5 σημάδια ότι έχεις δίπλα σου έναν σύντροφο που σε στηρίζει και σε βοηθάει στην εκπλήρωση των στόχων σου

09:01 15/1/2022 - Πηγή: iPop

Όταν ήσουν μικρή πώς είχες φανταστεί ότι θα είναι ο άνθρωπος της ζωής σου; Δεν είμαστε όλοι τρελαμένοι με την έννοια του γάμου, με τα νυφικά και τα πάρτι που τελειώνουν μέσα σε λίγες ώρες. Αλλά ανεξάρτητα απ’ αυτό, ήταν σαν βασικό θέμα η στήριξη από τη σχέση; Ήθελες ο σύντροφος που θα διαλέξεις να μοιραστείτε το μονοπάτι της ζωής σας, να σε υποστηρίζει να γίνεσαι καλύτερη σε προσωπικό επίπεδο χωρίς να σε κρίνει αυστηρά αλλά με φροντίδα και σεβασμό και χωρίς να θέλει να αλλάξει αυτό που είσαι; Ζητάω πολλά; Φαντάζομαι όχι. Όμως δεν είναι καθόλου εύκολο, ούτε να βρεις αυτόν τον τύπο συντρόφου αλλά

ούτε και να είσαι εσύ αυτή η σύντροφος. Και αυτό το συστατικό είναι κάτι που χρειάζεται αμοιβαιότητα για να συμβεί και για να συμβεί καλά.

PxhereΑφού θα σπείρω λουλούδια, λουλούδια θα πάρω

Στα περισσότερα πράγματα που υπάρχουν σε αυτή τη ζωή υπάρχει ο νόμος της σποράς και του θερισμού. Από την εποχή του Αισώπου, του παραμυθά που παρακολουθούσε τη ζωή των ζωών και τη συσχέτιζε με τις συμπεριφορές των ανθρώπων και την ιστορία του «Τζίτζικα και του Μέρμηγκα» μέχρι τη σύγχρονη εποχή με τις επιλογές και τον τρόπο που αποφασίζουμε να σπείρουμε το χωράφι μας.

Όπου χωράφι βάλε: Το σώμα, το πνεύμα, τις σχέσεις σου, τη δουλειά σου, την ζωή σου ολόκληρη. Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις και αυτός είναι ένας αδιαμφισβήτητος κανόνας που για αιώνες επιβεβαιώνεται. Δεν μπορείς να σπείρεις χρυσάνθεμα και να πάρεις γαρίφαλα. Εκτός και αν κάνεις την σπορά κατά λάθος και δεν έχεις ιδέα τι σπόρο κρατάς στο χέρι σου.

Στόχος σχέσεις: Πώς θα βρω τον σύντροφο της ζωή μου;

Στήριξη από τη σχέση

Διάβαζα προχθές ένα μήνυμα στα social media που έγραφε κάποια κοπέλα ότι είναι σε μια σχέση με κάποιον, που πολύ εσωστρεφή και φοβόταν να κάνει διάφορες κινήσεις από φόβο μην τον χάσει. Πόσο πολύ με έβαλε σε σκέψεις αυτό το σχόλιο. Αν το να είμαστε μέσα σε μια σχέση σημαίνει ότι συνεχώς παίζουμε έναν ρόλο, αποποιούμενοι τον πραγματικό μας εαυτό προσπαθώντας να χωρέσουμε κάπου, τότε πώς θα πάμε ένα βήμα πιο μακριά φροντίζοντας να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι;

Σε μια σχέση είμαστε ισότιμοι, είμαστε ίσοι και υπάρχει χώρος και για τους δύο για να ανθίσουν. Αν ο άνθρωπος που αυτή τη στιγμή είναι στη ζωή σου, σου «γεννά» συναισθήματα όπως στο παράδειγμα παραπάνω (δεν τα γεννά εκείνος, κανείς δεν έχει την παραμικρή εξουσία πάνω μας, παρά μόνο όση εξουσία του επιτρέψουμε εμείς να έχει), τότε μήπως δεν είναι αυτός ο κατάλληλος άνθρωπος για εσένα;

Στηρίζω και υποστηρίζομαι στη σχέση: Ακούω και συναισθάνομαι τις ανάγκες του άλλουΔεν κάνω αυστηρή κριτική αλλά μόνο αυτή η εποικοδομητική κριτική που χρειάζεται, ώστε να γίνουμε καλύτεροιΘέλουμε και υποστηρίζουμε την προσωπική πρόοδο του συντρόφου. Δεν φοβόμαστε ότι αν πάει ένα βήμα παρακάτω, θα μας αφήσει, ή ότι άλλοΈχουμε εμπιστοσύνη στον σύντροφό μαςΒοηθάω με όποιον τρόπο μπορώ από την πλευρά μου

Η στήριξη τις περισσότερες φορές είναι απλώς μια καλή κουβέντα, είναι το ότι θα ακούσουμε τον άλλο χωρίς να δώσουμε μια συμβουλή, εκτός αν μας τη ζητήσει. Κάποιες άλλες φορές μπορεί να σημαίνει ότι κάνοντας brainstorming μέσα από την επικοινωνία μπορεί να ανοίξουμε νέες προοπτικές σε κάτι που μπορεί να μην είχε ποτέ φανταστεί ο άλλος.

7 τρόποι με τους οποίους το coaching μπορεί να σε βοηθήσει (και) στις ερωτικές σου σχέσεις

Όταν η μαμά σου είναι ήσυχη για εσένα

Δεν θα μιλήσω ως κόρη αλλά ως μαμά. Θα βάλω τη φαντασία μου να δουλέψει και να φανταστώ τα παιδιά μου μεγάλα, να βρίσκονται σε σχέσεις. Πώς θα ήθελα να είναι τα πλάσματα που μεγάλωσα μέσα στις σχέσεις τους; Θα ήθελα να είναι σε μια σχέση που τους επιτρέπει να είναι ο εαυτός τους, χωρίς να θέλει να τους αλλάξει. Που θα υποστηρίζει θα σέβεται και θα καταλαβαίνει τις ανάγκες τους. Που δεν θα νιώθουν φόβο ή απογοήτευση από την επιλογή τους και κάθε μέρα που θα έρχεται θα πηγαίνουν ένα βήμα πιο κοντά στο σκοπό τους.

Αυτό θέλει μια μαμά και η δική σου και η δική μου και όλες οι μαμάδες. Να είναι τα παιδιά τους καλά σε όλα τα επίπεδα και να τα βλέπουν να ανθίζουν. Εύχομαι να είσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον, που σε θέλει να γίνεσαι καλύτερη, που δεν θα συνθηκολογείς με τα λίγα και θα αναζητάς τα καλύτερα για τη ζωή σου. Να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που προοδεύει από τη δική του πλευρά αλλά θέλει να σε βλέπει και εσένα να κυνηγάς τα όνειρά σου με κάθε τρόπο, αν το θες.

Εύχομαι να είσαι σε μια σχέση που η μαμά σου θα είναι ήσυχη για εσένα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 σημάδια ότι έχεις δίπλα σου έναν σύντροφο που σε στηρίζει και σε βοηθάει στην εκπλήρωση των στόχων σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα