Η αλλαγή που πρέπει να κάνεις για το καλό του εντέρου σου!

13:14 20/6/2020 - Πηγή: iPop

Συχνά αμελείς την υγεία του εντέρου σου κι αυτό μόνο καλό δεν είναι. Ακόμα και μέσα από καθημερινές σου συνήθειες το βλάπτεις, χωρίς να το καταλάβεις. 

Το έντερο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά σου και δεν πρέπει να το αγνοείς. Μερικές από τις καθημερινές σου συνήθειες επηρεάζουν το έντερό σου, το βλάπτουν κι όσο περισσότερο αγνοείς την υγεία του τόσο το χειρότερο.

Τι πρέπει να αλλάξεις για την υγεία του εντέρου σου;

Φυσικά και το φαγητό επηρεάζει σε πρώτο βαθμό το έντερο, το τρόφιμο

που βάζεις στον οργανισμό σου αλλά και ο τρόπος που το κάνεις. Αν θες να προστατεύσεις το έντερό σου πρέπει να κάνεις μια αλλαγή το συντομότερο κι η αλλαγή αυτή αφορά τη διατροφή σου φυσικά.

Ίσως αυτό που θα σου πούμε να σε στεναχωρήσει λίγο κι ίσως στην αρχή να δυσανασχετήσεις, όμως αν θες να διατηρήσεις την καλή υγεία του εντέρου σου, τότε ξεκίνα να τρως αυστηρά σπιτικό φαγητό.

Το έχουμε πει τόσες φορές ότι η αξία του σπιτικού φαγητού είναι τεράστια και πως κάνει καλό εν γένει στην υγεία σου. Ήρθε η ώρα, όμως, να μάθεις πόσο σημαντικό είναι και για το έντερό σου. Ωραίο και το junk food, τα τηγανιτά, τα πατατάκια και όλα τα ανθυγιεινά και έτοιμα τρόφιμα, όμως σαν το σπιτικό φαγητό δεν έχει και το έντερό σου το αγαπά πραγματικά.

Unsplash/Le Creuset

Επίσης, μην ξεχνάς πως χωνεύεις πιο εύκολα και δύσκολα θα νιώσεις το έντονο φούσκωμα και πρήξιμο, που πολλές φορές αισθάνεσαι με το τηγανιτό ή έτοιμο φαγητό.

Φυσικά και μεταξύ άλλων είναι πολύ σημαντικό να εντάξεις στη διατροφή σου τα λαχανικά, τα οποία θα σου κάνουν καλό, εκτός κι αν έχεις δυσανεξία σε αυτά. Μην ξεχάσεις, ακόμα, να μην το παρακάνεις με τη ζάχαρη και το αλάτι.

Μήπως τελικά να βάλεις στην κατσαρόλα στο μάτι και να αφήσεις στην άκρη τα φυλλάδια delivery; 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Η υγεία του εντέρου αλλάζει με την ηλικία | Όσα πρέπει να προσέξεις

Photo: Freepik

Το άρθρο Η αλλαγή που πρέπει να κάνεις για το καλό του εντέρου σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα