Γιορτάζουν όλα τα παιδιά του κόσμου!

15:46 1/6/2020 - Πηγή: iPop

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα, γιορτάζουν όλα τα παιδιά του κόσμου! Την 1η Ιουνίου είναι η Διεθνής Ημέρα του Παιδιού κι εμείς δεν έχουμε παρά να την γιορτάσουμε με πολλά χαμόγελα, όπως αυτά που μας χαρίζουν οι παιδικές παρουσίες!

H Google γιορτάζει τη σημερινή μέρα με ένα doodle

αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά.

Αν ανοίξεις, λοιπόν, τον browser σου και πας να κάνεις μια αναζήτηση, θα συναντήσεις μπροστά σου αυτή την εικόνα:

Πώς και πότε θεσπίστηκε η Ημέρα του Παιδιού;

Η Διεθνής Ημέρα του Παιδιού θεσπίστηκε για πρώτη φορά στη Γενεύη το 1925, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου για την Παιδική Πρόνοια.

Από τότε, γιορτάζεται την 1η Ιουνίου στις περισσότερες χώρες, ενώ η Ημέρα του Παιδιού τιμάται από τον ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου.

Ξεκίνησε τη δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου το 1857 από τον Δρ. Τσαρλς Λέοναρντ, πάστορα της Οικουμενικής Εκκλησίας του Λυτρωτή στη Τσέλσι της Μασαχουσέτης.

Ο πάστορας πραγματοποίησε μια ειδική λειτουργία αφιερωμένη στα παιδιά, δίνοντας στην ημέρα το όνομα Rose Day, αν και αργότερα ονομάστηκε Flower Sunday και στη συνέχεια Ημέρα του Παιδιού.

Η Διεθνής Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών εορτάζεται σε πολλές χώρες ως Ημέρα του Παιδιού την 1η Ιουνίου από το 1950. Θεσπίστηκε από τη Διεθνή Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών στο συνέδριό της στη Μόσχα (4 Νοεμβρίου 1949).

Σε πολλές χώρες, οι εορτασμοί για παιδιά λαμβάνουν χώρα στις 20 Νοεμβρίου, κατόπιν πρότασης των Ηνωμένων Εθνών για την ανάληψη δράσης προς όφελος της ευημερίας των παιδιών του κόσμου.

Στις 20 Νοεμβρίου 1959, τα Ηνωμένα Έθνη ενέκριναν τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Ο ΟΗΕ υιοθέτησε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου 1989.

Τα βασικά σημεία της διακήρυξης:

Κάθε παιδί πρέπει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέσα για τη φυσιολογική του ανάπτυξη, τόσο σε υλικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο.Κάθε παιδί που πεινάει πρέπει να τρέφεται, κάθε παιδί που είναι άρρωστο πρέπει να λαμβάνει περίθαλψη, κάθε παιδί που είναι αβοήθητο πρέπει να λαμβάνει βοήθεια, κάθε παραβατικό παιδί πρέπει να αποκαθίσταται πίσω στην κοινωνία, κάθε ορφανό και κάθε άστεγο παιδί πρέπει να αποκτά στέγη και κάθε είδους βοήθεια.Κάθε παιδί πρέπει να είναι το πρώτο άτομο που θα λαμβάνει ανακούφιση σε περιόδους δυστυχίας και πένθους.Κάθε παιδί πρέπει να είναι σε θέση να βιοπορίζεται μόνο του και πρέπει να προστατεύεται ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης.Κάθε παιδί πρέπει να ανατρέφεται μέσα στη συνειδητοποίηση των ταλέντων του, τα οποία πρέπει να αφιερώνονται στην υπηρεσία των συνανθρώπων του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά: Τα στοιχεία για την Ελλάδα σοκάρουν

Το άρθρο Γιορτάζουν όλα τα παιδιά του κόσμου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα