George Floyd: Το βίντεο με τον θάνατό του καρέ-καρέ συγκλονίζει

19:10 1/6/2020 - Πηγή: iPop

Ο θάνατος του George Floyd δεν ήταν ένας απλός θάνατος, αλλά μια δολοφονία με ρατσιστικά αίτια. Το βίντεο 8 λεπτών και 46 δευτερολέπτων του θανάτου συγκλονίζει. 

Ο Αφροαμερικανός George Floyd πλήρωσε για το χρώμα του δέρματός του, χάνοντας τη ζωή του επειδή ήταν μαύρος κι όχι λευκός όπως ο αστυνομικός που του στέρησε τη ζωή. Ο θάνατος του George Floyd δημιούργησε αναταραχή, που κανείς δε θα περίμενε, με τον κόσμο να ξεχύνεται στους δρόμους, να κάνει διαδηλώσεις

και να ζητά απονομή δικαιοσύνης.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας 25 Μαΐου και ευτυχώς για τη μνήμη του 46χρονου και την αποκατάσταση της αλήθειας καταγράφηκε από περαστικούς με βίντεο. Οι άνθρωποι δυστυχώς μάταια παρακαλούσαν τον αστυνομικό που πίεζε το πόδι του στον λαιμό του Floyd. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» έλεγε συνέχεια το θύμα, όμως τελικά δεν κατάφερε να ζήσει.

Ρατσισμός: Η χωρίς τέλος πανδημία που κόστισε τη ζωή στον George Floyd (Photos) 

Οι New York Times έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει το συμβάν από την αρχή μέχρι το τέλος του με τα τελευταία 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα της ζωής του George Floyd.

Όμως, πώς ξεκίνησαν όλα;

Με την καταγγελία ότι Floyd πλήρωσε το ψιλικατζίδικο με πλαστό χαρτονόμισμα και τον υπάλληλο του καταστήματος να καλεί την αστυνομία.

Το βίντεο δείχνει τους τέσσερις συνολικά αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο  να παραβιάζουν κάθε κανόνα της αστυνομίας στη Μινεάπολη και να μην επιτρέπουν στον George Floyd να αναπνεύσει παρά τις εκκλήσεις του και τις εκκλήσεις όσων ήταν εκεί.

Ο Floyd καταλήγει πεσμένος στο δρόμο να εκλιπαρεί τους αστυνομικούς, λέγοντας πως δεν μπορεί να αναπνεύσει, τουλάχιστον επί 16 φορές μέσα σε πέντε λεπτά. Το γόνατο του αστυνομικό φαίνεται καρφωμένο στον λαιμό του και δεν σηκώνεται ούτε όταν πια ο 46χρονος έχει χάσει τις αισθήσεις του. Ακόμα κι όταν έφτασαν στο σημείο διασώστες, ο 44χρονος αστυνομικός εξακολουθούσε να τον πατά με το γόνατό του. Το βίντεο πραγματικά συγκλονίζει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Το τολμηρό σποτάκι για τον ρατσισμό που αντιδρά στον θάνατο του George Floyd

Photo: AP/ John Locher

Το άρθρο George Floyd: Το βίντεο με τον θάνατό του καρέ-καρέ συγκλονίζει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα