9 + 1 «χρυσοί» κανόνες αν έχεις σκύλο!

19:58 25/6/2019 - Πηγή: iPop

Τα σκυλιά είναι η καλύτερη παρέα, είναι τα πλάσματα που θα σε αγαπήσουν χωρίς να περιμένουν «αντάλλαγμα», είναι πιστά και σε καταλαβαίνουν. Αν έχεις σκύλο όμως πρέπει να έχεις και την ευθύνη του! 9 + 1 «χρυσοί» κανόνες αν έχεις σκύλο!

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες αν έχεις σκύλο, τους οποίους θα πρέπει να ακολουθείς, αν θέλεις αυτή η σχέση να κυλήσει «ομαλά», αν θέλεις να χτίσεις πιο δυνατούς δεσμούς μαζί του κι αν θέλεις να είναι υγιής.

Αν αποφασίσεις να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι, τότε καλό θα ήταν γνωρίζεις από πριν τις ευθύνες που έχεις και μετά να πάρεις τις αποφάσεις σου.

Οι 9
+ 1 «χρυσοί» κανόνες αν έχεις σκύλο!

Αγάπη, θαυμασμός και σεβασμός

Ο σκύλος σου είναι υπέροχος, όμορφος και έξυπνος. Εσύ πρέπει με τη σειρά σου να έχεις υπομονή μαζί του, να μην το πληγώσεις, σίγουρα να μην τον παρατήσεις και να μην τον αγνοείς. Πρέπει να του δίνεις την αγάπη και τον σεβασμό που αξίζει.

Photo: Unsplash/Rob Wingate

Στείρωση

Ένα βασικό βήμα όταν αποκτάς έναν σκύλο. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείς τον κτηνίατρό σου για τη στείρωση του σκύλου και πώς θα τον προφυλάξεις. Η στείρωση είναι μια διαδικασία που τις περισσότερες φορές πρέπει να γίνει και έχει οφέλη στην υγεία τόσο των αρσενικών όσο και τον θηλυκών σκυλιών.

Τακτική φροντίδα

Πρέπει να παρέχεις στον σκύλο σου τακτική κτηνιατρική φροντίδα. Ετήσιοι εμβολιασμοί, εξετάσεις, οδοντιατρικές εξετάσεις. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για το κατοικίδιό σου.

Ταυτότητα σκύλου

Ο εμβολιασμός κατά της λύσσας είναι υποχρεωτικός με νόμο στα περισσότερα κράτη. Θα πρέπει να έχεις μια ταυτότητα του σκύλου σου, ένα chip που να αναγράφεται το όνομά του, το γεγονός ότι έχει κάνει τον εμβολιασμό αλλά και ίσως το τηλέφωνό σου σε περίπτωση που ο σκύλος σου χαθεί.

Υγιεινή διατροφή

Και ο σκύλος σου -όπως κι εσύ- πρέπει να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή και να του έχεις πάντα φρέσκο νεράκι!

Εκπαίδευση

Στην τελική… κανείς δεν γεννιέται με καλούς τρόπους! Πρέπει να έχεις υπομονή και να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου. Μπορείς να το κάνεις και μόνος σου, σε καθημερινή βάση ή μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού εκπαιδευτή σκύλων, ώστε να κάνεις το τετράποδό σου υπάκουο!

Καθαριότητα

Είναι σημαντικό να διατηρείς τον σκύλο σου καθαρό και να τον κουρεύεις! Παράλληλα, η τακτική φροντίδα και ο «καλλωπισμός» βοηθά στην ανίχνευση και τον έλεγχο παρασίτων του δέρματος που θα μπορούσαν να περάσουν στους ανθρώπους.

Παίξε με τον σκύλο σου

Αφιέρωσε χρόνο και μην τον αγνοείς. Πρέπει να παίζεις μαζί του τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά την ημέρα! Δεν μπορείς να τα διαθέσεις για τον καλύτερό σου φίλο;

Κοινωνικοποίηση

Δώσε την ευκαιρία στον σκύλο σου να κοινωνικοποιηθεί με άλλους ανθρώπους αλλά και άλλα ζώα. Μην τον κλείνεις μέσα το σπίτι αλλά βγείτε έξω, κάντε μια βόλτα στο πάρκο κι άφησέ τον να έρθει σε επαφή και με άλλα σκυλάκια.

Μάζεψε τις «ακαθαρσίες»

Πάντα, να πάντα να καθαρίζεις τις «ακαθαρσίες» του σκύλου ειδικά σε δημόσιους χώρους. Φρόντισε, λοιπόν, στη βόλτα σας εκτός από νερό να έχεις μαζί σου και μια σακούλα.

Photo: pedigree.com

Το άρθρο 9 + 1 «χρυσοί» κανόνες αν έχεις σκύλο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα