Μια 15χρονη είναι το “παιδί της χρονιάς” για πρώτη φορά στην ιστορία του TIME

11:41 4/12/2020 - Πηγή: iPop

Το περιοδικό TIME μας παρουσιάζει για πρώτη φορά το “παιδί της χρονιάς” στο εξώφυλλό του. Ποια είναι η 15χρονη Gitanjali Rao και πώς την επέλεξε το περιοδικό;

Κάθε χρόνο το γνωστό περιοδικό TIME επιλέγει το “πρόσωπο της χρονιάς” που είναι ένα άτομο που στιγμάτισε τη χρονιά που φεύγει. Ωστόσο, φέτος για πρώτη φορά επιλέγει να μας παρουσιάσει το “παιδί της χρονιάς”. Πρόκειται για την 15χρονη

Gitanjali Rao, η οποία επιλέχθηκε από μια ομάδα 5.000 υποψηφίων στις ΗΠΑ, φτάνοντας στους πέντε φιναλίστ.

Η έφηβη, από το Ντέβερ του Κολοράντο, έχει εφεύρει νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης μιας συσκευής που μπορεί να εντοπίσει μόλυβδο στο πόσιμο νερό και μια εφαρμογή-επέκταση Chrome που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό του cyberbullying.

Σε συνέντευξη της με την Angelina Jolie μίλησε για την εκπληκτική δουλειά της χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για την επίλυση προβλημάτων σε όλο τον κόσμο, ενώ έστειλε και το δικό της μήνυμα προς τους υπόλοιπους νέους, παροτρύνοντάς τους να μην προσπαθούν να διορθώσουν κάθε πρόβλημα, αλλά να εστιάσουν σ’ ένα που να τους ταιριάζει, ενώ τόνισε «Αν μπορώ να το κάνω, οποιοσδήποτε μπορεί».

Η ίδια ανέφερε ακόμα πως δεν μοιάζει με έναν τυπικό επιστήμονα, ενώ συνέχισε λέγοντας «Ο στόχος μου έχει αλλάξει πραγματικά, όχι μόνο από τη δημιουργία των δικών μου συσκευών για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου, αλλά για να εμπνεύσω και άλλους να κάνουν το ίδιο. Επειδή, από προσωπική εμπειρία, δεν είναι εύκολο όταν δεν βλέπεις κανέναν άλλο σαν κι εσένα να το κάνει. Γι’ αυτό θέλω πραγματικά να στείλω αυτό το μήνυμα: Αν μπορώ να το κάνω, μπορείτε να το κάνετε και εσείς και οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)

Η 15χρονη Gitanjali Rao αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γενιά της και μάλιστα εν μέσω πανδημίας και μεταξύ άλλων είπε «Νομίζω ότι περισσότερο από οτιδήποτε τώρα, πρέπει απλώς να βρούμε ένα πράγμα για το οποίο είμαστε παθιασμένοι και να το λύσουμε. Ακόμα κι αν είναι κάτι τόσο μικρό όσο, θέλω να βρω έναν εύκολο τρόπο να μαζέψω σκουπίδια. Όλα κάνουν τη διαφορά. Μην αισθάνεστε πιεσμένοι να βρείτε κάτι μεγάλο».

Θυμήσου ποιο ήταν το πρόσωπο του TIME για το 2019!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μια 15χρονη είναι το “παιδί της χρονιάς” για πρώτη φορά στην ιστορία του TIME εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα