Πόσες καλημέρες είπες σήμερα;

13:16 27/4/2021 - Πηγή: iPop

Η πρωινή ρουτίνα είναι για κάποιους η πιο σημαντική της ημέρας. Εάν δεν είσαι πρωινός τύπος, πιθανότατα να μην μπορείς να το καταλάβεις και το μόνο που να σκέφτεσαι να είναι “γιατί να έχω πρωινή ρουτίνα;”. Όμως, εάν ξυπνάς πολύ νωρίς είτε από μόνος σου είτε λόγω δουλειάς, θα έχεις παρατηρήσει ότι η καθημερινότητά σου το πρωί είναι πάνω-κάτω η ίδια κάθε μέρα… Ή τουλάχιστον τις καθημερινές. Θυμάσαι, όμως, πόσες καλημέρες είπες σήμερα;

Η αξία της καλημέρας είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι νομίζεις! Και ακόμα μεγαλύτερη είναι η δύναμή της!

Θα στο πω πολύ απλά… Θυμάσαι κάποιο

από εκείνα τα πρωινά που μόλις σηκώθηκες απ’ το κρεβάτι, είπες καλημέρα στον σύντροφό σου κι εκείνος σου απάντησε με κατεβασμένα τα μούτρα; Θυμάσαι πόσο άσχημα επηρέασε αυτή η καλημέρα την υπόλοιπη ημέρα σου;

Η πρώτη καλημέρα της ημέρας μπορεί όντως να επηρεάσει τη διάθεσή σου, περισσότερο απ’ ό,τι πιστεύεις.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η επικοινωνία με τον κόσμο (γνωστούς και άγνωστους) βελτιώνει τη διάθεσή μας, αυξάνει την παραγωγικότητά μας, μειώνει τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης και φυσικά προωθεί τα επικοινωνικά μας skills.

Γι’ αυτό θα σε ξαναρωτήσω, θυμάσαι πόσες καλημέρες είπες σήμερα;

Αν δεν θυμάσαι, μπορεί να βρίσκεσαι σε καλό δρόμο, καθώς ίσως σημαίνει πως είπες πολλές.

Εάν θυμάσαι και είναι λίγες, προσπάθησε κάθε μέρα να λες μια παραπάνω καλημέρα!

Σε ποιους και γιατί να πεις καλημέρα;

Σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι το πρωί, σε όλους τους ανθρώπους που αλληλεπιδράς με τον οποιοδήποτε τρόπο. Στην κυρία που θα σε πλησιάσει για να παίξει το σκυλάκι της με το δικό σου, στον οδηγό που θα σταματήσει και θα σου κάνει νόημα περάσεις με τα πόδια, στο παιδί που θα σου παραδώσει τον πρωινό σου καφέ, στον κουλουρτζή απ’ όπου παίρνεις το πρωινό σου, στον άνθρωπο που θα σε σκουντήξει κατά λάθος επειδή πέρασε από δίπλα σου στο πεζοδρόμιο… Και σε τόσους ακόμα που συναναστρέφεσαι κάθε πρωί.

Σε όλους αυτούς να λες καλήμερα, να τους εύχεσαι να έχουν μια καλή μέρα, να μεταδίδεις τη θετική σου ενέργεια και να παίρνεις τη δική τους!

Οι καλημέρες πάνε πακέτο με την πρωινή σου ρουτίνα και είναι απ’ τα πιο απλά και ανέξοδα πράγματα που μπορείς να κάνεις σε αυτή τη ζωή για σένα! Να λες καλημέρα και να το εννοείς, να γεμίζεις με θετική ενέργεια άλλους ανθρώπους και να νιώθεις ζωντανός μέσα απ’ την ανθρώπινη επαφή!

Καλημέρα να έχουμε!

Keywords
Τυχαία Θέματα