είναι στους ανθρώπους της Λέσβου και ειδικά στους μετανάστες και το προσωπικό που εργάζεται στη Μόρια. Είμαι σε επαφή με τον Έλληνα υπουργό και τις τοπικές Αρχές για τη φωτιά. Συμφώνησα ήδη για τη χρηματοδότηση σχετικά με την άμεση μεταφορά και διαμονή στην ενδοχώρα των 400 ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων που έχουν απομείνει. Η ασφάλεια και η στέγη όλων των ανθρώπων στη Μόρια είναι προτεραιότητα

Αυτές τις δύσκολες ώρες οι σκέψεις μας είναι σ’ αυτούς τους ανθρώπους και τα παιδιά, οι οποίοι έφυγαν απ’ την χώρα τους που έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Και τώρα, χάνουν την βάση τους, καθώς κι ό,τι πράγματα είχαν ως περιουσία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Το άρθρο Πού μεταφέρονται τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα απ’ τη Μόρια μετά την καταστροφική φωτιά; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα