Gazpacho: Συνταγή για την πιο δροσιστική σούπα του καλοκαιριού

14:40 13/7/2021 - Πηγή: iPop

Μπορεί να έχουμε συνδυάσει την σούπα με τις κρύες ημέρες του χειμώνα αλλά υπάρχουν και αρκετές καλοκαιρινές εκδοχές που θα λατρέψεις. Η συνταγή για Gazpacho είναι μια παραδοσιακή ισπανική σούπα η οποία τρώγεται κρύα και είναι η ιδανική λύση για τις καλοκαιρινές σου διακοπές αφού χρειάζεται ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και είναι απίστευτα δροσιστική.

Σούπα όλο το χρόνο; 4+1 πράγματα που προκαλεί στον οργανισμό σου και πρέπει να μάθεις

Προήλθε από τις νότιες περιοχές της Ιβηρικής χερσονήσου

και εξαπλώθηκε και σε άλλα μέρη της χώρας. Το Gazpacho τρώγεται ευρέως στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια ζεστών καλοκαιριών, καθώς είναι εύκολο και δροσιστικό

Συνταγή για Gazpacho:1 κιλό τομάτες 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένη1/2 αγγούρι ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο1 φέτα ψωμί κομμένη σε μπουκίτσες3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες1/3 της κούπας ελαιόλαδο1 κ.σ. ξύδι1 κούπα κρύο νερόΛίγο κύμινο (προαιρετικά) Αλάτι και πιπέριΠώς θα φτιάξεις το δροσιστικό Gazpacho:Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα blender και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Βάζουμε την σούπα στο ψυγείο για όση ώρα θέλουμε μέχρι να γίνει όσο κρύα επιθυμούμε.Το Gazpacho είναι έτοιμο!

Μπορείς να το σερβίρεις με λαχανικά κομμένα σε κυβάκια ή με τραγανά κρουτόν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Gazpacho: Συνταγή για την πιο δροσιστική σούπα του καλοκαιριού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα