Κινέτα. Το καταστροφικό πέρασμα του «Γηρυόνη» από ψηλά

17:18 25/11/2019 - Πηγή: iPop

Η καταστροφή στην Κινέτα απ’ την κακοκαιρία Γηρυόνης από ψηλά, από το video των Up Stories. Η παραλία της Κινέτας «κόπηκε» στα δύο και η περιοχή έχει μετατραπεί σ’ έναν τεράστιο λασπότοπο.

Το πρώτο φως της ημέρας την Δευτέρα έδειξε τις διαστάσεις της καταστροφής. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και καταστράφηκαν, δρόμοι διαλύθηκαν και σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν.

Φερτά υλικά και τόνοι λάσπης μετέτρεψαν τους δρόμους σε χειμάρρους, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε

δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς από πλημμυρισμένα σπίτια, για ακινητοποιημένα οχήματα και για άντληση υδάτων.

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και με συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, έχουν μεταβεί στην πληγείσα περιοχή της Κινέτας κλιμάκια μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου για να κάνουν αυτοψίες, να καταγράψουν το μέγεθος και την έκταση των ζημιών της περιοχής προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το κύμα κακοκαιρίας.

Στην Κινέττα έχει μεταβεί και ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας με τον Δρ. Μιχάλη Διακάκη και τη Ναυσικά – Ιωάννα Σπύρου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στην περιοχή που πλημμύρισε λόγω του κύματος κακοκαιρίας «Γηρυόνης».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ευθύμη Λέκκα, «σκοπός της αυτοψίας από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η καταγραφή επιπτώσεων, η διερεύνηση των αιτιών των καταστροφικών γεγονότων και η σύνταξη προτάσεων προς την Πολιτεία για τη μείωση της διακινδύνευσης από παρόμοια μελλοντικά γεγονότα στην περιοχή».

Η καταστροφή στην Κινέτα από ψηλά:

Δείτε και αυτό:

Κόκκινος χείμαρρος «έπνιξε» τον κάμπο της Μεσσηνίας. Η καταστροφή από ψηλά

Το άρθρο Κινέτα. Το καταστροφικό πέρασμα του «Γηρυόνη» από ψηλά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα