7 απίστευτα πράγματα που μπορούν να συμβούν στο σώμα σου τον Χειμώνα κι ούτε σου περνάνε απ’ το μυαλό!

13:14 4/12/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί να νόμιζες πως όλα κυλούν το ίδιο και τίποτα δεν είναι διαφορετικό κατά τους χειμερινούς μήνες, όμως αυτό δεν ισχύει. Κάτι αλλάζει στο σώμα τον Χειμώνα κι ήρθε η ώρα να το μάθεις!

Οι ψυχρές θερμοκρασίες τείνουν να σε κάνουν πιο ευάλωτο σε ιούς και λοιμώξεις, αλλά εκτός από αυτές τις χειμερινές παθήσεις, ο κρύος καιρός μπορεί να επηρεάσει το σώμα με πολλούς εκπληκτικούς τρόπους. Και δεν είναι όλα αυτά επιβλαβή για την υγεία σου, στην πραγματικότητα, είναι ευκολότερο να διατηρήσεις το βάρος σου

για παράδειγμα.

Τι συμβαίνει στο σώμα τον Χειμώνα που ούτε σου περνά απ’ το μυαλό;

Η γλώσσα σου λειτουργεί περισσότερο από το συνηθισμένο

Οι κρύες θερμοκρασίες κάνουν τα χείλη σου πιο στεγνά και έχεις την τάση να τα γλείφεις πιο συχνά για να τα ενυδατώνεις. Αν και αυτό μπορεί να σε ανακουφίζει προσωρινά, μπορεί πραγματικά να κάνει τα χείλη σου σκασμένα. Το σάλιο εξατμίζεται πολύ γρήγορα, αφήνοντας τα χείλη σου πιο ξηρά από πριν. Περιέχει, επίσης, πολλά ένζυμα που είναι πολύ σκληρά για τα ευαίσθητα χείλη σου.

Μπορεί να σε πονάνε τα δόντια σου

Εάν έχεις ευαίσθητα δόντια, μπορεί να αισθάνεσαι πού και πού έντονο, διαπεραστικό πόνο όταν έχει πολύ κρύο έξω. Ο κρύος αέρας μπορεί να φτάσει στα νεύρα βαθιά μέσα στο δόντι και να προκαλέσει πόνο στα δόντια. Οι οδοντίατροι συνιστούν να αναπνέεις από τη μύτη σου όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους και να φοράς ένα κασκόλ ακόμα και γύρω από το στόμα σου για να το διατηρείς ζεστό και να προστατεύεις τα ευαίσθητα δόντια σου από το κρύο.

unsplash/courtney HobbsΤο σάκχαρο στο αίμα σου μπορεί να αυξηθεί

Ο κρύος καιρός ενθαρρύνει το σώμα σου να απελευθερώσει ορμόνες στρες που αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου. Για πολλούς, καθώς η θερμοκρασία μειώνεται, το σάκχαρο στο αίμα αυξάνεται επίσης επειδή όταν έχει κρύο, έχουμε λιγότερα κίνητρα να πάμε έξω και να ασκηθούμε. Επειδή η σωματική δραστηριότητα μειώνει το σάκχαρο στο αίμα, οι γιατροί συστήνουν να ασκείσαι στο σπίτι τον Χειμώνα για να διατηρήσεις το επίπεδο του σακχάρου σου υπό έλεγχο.

Κρύα πόδια τον Χειμώνα; 4 τρόποι να τα ζεστάνεις!

Μπορεί να αποκτήσεις περισσότερες ρυτίδες

Δεν μπορείς να κατηγορήσεις πλήρως τον Χειμώνα για περισσότερες ρυτίδες, αλλά το δέρμα σου είναι πιο ευάλωτο σε ζημιές κατά τη διάρκεια αυτής της κρύας περιόδου. Επειδή υπάρχει πτώση της υγρασίας στον αέρα κατά τους κρύους μήνες, το δέρμα σου αρχίζει να στεγνώνει. Δεν μπορεί να συγκρατήσει αρκετή υγρασία, με αποτέλεσμα να στεγνώνει και είναι επιρρεπές σε περισσότερες ρυτίδες.

Μπορεί να χάσεις βάρος

Ενώ είναι αλήθεια ότι πολλοί άνθρωποι αποκτούν βάρος τον Χειμώνα, είναι επίσης ευκολότερο για το σώμα να καίει θερμίδες όταν έχει κρύο. Όταν το σώμα προσαρμόζεται στις κρύες θερμοκρασίες, παράγεις θερμότητα και καις επιπλέον ενέργεια.

Freepik Η όρασή σου μπορεί να επιδεινωθεί

Τα μάτια σου μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τον Χειμώνα παρά το Καλοκαίρι. Συχνά ξεχνάς να φοράς γυαλιά ηλίου που εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία τους κρύους μήνες, αλλά ο ήλιος υπάρχει και μπορεί να βλάψει σοβαρά τα μάτια σου. Το λεπτό στρώμα δακρυϊκής μεμβράνης που καλύπτει τα μάτια σου είναι πολύ ευαίσθητο στον ξηρό αέρα και τον άνεμο που μπορεί να το κάνει να στεγνώσει αρκετά. Οι γιατροί συνιστούν τη χρήση τεχνητών δακρύων τον Χειμώνα όταν είσαι έξω για πολλές ώρες.

Αφυδατώνεσαι πιο εύκολα

Τους χειμερινούς μήνες, σπάνια αισθάνεσαι δίψα και συχνά ξεχνάς να πιεις αρκετό νερό. Όμως, έτσι δεν ενυδατώνεσαι. Αλλά το να αισθάνεσαι λιγότερο διψασμένος δεν σημαίνει ότι το σώμα σου χρειάζεται λιγότερο νερό και είναι σημαντικό να πίνεις τη σωστή ποσότητα νερού που χρειάζεται το σώμα σου καθημερινά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 7 απίστευτα πράγματα που μπορούν να συμβούν στο σώμα σου τον Χειμώνα κι ούτε σου περνάνε απ’ το μυαλό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα