Καταπληκτικό! Πώς καταφέρνουν στις ταινίες να μαχαιρώνουν και να σπάνε μπουκάλια σε κεφάλια χωρίς ατυχήματα! Όλα τα props που χρησιμοποιούν

12:07 10/9/2020 - Πηγή: iPop

Είναι κάποιες σκηνές από ταινίες και σειρές που δεν μπορείς να τις ξεχάσεις βρε παιδί μου… Σε στοιχειώνουν και νιώθεις σαν να τις έχεις ζήσει στην πραγματικότητα. Μερικές απ’ αυτές τις σκηνές που δεν μπορούμε να βγάλουμε απ’ το μυαλό μας περιλαμβάνουν αρκετούς καυγάδες, ξύλο και αίμα. Και κάθε φορά που βλέπεις μια τέτοια σκηνή, αναρωτιέσαι: Πώς καταφέρνουν να μαχαιρώνουν και να σπάνε μπουκάλια σε κεφάλια χωρίς να ανοίγει ρουθούνι; Ta props στις ταινίες παίζουν μεγαλύτερο ρόλο απ’ ό,τι νομίζεις και ήρθε η ώρα να μάθεις πώς ακριβώς καταφέρνουν και δημιουργούν ένα τόσο ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

O

Scott Reeder θεωρείται “props master” και σ’ ένα video που ανέβασε το Buzzfeed στο IG Tv του, βλέπουμε τον ίδιο να μας δείχνει όλα τα μυστικά του επαγγέλματος και να αποκαλύπτει πώς τελικά γυρίζονται όλες αυτές οι σκηνές που βλέπουμε στις ταινίες και τις σειρές χωρίς να ανοίξει ούτε ένα ρουθούνι!

Props που δεν ήξερες ότι υπάρχουν!

Πώς καταφέρνουν να κουβαλάνε χάρτινες σακούλες χωρίς να κάνουν τόσο θόρυβο; Όπως εξηγεί ο Scott Reeder, γενικά τα props πρέπει να είναι… αθόρυβα και να μην υπερκαλύπτουν άλλους σημαντικούς ήχους της κάθε σκηνής, όπως είναι φυσικά οι ομιλίες των ηθοποιών.

Έτσι, για να μπορούν να χρησιμοποιούν διάφορα αντικείμενα που υπό κανονικές συνθήκες παράγουν πολύ θόρυβο, τα αντικαθιστούν με άλλα υλικά. Στο video βλέπουμε, για παράδειγμα, ότι οι χάρτινες σακούλες στις σκηνές αντικαθιστούνται με σακούλες για ψώνια που είναι φτιαγμένες από βινύλιο.

Πώς γυρίζονται οι σκηνές σ’ ένα μπαρ όταν στο background οι υπόλοιποι παίζουν μπιλιάρδο; Πολύ απλά δεν χρησιμοποιούνται οι μπάλες του μπιλιάρδου που κάνουν πολύ θόρυβο, αλλά βάφουν μπαλάκια για ρακέτες σαν να είναι μπιλιάρδου!

Και πάμε στο μεγάλο ερώτημα των 100.000 ευρώ… Πώς στο καλό τους βλέπουμε να σπάνε μπουκάλια ο ένας στο κεφάλι του άλλου, να βλέπουμε το θρυμματισμένο γυαλί στο πάτωμα, αλλά να μην στάζει στην πραγματικότητα ούτε μια σταγόνα αίμα; Παλιότερα, αυτά τα μπουκάλια ήταν φτιαγμένα από… καραμελωμένη ζάχαρη αλλά πλέον είναι από κάποιο άλλο υλικό που τα κάνει να φαίνονται σαν να είναι γυαλί, όμως, φυσικά και δεν είναι.

Και τι γίνεται με τα μαχαίρια; Τα περισσότερα props που χρησιμοποιούνται σε σκηνές με ξύλο και μαχαίρια, είναι “retractable”, δηλαδή το σημείο της λεπίδας μπαίνει ουσιαστικά μέσα στο σημείο της λαβής, σαν συρτάρι. Αυτή η τεχνική στα props μπορεί να σου είναι πολύ οικεία απ’ τις απόκριες, καθώς είναι κάτι αντίστοιχο με τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε στις μεταμφιέσεις μας.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με άλλα αντικείμενα που βλέπεις, όπως οι σύριγγες και τα κατσαβίδια. Κανείς δεν τρυπιέται στ’ αλήθεια για τις ανάγκες μιας ταινίας, πίστεψέ μας!

Άλλα μυστικά του επαγγέλματος είναι ότι όλα τα βαριά αντικείμενα, όπως βάρη και ξύλα που καταπλακώνουν ανθρώπους, είναι φτιαγμένα από ένα αφρώδες, μαλακό υλικό που μοιάζει να είναι τόσο ρεαλιστικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσο ελαφρύ που δεν πονάει καθόλου!

Δες το video και ανακάλυψε τον εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο έχουν γυριστεί σκηνές που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό σου!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

These are so cool! Special thanks to Scott for his insider secrets! tiktok.com/@scottdropandroll @scottdropandroll_dadjokes

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BuzzFeed (@buzzfeed) στις 9 Σεπ, 2020 στις 11:01 πμ PDT

Και τελικά… Ποια είναι η σημασία των props στις ταινίες;

O storyteller Rishi Kaneria έχει δημιουργήσει ένα video στο οποίο εξηγεί τη σημασία των props στις ταινίες και πώς τελικά καταφέρνουν να γίνονται πρωταγωνιστές στις σκηνές.

Μέσα από παραδείγματα σκηνών από ταινίες που έγραψαν ιστορία, ουσιαστικά μας δείχνει στην πράξη όσα περιέγραψε ο Scott Reeder στο video του. Αξίζει να το δεις!

Και δεν θα μπορούσαμε παρά να κλείσουμε το θέμα των visual effects με ένα video που δείχνει σχεδόν καρέ- καρέ πώς έχει γυριστεί η κορυφαία ταινία Matrix!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

H Charlize Theron δεν θέλει κασκαντέρ για τις επικίνδυνες σκηνές

Το άρθρο Καταπληκτικό! Πώς καταφέρνουν στις ταινίες να μαχαιρώνουν και να σπάνε μπουκάλια σε κεφάλια χωρίς ατυχήματα! Όλα τα props που χρησιμοποιούν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταπληκτικό Πώς, Όλα,katapliktiko pos, ola