Τι γίνεται στα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαρ της Αθήνας;

17:02 1/6/2020 - Πηγή: iPop

Κλείνουμε μια εβδομάδα απ’ την μέρα που άνοιξαν οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα μπαρ μετά το lockdown, και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν το πρώτο όπου ο κόσμος μπορούσε να βγει για διασκέδαση, να πιει τον καφέ και το ποτό του. Τι συνέβη αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο που ήταν όλα τα μαγαζιά ανοιχτά; Η Κωνσταντίνα Μητατάκη απαθανάτισε με τον φωτογραφικό της φακό στιγμιότυπα απ’ το βράδυ του Σαββάτου και το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας!

Εάν δεν έχεις πολυκυκλοφορήσει, ειδικά σε εμπορικά καταστήματα και

καφέ, μετά το τέλος της καραντίνας, πιθανότατα θα φαντάζεσαι πως κυκλοφορούν όλοι με μια μάσκα και γάντια. Ποια είναι, όμως, η αλήθεια για την εικόνα στο κέντρο της πρωτεύουσας τις πρώτες μέρες όπου όλα έχουν αρχίσει να μπαίνουν στον ρυθμό τους;

Ο κόσμος κυκλοφορεί στον δρόμο και στις πλατείες, με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία να μην φοράει μάσκα στους ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους, ενώ η βόλτα μας στο κέντρο της Αθήνας επιβεβαίωσε αυτό που ακούγαμε και βλέπαμε στις φωτογραφίες: Ότι στις καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια, το προσωπικό τηρεί -στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τουλάχιστον, σίγουρα, όμως, με κάποιες εξαιρέσεις- τους κανόνες υγιεινής, φορώντας μάσκες.

Απ’ την άλλη, ο κόσμος που πίνει τον καφέ του φορώντας μάσκα είναι ελάχιστος, με τους περισσότερους που κάθονται τουλάχιστον έξω να φαίνεται πως νιώθουν ασφάλεια και χωρίς τη μάσκα.

Πάντως, αξίζει να τονίσουμε, πως μπορεί στις καφετέριες και στις ταβέρνες με τους εξωτερικούς χώρους η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη, τόσο με τα μέτρα υγιεινής, όσο και με τις αποστάσεις, όμως, δεν ισχύει το ίδιο και με τα μπαρ.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο με τα μαγαζιά ανοιχτά έγινε το αδιαχώρητο στα μπαρ της Αθήνας, χωρίς, δυστυχώς, να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής αλλά ούτε και απόστασης.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο με μαγαζιά ανοιχτά μέσα απ’ τον φακό του iPop.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Έτσι είναι τα Αναφιώτικα μετά την επιχείρηση καθαρισμού (Photos)

Photos: Κωνσταντίνα Μητατάκη

Το άρθρο Τι γίνεται στα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαρ της Αθήνας; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα