Θες γλυκάκι; Φτιάξε αυτήν την πίτα με κεράσια!

15:51 25/6/2019 - Πηγή: iPop
Τα κεράσια μπορούμε να τα απολαμβάνουμε παντού! «Σκέτα», στο ποτό μας (αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτό κεράσι, θα σου πούμε τη συνταγή), σε πίτες. Και, ναι σήμερα φτιάχνουμε πίτα με κεράσια.

Θέλουμε το γλυκάκι μας μετά το φαγητό, αλλά έχουμε λιγάκι μπουχτίσει με τη σοκολάτα ή τη βανίλια. Γι΄αυτό φτιάχνουμε κάτι διαφορετικό. Πίτα με κεράσια έχεις δοκιμάσει; Ήρθε η ώρα!

Τι θα χρειαστείς για την πίτα με κεράσια;15 κεράσια85γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις100γρ ζάχαρη1/4 κουταλάκι αλάτι2 μεγάλα αυγά1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας240ml
γάλα2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο1 κουταλιά ζάχαρη άχνηΠώς θα φτιάξεις την πίτα με κεράσια;ΣυνταγήΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούςΑφαιρούμε τα κουκούτσια απ’ τα κεράσια χρησιμοποιώντας ένα ξυλάκι και τρυπώντας στη μέση. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα κεράσια μας σε ένα μπολ.Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά για να συνδυαστούν. Προσθέτουμε 240ml γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, αφαιρούμε από τη θερμότητα.Βάζουμε τα κεράσια μέσα στο τηγάνι και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα.Ψήνουμε στον φούρνο για 40 με 45 λεπτά. Από πάνω ρίχνουμε ζάχαρη άχνη.Σερβίρουμε!

Το άρθρο Θες γλυκάκι; Φτιάξε αυτήν την πίτα με κεράσια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα