Δοκιμάσαμε το μενού στο ολοκαίνουριο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη!

18:01 25/11/2019 - Πηγή: iPop

Είναι νωρίς το βράδυ καθημερινής όταν μπαίνουμε στο Ovio, το ολοκαίνουριο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο δημιούργησε μαζί με τον Πάνο Πολίτη του ιταλικού Cupola. Το πρώτο «καλησπέρα» που ακούμε απ’ το προσωπικό μας προδιαθέτει γι’ αυτό που θα ζήσουμε στη συνέχεια. Ο Πάνος Ιωαννίδης στέκει στην είσοδο του εστιατορίου, έτοιμος να υποδεχτεί τους καλεσμένους του -καλεσμένους, καθώς σε καμία περίπτωση δεν νιώσαμε ότι ήμασταν πελάτες, αλλά περισσότερο σαν να μας έχει καλέσει στο

σπίτι του για δείπνο. 

O χώρος του εστιατορίου είναι όμορφος, cozy, με minimal λεπτομέρειες, χωρίς πολλή «φασαρία» κι ένα υπέροχο φυτό που κρέμεται απ’ τον ψηλοτάβανο χώρο. Το μάτι μας πέφτει κατευθείαν σε ένα τραπεζάκι που δεσπόζει μόνο του στην άκρη του παταριού για ιδιαίτερες περιστάσεις, ενώ ανεβαίνοντας στον πάνω όροφο καταλαβαίνουμε αμέσως πως η διακόσμηση έχει επιμεληθεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Φυσικά, στον χώρο δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, αλλά ο Πάνος Ιωαννίδης έχει προνοήσει και για τους καπνίζοντες, αξιοποιώντας ένα ταρατσάκι στον επάνω όροφο, στο οποίο έχει προσθέσει ένα μεγάλο τραπέζι για μεγάλες παρέες.

Παντού γύρω μας κυριαρχεί το ξύλο ενώ οι πίνακες -προσεκτικά διαλεγμένοι να ταιριάζουν απόλυτα με τα χρώματα του μαγαζιού- ολοκληρώνουν την διακόσμηση.

Καθόμαστε στο τραπέζι μας και πριν προλάβουμε να φωνάξουμε κάποιον απ’ το προσωπικό να μας εξυπηρετήσει, έχει έρθει ήδη κάποιος για να προσφέρει Prosecco, να γεμίσει τα ποτήρια μας με νερό και να μας ρωτήσει τι θα θέλαμε να πιούμε στη συνέχεια.

Λίγη ώρα αργότερα, ακριβώς τη στιγμή που σκεφτόμασταν πως θα θέλαμε να αρχίσουμε να δοκιμάζουμε τα πιάτα, μας προσφέρουν το Amuse bouche, στο οποίο κυριαρχούν δύο γεύσεις: Το παντζάρι και η παρμεζάνα. Φυσικά, το καλωσόρισμά μας δεν ήταν τυχαίο, αλλά αποτελείτο από μερικές απ’ τις βασικές γεύσεις τις οποίες γευτήκαμε στη συνέχεια στο μενού.

Αφού πήραμε αυτή την πρώτη «δόση», συνεχίσαμε με σαλάτα Caprese με burrata, μαριναρισμένα ντοματίνια, λάδι βασιλικού και ζελεδάκια ντομάτας. Η burrata εξαιρετική και τα ντοματίνια ήταν τα καλύτερα της ζωής μας!

Caprese pe burrata

Το επόμενο πιάτο είχε εξαιρετική εμφάνιση όσο και γεύση: Ένας tonno tonnato στημένος σαν τριαντάφυλλο, με σάλτσα από αντζούγιες και κάπαρη που δεν μπόρεσε καμία μας να του αντισταθεί!

Tonno Tonnato

Ήδη μας έχουν εντυπωσιάσει οι εξαιρετικές γεύσεις και το στήσιμο των πιάτων, ενώ ο Πάνος Ιωαννίδης όταν τον ρωτάμε πώς γίνεται αυτά τα ντοματίνια να είναι τόσο νόστιμα μας εξηγεί πως το μυστικό είναι απλά να έχεις την καλύτερη πρώτη ύλη.

Αυτό έγινε απόλυτα κατανοητό στο επόμενο πιάτο, το οποίο ερωτευτήκαμε. Λαβράκι Gravlax καπνισμένο σε δρυ, συνοδευόμενο από μεσογειακή σαλάτα και μαριναρισμένα ντοματίνια.

Λαβράκι Gravlax

Κι εκεί που πιστεύαμε πως δεν μπορούσαμε να εντυπωσιαστούμε με κάτι άλλο, ήρθε το Carpaccio affumicato από μοσχαρίσιο φιλέτο με κρέμα παρμεζάνας και πίκλα παντζάρι.

Carpaccio affumicato από μοσχαρίσιο φιλέτο

Ο ξυλόφουρνος που είχαμε δει μπαίνοντας στο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη έψησε το πιο νόστιμο Lahmacun της ζωής μας. Παραδοσιακή λεπτή ζύμη, πικάντικη γεύση που δημιούργησε εκρήξεις στον ουρανίσκο μας. Φυσικά και τσακωθήκαμε για το τελευταίο κομμάτι.

Salsiccia Lahmacun

Το Lahmacun δεν ήταν, όμως, η μοναδική πίτσα που δοκιμάσαμε. Η πίτσα Marinara με χταπόδι, αντζούγιες και σάλτσα μαρινάρα ήταν το πιάτο που μας έκανε να πούμε «ωραία, πότε θα έρθουμε ξανά;» και σταματήσαμε να μιλάμε για να απολαύσουμε την υπέροχη γεύση του.

Πίτσα Μarinara

Ριζότο με σπαράγγια και λάιμ είχε το μενού στη συνέχεια κι εμείς θα πούμε πως δεν θα έπρεπε να φύγει κανείς απ’ το εστιατόριο εάν δεν δοκιμάσει αυτό το ριζότο.

Risotto με σπαράγγια

Κι αν πιστεύατε πως μια πάστα με κόκκινη σάλτσα δεν θα μπορούσε ποτέ να σας κάνει να αναφωνήσετε «μα είναι υπέροχο!», κάνετε λάθος! Το σπαγγέτι chitarra Pomodoro e Basilico με χειροποίητα ζυμαρικά είναι το πιάτο που έκανε τον Πάνο Ιωαννίδη να γίνει μάγειρας κι εμείς καταλάβαμε τον λόγο.

Spaghetti chitarra Pomodoro e Basilico

Η Carbonara με τρούφα και χειροποίητα ζυμαρικά που ήρθε στη συνέχεια είχε τέλεια ισορροπία στη γεύση και ήταν ένα τέλειο σκαλοπάτι για τα επόμενα πιάτα του μενού.

Carbonara tartufata pe casarecce

Αν είστε λάτρεις του κρέατος, δεν πρέπει να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το Ossobuco με άγρια μανιτάρια και risotto al salto, το οποίο ο Πάνος Ιωαννίδης παραδέχεται πως το λατρεύει, αλλά δεν το έχει βρει κάπου αλλού στην Ελλάδα.

Ossobuco με άγρια μανιτάρια & risotto al salto

Η porchetta με σάλτσα εσπρέσο- βανίλιας και πουρέ καμμένου κουνουπιδιού έχει έναν ιδιαίτερο συνδυασμό γεύσεων και σωστή αναλογία συστατικών που πραγματικά σου μένει αξέχαστη.

Porchetta με σάλτσα espresso

Κι επειδή ένα ολοκληρωμένο μενού δεν μπορεί παρά να κλείσει με τα κατάλληλα επιδόρπια, ο σεφ μας πρόσφερε σοκολάτα Amaretto, lemon pie και crème brûlée βασιλικού με passion fruit. Τρία γλυκά που αφήνουν την καλύτερη επίγευση αυτού του εξαιρετικού μενού που έχει δημιουργήσει ο Πάνος Ιωαννίδης με την ομάδα του.

Σοκολάτα amarettoLemon pieCreme brulee βασιλικού & passion fruitΗ μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά

Το μενού του Πάνου Ιωαννίδη μας άφησε σίγουρα τις καλύτερες εντυπώσεις κι ανυπομονούμε να το επισκεφτούμε ξανά σύντομα, υπήρξε όμως μια ακόμα μικρή λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά. Ο Πάνος Ιωαννίδης στο τέλος της παρουσίασης των πιάτων κάλεσε τους σεφ του, την Κατερίνα Βάχλα και τον Δημήτρη Παπαπαναγιώτου, για να τους συστήσει στους παρευρισκόμενους, εξηγώντας πως χωρίς εκείνους τίποτα απ’ όσα γευτήκαμε δεν θα ήταν το ίδιο.

Info!

Ovio

Απόλλωνος 4, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 1411 5755

Facebook

Instagram

Photos credits: @ipopgr

Το άρθρο Δοκιμάσαμε το μενού στο ολοκαίνουριο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα