Airbnb ή ξενοδοχείο; Τι επιλέγουμε φέτος το Καλοκαίρι και γιατί;

17:20 20/6/2020 - Πηγή: iPop

Το δίλημμα ανάμεσα σε Airbnb ή ξενοδοχείο είναι μεγάλο κι η απόφαση δεν είναι εύκολη, όμως στο τέλος αυτού του άρθρου θα σου ‘χει λυθεί η απορία! 

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει για τα καλά τον τρόπο που ταξιδεύουμε κι οι διακοπές μας φέτος θα ‘ναι αρκετά διαφορετικές. Ίσως να αναθεωρήσεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, που ταξιδεύεις και που επιλέγεις τη διαμονή σου.

Έχεις αποφασίσει πού θέλεις να πας διακοπές, έχεις κλείσει

τα εισιτήρια σου και τώρα ψάχνεις για διαμονή. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τη διαμονή που μπορείς να κάνεις;

Airbnb ή ξενοδοχείο;

Το καθένα απ’ τα δύο έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του.

Το ενοικιαζόμενο δωμάτιο και το Airbnb είναι μια καλή επιλογή αν ταξιδεύεις με μια μεγάλη παρέα ή με τον σύντροφό σου ή ακόμη και μόνος σου. Συνήθως έχει free WiFi, δικιά του κουζίνα, μπάνιο, αλλά και καθαρές πετσέτες, πιστολάκι για τα μαλλιά… ανέσεις που έχεις σε ένα ξενοδοχείο. Ειδικά στο Airbnb ο χώρος είναι συνήθως πιο μεγάλος, ενώ είναι πιθανό οι οικοδεσπότες να σου φέρνουν πρωινό, χάρτες και να σε καθοδηγούν. Παράλληλα, βλέπεις φωτογραφίες και διαβάζεις κριτικές πριν κάνεις την κράτησή σου από προηγούμενους ταξιδιώτες και αυτό είναι πέρα για πέρα βοηθητικό.

Από την άλλη πλευρά, το ξενοδοχείο είναι η πιο ακριβή επιλογή αλλά πολλές φορές η πιο άνετη και safe. Ξέρεις ακριβώς πού πας και με τι θα έρθεις αντιμέτωπος. Σου παρέχει όλες τις ανέσεις που θες κι η ασφάλεια είναι σίγουρη από άποψη ιδιωτικότητας.

Pixabay

Hostel, Airbnb ή ξενοδοχείο; Ένας οδηγός για να επιλέξεις! 

Ωστόσο, ποιο να επιλέξεις; 

Ίσως αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός να μιλάγαμε υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες. Τώρα, όμως, το πρώτο και κύριο μέλημά σου είναι η ασφάλεια του κορονοϊού. Το ενοικιαζόμενο δωμάτιο που έχει την δικιά του κουζίνα έχει κι ένα πολύ σημαντικό θετικό. Μπορείς εκεί να μαγειρεύεις, να τρως κι έχεις την ησυχία σου. Δεν χρειάζεται να έρθεις σε επαφή με άλλο κόσμο στη ρεσεψιόν και στον μπουφέ του ξενοδοχείου. Είσαι μόνος σου ή με την παρέα σου και δεν χρειάζεται να συναναστραφείς με άλλους ανθρώπους, έχοντας ανασφάλεια.

Unsplash/ Francesca Saraco

Επιπλέον, μπορεί οι περισσότεροι να νομίζουν ότι τα ξενοδοχεία είναι πιο καθαρά, όμως αυτό δεν ισχύει πάντα. Υπάρχουν σημεία που δεν καθαρίζονται αρκετά καλά κι εσύ δεν τα προσέχεις. Στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρός ο χώρος και οι ενοικιαστές το φροντίζουν πολύ, αφού μια κριτική σου μπορεί να τους “κάψει”.

Όσα δε γνωρίζεις για την καθαριότητα στα ξενοδοχεία! 

Η επιλογή δεν είναι εύκολη, αλλά να θυμάσαι πως συχνά διαφέρει κι από το πού έχεις επιλέξει να περάσεις τις διακοπές σου. Για παράδειγμα, στη Μύκονο ή στην Πάρο μην περιμένεις να μείνεις σε άδειο ξενοδοχείο και να μην έρθεις σε επαφή με κόσμο, ενώ στην ηπειρωτική Ελλάδα ίσως να έχεις την τύχη να μείνεις σε ξενοδοχείο που δε θα ‘ναι εντελώς γεμάτο.

Pexels

Η επιλογή σου παίζει ρόλο, καθώς και το budget σου! Όπου κι αν επιλέξεις να πας, όμως, φρόντισε να περάσεις καλά και με ασφάλεια πάντα! 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Και τελικά μήπως φέτος να προτιμήσεις το glamping;

Glamping: Η νέα alternative τάση στις διακοπές θα σε ενθουσιάσει!

Photo: unsplash/Sylwia Pietruszka

Το άρθρο Airbnb ή ξενοδοχείο; Τι επιλέγουμε φέτος το Καλοκαίρι και γιατί; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα