7 τρόποι με τους οποίους το coaching μπορεί να σε βοηθήσει (και) στις ερωτικές σου σχέσεις

18:23 8/7/2021 - Πηγή: iPop

Κάθε καλοκαίρι έχει τη δική του γεύση και ιστορία. Είναι η κατεξοχήν ερωτική περίοδος, είτε σε βρίσκει “ζευγαρωμένο” αυτήν την περίοδο, είτε απολαμβάνοντας τη σχέση με τον εαυτό σου. Αν όμως είσαι σε φάση που θα ήθελες να ανοίξεις την πορτούλα της καρδιάς σου και να υποδεχτείς τον έρωτα, το ζουμπουρλούδικο, φτερωτό μωρό που σκορπά τα βέλη του στον αέρα και δεν ξέρεις πώς μπορείς να το κάνεις να λειτουργήσει αυτή τη φορά ίσως το coaching να είναι αυτό που θα σε βοηθήσει. Πώς μπορεί όμως να βοηθήσει το coaching με τις σχέσεις; 

1.Το νούμερο ένα κομμάτι έχει να κάνει με το ότι υπάρχει κάτι στην καθημερινότητά σου σήμερα που σύμφωνα με εσένα δεν είναι λειτουργικό, συγκεκριμένα στο κομμάτι των σχέσεων. Το δεδομένο σήμερα είναι ότι δεν υπάρχει σχέση στη ζωή σου και αυτό που θα ήθελες είναι να υπάρχει. Άρα έχουμε μια εκκίνηση από που δηλαδή ξεκινάς και πού θες να πας, στο στόχο.

2. Κάνοντας μια ανάλυση στο πρόσφατο παρελθόν στο τι μπορεί να πήγε στραβά σε προηγούμενη σχέση μπορείς να κάνεις την αυτοκριτική σου ώστε να μην το ξανακάνεις στο μέλλον, αν υπήρχε κάτι που είδες ότι δεν σου άρεσε στις αντιδράσεις του. Δεν είναι αποτυχία αυτό είναι μάθημα για το μέλλον. Συλλέγουμε στιγμές και εμπειρίες για να ξέρουμε πώς να συμπεριφερθούμε σε ανάλογη περίπτωση στο μέλλον.

3. Να θυμάσαι ότι γνωρίζοντας τα δυνατά σου σημεία και τα αδύνατα έχεις μια καθαρή εικόνα του εαυτού σου και δεν χρειάζεται να ζητάς τη γνώμη των άλλων, προχωράς με αυτοπεποίθηση!

4. Μιλώντας για αυτοπεποίθηση, κατά τη γνώμη μου οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι ακαταμάχητοι! Η σιγουριά τους εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά και για κάποιο λόγο τραβούν πάνω τους όλα τα φώτα. Αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση στον τομέα των σχέσεων, θα μπορούσες να αντλήσεις από τον τομέα των επαγγελματικών ή των φιλικών σχέσεων ή από όποιον τομέα της ζωής σου έχεις αρκετή, ώστε να θυμηθείς νοερά, πώς φέρεσαι, πώς περπατάς, πώς αναπνέεις στους τομείς που διαθέτεις αρκετή.

5. Οι σχέσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια κοινωνική επαφή, ή τουλάχιστον το πώς ξεκινά. Εφόσον η χημεία με το άλλο πρόσωπο ταιριάζει, χωρίς φόβο, γνώρισέ το! Μάθε περισσότερα πράγματα για τον άλλον και σιγά σιγά θα έρθει και η οικειότητα. Φαντάζομαι έχει πολύ ενδιαφέρον να ανταλλάξετε απόψεις από το πιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό μέχρι την γνώμη του άλλου για την κλιματική αλλαγή ή τα ταξίδια ή όλα αυτά τα άπειρα θέματα που μπορούν να απασχολούν δυό ανθρώπους που μιλούν.

6. Έχε στο μυαλό σου ποιος είναι ο σκοπός σου; Θες μια σχέση για να είσαι σε σχέση ή θες να βρεις τον άνθρωπο που είναι πλασμένος για εσένα. Που θα διαθέσεις το χρόνο σου, την ενέργειά σου, τα νιάτα σου. Γινόμαστε σαν τους πέντε πιο κοντινούς μας ανθρώπους, χάρη στους κατοπτρικούς νευρώνες του εγκεφάλου, αν αυτός ο άνθρωπος δεν σε εμπνέει, δεν τον θαυμάζεις, δεν βλέπεις κάτι σε αυτόν γιατί να διαθέσεις τον χρόνο σου;

7. Πιστεύεις πράγματι ότι σου αξίζει να είσαι σε σχέση; Αν ναι Go for it. Άσε στην άκρη στερεότυπα, πεποιθήσεις άλλων, φόρα το πιο φωτεινό σου χαμόγελο, περπάτα με σιγουριά και μην αφήνεις την ευτυχία να φεύγει μέσα από τα χέρια σου. 

Ζήσε τον έρωτα και την αγάπη, ζήσε νέες εμπειρίες μοναδικές. Έχε λίγη τρέλα παραπάνω και μη σε παίρνεις τόσο σοβαρά. Είναι παιχνίδι η ζωή και χάνει αυτός που δεν έπαιξε όχι. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα μην τα παρατάς!

Μην αφήνεις σε κανέναν άλλο τα κλειδιά της προσωπικής σου ευτυχίας. Η ευθύνη είναι δική σου και κανενός άλλου. Η αγάπη είναι το μυστικό που θα διώξει όλους τους φόβους, τα κρατήματα και τους εγωισμός.

Και γιατί εγώ και όχι εκείνος; Είπαν και οι δυο και τελικά γέρασαν με την απορία αυτή (δανεισμένο από κάποιο στιχάκι στο φέισμπουκ)

Εύχομαι αυτό το καλοκαίρι να συναντηθούν οι δρόμοι σας με τον έρωτα της ζωής σου και να μην τον αφήσετε να φύγει!

Βιογραφικό

Είμαι η Λαμπρινή Λαδά (Instagram account – Site– Podcasts), κάπου γύρω στο 2018 ξεκίνησα το μαγικό ταξίδι προς την αυτοβελτιώση και την αυτογνωσία. Ο πρώτος σταθμος αυτού του ταξιδιού, με έβγαλε στο Coaching. Είμαι κάτοχος του Certificate of Coaching, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στο Life Coaching. 

Αποστολή μου είναι να βοηθήσω με τα εφόδια που έχω αποκτήσει, όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, να βρουν το σκοπό της ζωής τους και να εργαστούν γι’ αυτόν, μιας που είμαι βέβαιη ότι όλο αυτό, μπορεί να βγάλει από μέσα μας την προσωπική μας λάμψη.  

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 7 τρόποι με τους οποίους το coaching μπορεί να σε βοηθήσει (και) στις ερωτικές σου σχέσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα