8 βιβλία στα οποία κάθε γυναίκα leader θα βρει την έμπνευση που χρειάζεται!

19:15 27/4/2021 - Πηγή: iPop

Ο εργασιακός τομέας έχει αλλάξει στις μέρες και αυτό είναι ως επί το πλείστον για καλό. Όλο και περισσότερες εταιρείες προσφέρουν ευέλικτα προγράμματα εργασίας, περισσότερη άδεια για νέους γονείς, ενώ επιδιώκουν να δημιουργούν ομάδες με ποικιλομορφία, χωρίς να απορρίπτουν -με την ίδια ευκολία όσο γινόταν παλαιότερα- άτομα λόγω του φύλου, της καταγωγής ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους. Βλέπουμε επίσης όλο και περισσότερους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες, κάτι πολύ ευχάριστο, όμως, μερικές φορές τίθεται το ερώτημα του κατά πόσον υπάρχει έλλειψη εκπαίδευσης σε άτομα που βρίσκονται σε ηγετικές

θέσεις. Τα παρακάτω βιβλία για την ηγεσία όχι απλώς θα σου δώσουν έμπνευση για να συνεχίσεις την καλή δουλειά, αλλά θα σε εξοπλίσουν και με πολλά χρήσιμα εφόδια που θα χρειαστείς στην πορεία.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται ξαφνικά σε μια θέση εξουσίας και έχουν υπό την επίβλεψή τους ομάδες χωρίς καμία καθοδήγηση ή προηγούμενη εμπειρία. Κι ενώ στην πράξη μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα, μερικές φορές χρειάζεσαι και κάποια θεωρητική γνώση ή συμβουλές ώστε να αισθάνεσαι ότι πατάς καλύτερα στα πόδια σου.

Γι’ αυτό, λοιπόν, φτιάξαμε μια λίστα με βιβλία για την ηγεσία που μπορούν να διαβαστούν από ανθρώπους που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας και θέλουν να εξελίξουν τη δουλειά τους. Άλλωστε, όλα αυτά τα βιβλία είναι γραμμένα από άτομα που έχουν την ανάλογη εμπειρία και επιθυμούν να μεταδώσουν τις γνώσεις τους.

Βιβλία για την ηγεσία που θα σου δώσουν έμπνευση

Ο Νέος Μάνατζερ του Ενός Λεπτού- Ken Blanchard, Spencer Johnson

Γνωρίστε τα τρία μυστικά της επιτυχίας!

Το βιβλίο αυτό θα σας αποκαλύψει τον νέο τρόπο με τον οποίο τρία απλά μυστικά μπορούν να βελτιώσουν την εργασία και την προσωπική σας ζωή. Και όλα αυτά γρήγορα, εύκολα και με εγγυημένα αποτελέσματα!

Το βιβλίο είναι βασισμένο στο διαχρονικό μπεστ σέλερ Ο Μάνατζερ του Ενός Λεπτού, που έχει κυκλοφορήσει σε 15 εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες!

Ωστόσο, οι δύο διεθνώς αναγνωρισμένοι συγγραφείς συνειδητοποίησαν πως ο κόσμος έχει αλλάξει και επέλεξαν να κυκλοφορήσουν αυτή τη νέα έκδοση της κλασικής ιστορίας, που είναι βασισμένη σε μελέτες της επιστήμης της συμπεριφοράς και η οποία θα σας αποκαλύψει τρία πρακτικά μυστικά: Στόχους του ενός λεπτού, Επαίνους του ενός λεπτού και Ανακατευθύνσεις του ενός λεπτού –το νέο τρίτο μυστικό. Εφαρμόζοντας τις πολύτιμες αυτές συμβουλές, θα βρεθείτε σε μια τροχιά ευημερίας.

Από τη χρήση των τριών «μυστικών του ενός λεπτού» έχουν ωφεληθεί εκατομμύρια άνθρωποι σε χιλιάδες οργανισμούς παγκοσμίως, μεταξύ άλλων στελέχη των παρακάτω εταιρειών και οργανισμών: AppleTwitterMicrosoft • Πανεπιστήμιο Cornell • AT & T • Johnson & Johnson • Hewlett-Packard • Πανεπιστήμιο HarvardKFC • Coca-Cola • Ένοπλες Δυνάμεις ΗΠΑNissan.

Εφαρμόστε κι εσείς τα τρία «μυστικά του ενός λεπτού» και ακολουθήστε τον δρόμο της επιτυχίας!

Γυναικεία Ηγεσία- Νάνσυ Παπαλεξανδρή

Σύμφωνα με τις πρόσφατες διεθνείς μελέτες, μόλις το 5-6% των επιχειρήσεων παγκοσμίως διοικείται από γυναίκες. Οι γυναίκες ηγέτιδες αποτελούν μια σοβαρή πρόκληση για τις σύγχρονες και μελλοντικές συνθήκες των επιχειρήσεων, των οργανισμών αλλά και των κοινωνιών, αφού η συνεισφορά τους είναι σημαντική, παρόλο που αναγνωρίζεται ελάχιστα.

Στο βιβλίο αυτό, η διακεκριμένη καθηγήτρια Νάνσυ Παπαλεξανδρή, αξιοποιώντας την παγκόσμια έρευνα και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται από τις επιχειρήσεις, απαντά σε πολύ κρίσιμα ερωτήματα, όπως:

Ποια είναι τα σημαντικά χαρακτηριστικά της γυναικείας ηγεσίας και σε τι διαφέρουν από τα αντίστοιχα των ανδρών; Ποια είναι τα οφέλη τους για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς;Ποια εμπόδια και ποιους περιορισμούς αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην άσκηση ηγεσίας και την καριέρα τους και πώς μπορούν να τα διαχειρίζονται αποτελεσματικά;Ποιες πρακτικές χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που στοχεύουν
στην ανάπτυξη της γυναικείας ηγεσίας;

Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τις γυναίκες να αντιληφθούν τα δυνατά τους σημεία, και τους άνδρες συνεργάτες τους να τα αναγνωρίσουν και να τα αποδεχτούν, προκειμένου μέσα από μια δυναμική ισότιμη σχέση να προκύψουν ποικίλα οφέλη.

Η σοφία του ηγέτη- Robin Sharma

Στην πολυαναμενόμενη συνέχεια του παγκόσμιου best seller Ο Μοναχός που Πούλησε τη Ferrari του, ο γκουρού σε θέματα ηγεσίας και παγκοσμίως γνωστός ομιλητής Robin Sharma μοιράζεται μαζί μας ένα διαχρονικό και απλά εφαρμόσιμο πρόγραμμα για αποτελεσματική ηγεσία που σίγουρα θα φανερώσει τα υψηλότερα χαρίσματα των ανθρώπων των οποίων ηγείστε και θα ξεκλειδώσει σταδιακά την αφοσίωση, τη δέσμευση και τη δημιουργικότητα.

Με αριστοτεχνική διορατικότητα και σαφήνεια, ο συγγραφέας Sharma συγκεντρώνει το απόσταγμα της διαχρονικής σοφίας για τον οραματιστή ηγέτη σε οκτώ πρακτικά μαθήματα, τα οποία ηγέτες, διευθυντές και επιχειρηματίες μπορούν να εφαρμόσουν αμέσως για να ενισχύσουν το ηθικό και την αφοσίωση των υπαλλήλων τους, να εκτινάξουν την παραγωγικότητα στα ύψη και παράλληλα να δημιουργήσουν ουσιαστικές προσωπικές ζωές. Γραμμένο σε γλώσσα απλή, Η Σοφία του Ηγέτη είναι ένα βιβλίο που θα σας συγκινήσει βαθύτατα και θα σας εμπνεύσει να γίνετε το είδος του ηγέτη που αγγίζει ζωές, προσθέτει πραγματική αξία στον κόσμο και αφήνει μια κληρονομιά που διαρκεί.

Τα 7 βιβλία για την επιχειρηματικότητα που αξίζει να διαβάσεις

Mafia Manager. Πώς να επιτύχετε στον κόσμο των επιχειρήσεων. Ένας μακιαβελλικός οδηγός

Έρχονται στιγµές που βρίσκεσαι στη δουλειά σου και νιώθεις ότι όλοι σε κοιτούν, ότι κάποιοι συνωµοτούν εναντίον σου ή ότι κάποιοι άλλοι θέλουν να σε µαχαιρώσουν πισώπλατα. Το χειρότερο είναι ότι όλοι αυτοί οληµερίς σου κάνουν τον καλό, ενώ αντιλαµβάνεσαι ότι πίσω από την πλάτη σου σου σκάβουν κυριολεκτικά τον λάκκο! Πώς τους αντιµετωπίζεις; Τι κάνεις για να αποφύγεις τις αρνητικές διαθέσεις τους; Με ποιον τρόπο θα ξεπεράσεις τα εµπόδια που σου βάζουν και θα συνεχίσεις να κάνεις καλά τη δουλειά σου και να βελτιώνεις την εικόνα σου;

Την απάντηση έχει έτοιµη και σ’ την προσφέρει η Μαφία, η οποία έχει δικούς της κανόνες, δικούς της άγραφους νόµους που ταιριάζουν σε κάποιους που κάνουν νόµιµες δουλειές, αλλά είναι έτοιµοι ανά πάσα στιγµή για χτυπήµατα κάτω από τη ζώνη… Τουλάχιστον στον κόσµο της Μαφίας έχεις το πλεονέκτηµα ότι ξέρεις τι αντιµετωπίζεις και τι περιµένεις. Στον κόσµο των επιχειρήσεων, όπου όλοι σε υποδέχονται µε το χαµόγελο και, µόλις γυρίσεις πλάτη, σε κακολογούν… τι κάνεις σ’ αυτή την περίπτωση; Να γιατί οι νόµοι της Μαφίας µπορούν να εφαρµοστούν και στη δική σου καθηµερινότητα. Πώς να επιτύχετε στον κόσµο των επιχειρήσεων και στη ζωή γενικότερα ακολουθώντας τους κανόνες της Μαφίας. 

Το Μafia Manager είναι ένας οδηγός της επιτυχίας και την ίδια στιγµή µια εικονογράφηση του σύγχρονου επιχειρηµατία που στέκεται σε ώµους γιγάντων, αλλά κυρίως πατάει επί πτωµάτων.

Harvard Business Review- Το εγχειρίδιο του ηγέτη

Το μοναδικό βιβλίο που θα χρειαστείτε για να αναπτύξετε τις ηγετικές σας ικανότητες.

Πετάξτε όλες τις λίστες με τα «10 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να πετύχετε ως ηγέτης». Οι τρόποι που θα σας επιτρέψουν να αφήσετε το αποτύπωμά σας είναι γνωστοί. Δημιουργήστε ένα όραμα και εμπνεύστε τους άλλους να το ακολουθήσουν. Κάντε δύσκολες επιλογές. Υιοθετήστε την καινοτομία και δείτε απτά αποτελέσματα. Σήμερα, που οι επιχειρήσεις αλλάζουν ραγδαία και η τεχνολογία επιβάλλει νέα οργάνωση, όλα τα παραπάνω είναι ακόμα πιο σημαντικά.

Με αυτό το εγχειρίδιο οι ειδικοί στη στρατηγική Ron Ashkenas και Brook Manville, παραθέτοντας υλικό από το Harvard Business Review, συνεντεύξεις ανώτερων στελεχών και τη δική τους πολύτιμη εμπειρία, δείχνουν τον δρόμο σε κάθε ηγέτη για να ξεχωρίσει.

Συγκεκριμένα θα βρείτε:

Παραδείγματα υποδειγματικής άσκησης ηγεσίας από κορυφαίους αναλυτές.Μελέτες περιπτώσεων ηγετών όπως ο Jim Wolfensohn στην Παγκόσμια Τράπεζα, η Paula Kerger στην PBS και ο Darren Walker στο Ίδρυμα Ford.Οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε και να αρχίσετε να εφαρμόζετε έξι βασικές πρακτικές: οικοδόμηση κοινού οράματος, ανάπτυξη στρατηγικής, συνεργασία με τους καταλληλότερους, εστίαση στα αποτελέσματα, καινοτομία για το μέλλον και ηγεσία του εαυτού σας.

Κομφούκιος- Περί ηγεσίας- John Adair

Ο Κομφούκιος ήταν ο πρώτος μεγάλος δάσκαλος στο θέμα της ηγεσίας. Συνήθως κατατάσσεται στους φιλοσόφους, αλλά, όπως και ο σχεδόν σύγχρονός του Σωκράτης, στην πραγματικότητα υπήρξε ένας πρακτικός φιλόσοφος. Κύριο μέλημά του ήταν να εφαρμόσει την καθαρή σκέψη και τη γνώση του για να διασφαλίσει ότι στο μέλλον η Κίνα θα είχε καλούς ηγέτες και ηγέτες για το καλό.

Η ποιότητα και η φερεγγυότητα των ηγετών παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε τομέα της ζωής μας, εντούτοις η αποτελεσματική ηγεσία διδάσκεται δύσκολα. Ο καλός ηγέτης πρέπει να διαχειρίζεται, να αναλύει, να ενθαρρύνει και να εμπνέει.

Ο ειδικός της ηγεσίας John Adair μας δείχνει πώς η φιλοσοφία του Κομφούκιου μπορεί να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε όλες τις επιμέρους ιδιότητες ενός καλού ηγέτη, από την επικοινωνία και τη δημιουργικότητα ως την τέχνη της λήψης σωστών αποφάσεων.

Είτε ως ηγέτες ενός μεγάλου οργανισμού είτε ως φιλόδοξοι αρχάριοι, με τον μοναδικό συνδυασμό αρχαίας σοφίας και σύγχρονης γνώσης, μπορούμε να φτάσουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ηγεσίας.

«Κομφούκιος» είναι η εκλατινισμένη μορφή του κινέζικου ονόματος του σημαντικού αυτού φιλοσόφου. Το αποτελούν τρία στοιχεία: Κογκ, το όνομα της οικογένειας? φου, τίτλος σεβασμού ή τιμής, που δεν διαφέρει από το «κύριος» στα αγγλικά? και τσι, τίτλος τιμής, που σημαίνει «δάσκαλος». Χάρη στο σύγχρονο σύστημα μεταγραφής, σήμερα οι Κινέζοι τον αποκαλούν Κογκ-τσι. Οι οπαδοί και οι μαθητές του τον έλεγαν απλώς «ο Δάσκαλος». Και στην κινέζικη κουλτούρα θεωρείται ο Δάσκαλος των Δασκάλων.

7+1 καθημερινά αμαρτήματα ηγεσίας- Έλενα Γκίκα-Πετρουλάκη

Έχεις υπάρξει θύμα ή θύτης αμαρτωλής ηγεσίας;
Σου έχει τύχει να σου φωνάζουν, ή να σε σνομπάρουν; Να διαψεύδουν τις προσδοκίες σου, να αδιαφορούν για σένα ή να σε αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμο εξάρτημα; Σου έχει συμβεί να μην αναγνωρίζουν τις προσπάθειές σου, να σου ζητούν περισσότερα από όσα σου δίνουν, ή να μη σου εξηγούν τι περιμένουν από σένα; Να σου γκρινιάζουν ή να σε κριτικάρουν ή να σου επιρρίπτουν ευθύνες που δεν είναι δικές σου;
Αν ανήκεις στο ανθρώπινο είδος, σίγουρα έχεις εισπράξει κάποια από αυτές τις συμπεριφορές, από τον διευθυντή σου, από τον μπαμπά και τη μαμά σου, από τον μεγαλύτερο αδελφό σου, από τους δασκάλους σου, από τους φίλους σου, τον σύντροφό σου, την πεθερά σου και πάει λέγοντας. Αν ανήκεις στο ανθρώπινο είδος, σίγουρα έχεις εκδηλώσει κάποια από αυτές τις συμπεριφορές απέναντι στα παιδιά σου, στα μικρότερα αδέλφια σου, στους φίλους, στους μαθητές σου, στον σύντροφο, στους συναδέλφους ή στους υφισταμένους σου.

Με κατανόηση, χιούμορ αλλά και σταράτα λόγια, η συγγραφέας «καταγγέλλει» αμαρτωλές, παραστρατημένες εκδοχές ηγεσίας και λάθη που κάνουμε όλοι, προσπαθώντας να ηγηθούμε ακόμα και του εαυτού μας. Απευθυνόμενη τόσο στο θύμα όσο και στον θύτη που όλοι κρύβουμε μέσα μας, μας προσκαλεί σε ένα αναγνωστικό ταξίδι εξιλέωσης, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.

Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης- Robert Greene

Είμαστε κοινωνικά όντα. Οι ζωές μας εξαρτώνται από τις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας. Το να γνωρίζουμε γιατί δρουν οι γύρω μας με έναν συγκεκριμένο τρόπο μας δίνει μια μοναδική δεξιότητα, χωρίς την οποία όλα τα άλλα ταλέντα μας δεν αξιοποιούνται στο έπακρο.

Αντλώντας παραδείγματα από ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Περικλής, η βασίλισσα Ελισάβετ Α΄, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και πολλές άλλες, ο Robert Greene μας δείχνει τον τρόπο να αποστασιοποιηθούμε από τα συναισθήματά μας και να αποκτήσουμε αυτοέλεγχο. Να αναπτύξουμε ενσυναίσθηση και διορατικότητα και να καταφέρουμε να διακρίνουμε τι κρύβεται πίσω από τις μάσκες των συνανθρώπων μας. Να ξεφύγουμε από τη ζώνη της άνεσής μας, ώστε να πραγματοποιήσουμε τον βασικό, ουσιαστικό στόχο της ζωής μας. Είτε πρόκειται για την επαγγελματική ή την προσωπική μας ζωή είτε για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, Οι Νόμοι της Ανθρώπινης Φύσης προσφέρουν ευφυείς τακτικές επιτυχίας. Ο Robert Greene έχει βοηθήσει εκατομμύρια αναγνώστες αποστάζοντας την αρχαία σοφία, γνώση και φιλοσοφία σε προσβάσιμα βιβλία για όσους αναζητούν δύναμη, βελτίωση και κατανόηση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 8 βιβλία στα οποία κάθε γυναίκα leader θα βρει την έμπνευση που χρειάζεται! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
βιβλια, γυναικα, εμπνευση, νέα, apple, twitter, microsoft, Johnson, harvard, kfc, ηπα, nissan, ferrari, αφοσίωση, business, τραπεζες, pbs, ford, john, φου, σημαίνει, συγκεκριμένο, κινγκ, ipop, google, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.google.gr, αξια, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, νεος παπας, βασιλισσα ελισαβετ, αποτελεσματα, ipop, δυνατα, αδεια, γνωση, δουλεια, εργασια, ηγεσια, ηγετης, ηπα, θεμα, καριερα, κινα, προγραμμα, σωκρατης, apple, ford, kfc, microsoft, nissan, pbs, αρθρο, αξιζει, απλα, αρχαια, αφοσίωση, βιβλιο, βρειτε, γλωσσα, γονεις, δασκαλος, δυναμη, δειτε, δικη, δειχνει, ευχαριστο, εγχειριδιο, ελενα, ευκολα, υπαρχει, ελλειψη, ελισαβετ, εξι, επικοινωνια, ερευνα, εστιαση, τεχνη, τεχνολογια, ζωη, ζωης, ζωνη, ιδια, ειδος, θυτης, ιδρυμα, ηθικο, εικονα, κινγκ, κομφουκιος, λαθη, λογια, μαμα, μαφια, μυστικο, μορφη, μπορεις, μυστικα, νομοι, οδηγος, οκτω, ονομα, οραμα, ουσιαστικο, παιδια, πεθερα, ποιοτητα, προγραμματα, ρολο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συνεχεια, σοφια, συγχρονο, τρια, τιτλος, φου, χιουμορ, οντα, business, δουλειες, γινετε, για σενα, γκικα, γνωσεις, john, harvard, ηγετες, νιωθεις, ομαδες, ποδια, σημαίνει, ταξιδι, τραπεζα, θεματα, θεσεις, υλικο
Τυχαία Θέματα