Chris Noth: Δύο γυναίκες κατηγορούν τον ηθοποιό του Sex and The City για σεξουαλική επίθεση

11:43 17/12/2021 - Πηγή: iPop

Ο Chris Noth, ο ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός ως Mr. Big στο Sex and the City, ο αιώνιος έρωτας της Carrie Bradshaw, κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από δύο γυναίκες, οι οποίες μίλησαν στο Hollywood Reporter.

Οι γυναίκες, που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, περιγράφουν και οι δύο παρόμοιους τρόπους σεξουαλικής επίθεσης από τον 67χρονο ηθοποιό.

Στην ανακοίνωσή του στο Hollywood Reporter σχετικά με τις καταγγελίες, ο Noth αναφέρει: «Οι κατηγορίες από άτομα που γνώρισα πριν χρόνια ή και δεκαετίες είναι κατηγορηματικά ψευδείς. Αυτές οι ιστορίες θα μπορούσαν να είναι πριν από 30 χρόνια ή πριν από 30 ημέρες – όχι σημαίνει πάντα όχι – αυτή είναι μια γραμμή που δεν πέρασα. Οι επαφές ήταν συναινετικές. Είναι δύσκολο να μην αναρωτηθώ για το τάιμινγκ που αποκαλύπτονται οι ιστορίες. Δεν γνωρίζω με βεβαιότητα γιατί έρχονται τώρα στη δημοσιότητα, αλλά γνωρίζω το εξής: Δεν επιτέθηκα σε αυτές τις γυναίκες»

Οι καταγγελίες σε βάρος του Chris Noth:

Σε δημοσίευμα του The Hollywood Reporter που υπογράφει η Kim Masters, αναφέρεται πως οι δύο γυναίκες -που κατονομάζονται με τα ψευδώνυμα Zoe και Lily, 40 και 31 χρόνων, αντιστοίχως, – προσεγγίστηκαν πριν από μήνες από το ίδιο μέσο, ωστόσο αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το οτιδήποτε. Οι γυναίκες ισχυρίζονται και οι δύο ότι γνώρισαν τον Noth στα 20 τους.

Στα 22 της η Zoe δούλευε σε μια υψηλού κύρους εταιρεία του Los Angeles με την οποία ο Noth είχε συχνά επαφές επαγγελματικού χαρακτήρα. «Έμπαινε στο γραφείο μου και με φλέρταρε. Κάπως κατάφερε να βρει τον αριθμό μου και μου άφηνε μηνύματα στο εταιρικό τηλέφωνο. Το αφεντικό μου έλεγε ‘ο Mr. Big αφήνει μηνύματα στον τηλεφωνητή σου’», μηνύματα τα οποία η ίδια δεν έβρισκε ανησυχητικά.

Η Zoe καταγγέλλει ότι ο ηθοποιός την παρέσυρε στο διαμέρισμα με την πρόταση ότι ήθελε να συζητήσει για ένα βιβλίο, εκείνη τώρα τον κατηγορεί πως κάποια στιγμή τη φίλησε και η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν «εκείνος την τράβηξε προς το μέρος του, τη μετέφερε στο κρεβάτι, της κατέβασε το σορτς και το εσώρουχο και άρχισε να τη βιάζει από πίσω» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ήταν εξαιρετικά οδυνηρό κι εγώ άρχισα να του φωνάζω σταμάτα!’» αναφέρει η Zoe. «Αλλά δεν σταμάτησε. Του είπα ‘τουλάχιστον βάλε ένα προφυλακτικό’ και άρχισε να γελάει». Όταν τελείωσε, εκείνη είπε «συνειδητοποίησα πως υπήρχε αίμα στο πουκάμισό μου. Έφυγα από εκεί. Πήγα στο διαμέρισμα φίλου μου (στο ίδιο κτήριο)».

«Πήγε κατευθείαν στο μπάνιο. Όταν βγήκε ήταν απόμακρη, ψυχρή. Γενικώς είναι ένα πολύ κοινωνικό, γλυκό, φιλικό άτομο. Ήταν μια πολύ αλλόκοτη αλλαγή» λέει το φιλικό πρόσωπο που στη συνέχεια πήγε τη Zoe στο νοσοκομείο.

«Μου έκαναν ράμματα. Ήρθαν και δύο αστυνομικοί. Δεν τους είπα ποιος ήταν. Στο νοσοκομείο μού έδωσαν ένα φυλλάδιο συμβουλών και φάρμακα» λέει η ίδια.

Η Zoe παραδέχεται πως είχε εφιάλτες και κρίσεις και δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί στη δουλειά. Το 2006 ζήτησε βοήθεια από εξειδικευμένο κέντρο για θύματα βιασμού. «Το έθαψα όσο πιο πολύ μπορούσα. Και μετά συνειδητοποίησα πως δεν έκανα σωστά και ζήτησα βοήθεια» παραδέχεται.

«Εγώ έκλαιγα ενώ συνέβαινε, ένιωθα φρικτά. Πλήρως βιασμένη»

Όσον αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του Chris Noth, η γυναίκα που αναγνωρίζεται ως η Lily, τώρα 31 ετών, ισχυρίζεται ότι γνώρισε τον Noth το 2015, όταν εκείνη ήταν 25 ετών και εκείνος 60, στο τμήμα VIP του κλειστού πλέον νυχτερινού κέντρου Νο. 8 της Νέας Υόρκης, όπου εργαζόταν ως σερβιτόρα. Η γυναίκα, που τώρα εργάζεται στον τομέα της δημοσιογραφίας, είπε ότι ο Noth της ζήτησε δείπνο, το οποίο εκείνη δέχτηκε ως θαυμάστρια της εκπομπής του HBO. «Μου την έπεφτε ξεκάθαρα. Εγώ ένιωθα κολακευμένη. Ήξερα πως ήταν παντρεμένος το οποίο είναι ντροπιαστικό να το παραδέχομαι», αναφέρει η ίδια.

Μετά από ένα ποτό, κατέληξαν στο διαμέρισμά του που «ήταν ένα απίθανο μέρος. Ακούγαμε μουσική και γύρω ήταν όλα αυτά τα βιβλία για τέχνη και μόδα. Προσπάθησε να με φιλήσει. Εγώ το διασκέδαζα με προσοχή. Ήταν μεγαλύτερος και έμοιαζε μεγαλύτερος. Συνέχισε να προσπαθεί και να προσπαθεί και να προσπαθεί και θα έπρεπε να του είχα πει ξεκάθαρα όχι και να είχα φύγει. Κι έπειτα, το επόμενο πράγμα που κατάλαβα ήταν πως είχε κατεβάσει το παντελόνι του και στεκόταν μπροστά μου» περιγράφει η Lily.

«Έκανε σεξ με εμένα πάνω του σε μια καρέκλα. Βρισκόμασταν μπροστά σε καθρέφτη. Εγώ έκλαιγα ενώ συνέβαινε. Όταν τελείωσε πήγα στην τουαλέτα και έβαλα τη φούστα μου. Ένιωθα φρικτά. Πλήρως βιασμένη. Όλα μου τα όνειρα με αυτόν τον σταρ που αγαπούσα για χρόνια, χάθηκαν» προσθέτει.

Το περιοδικό εξέτασε μηνύματα μεταξύ της Lily και του Noth μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2015, στα οποία ο Noth της είχε στείλει: «Παρεμπιπτόντως, πρέπει να ρωτήσω αν σου άρεσε η βραδιά μας την περασμένη εβδομάδα. Νόμιζα ότι ήταν πολύ διασκεδαστική, αλλά δεν ήμουν σίγουρος πώς ένιωθες». Η Lily απάντησε: «Χμμ… Σίγουρα μου άρεσε η παρέα σου. Μεγάλη κουβέντα. Για να μην υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, ένιωσα λίγο χρησιμοποιημένη… Ίσως αυτό είναι καλύτερα να συζητηθεί τηλεφωνικά, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω αυτή τη στιγμή».

Και οι δύο γυναίκες ανέφεραν στο Hollywood Reporter ότι ένιωσαν υποχρεωμένες να μιλήσουν δημόσια τώρα, καθώς ο Mr. Big του And Just Like That πυροδότησε παλιές αναμνήσεις. «Βλέποντας ότι επαναλάμβανε τον ρόλο του στο Sex and the City δημιούργησε κάτι μέσα μου», είπε η Zoe. «Τόσα χρόνια το έθαβα», αλλά αποφάσισα ότι τώρα ήταν η ώρα.

Οι ισχυρισμοί του 2004 βρίσκονται τώρα υπό έρευνα από το αστυνομικό τμήμα του Los Angeles (LAPD), δήλωσαν πηγές στο Deadline το απόγευμα της Πέμπτης, 16/12. «Εξακολουθούμε να εξετάζουμε τη φύση της έκθεσης και να προσπαθούμε να περιορίσουμε πού, πότε και εάν κατατέθηκε η αναφορά», είπε στο πρακτορείο ο λοχίας Bruce Borihanh του LAPD.

Στον απόηχο της αναφοράς, η εταιρεία με όργανα γυμναστικής Peloton αφαίρεσε τις διαφημίσεις με τον ηθοποιό από τα social media, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Chris Noth: Δύο γυναίκες κατηγορούν τον ηθοποιό του Sex and The City για σεξουαλική επίθεση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα