Μια μέρα αφιερωμένη σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους σώζοντας τους άλλους

18:08 14/1/2022 - Πηγή: iPop

Η 14η ημέρα του Ιανουαρίου, είναι αφιερωμένη στην ημέρα θυσίας του διασώστη. Τιμάται η μνήμη του προσωπικού του ΕΚΑΒ, που έπεσε εν ώρα υπηρεσίας. Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2001, σημειώθηκε πτώση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο 5 ανθρώπων. Ως ένδειξη τιμής στην μνήμη των ανθρώπων αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για να κάνουν

μια δύσκολη αεροδιακομιδή ασθενούς από την Πάτμο, αφιερώνουμε την ημέρα αυτή στη θυσία του διασώστη.

Λίγα λόγια για το ΕΚΑΒ

To Eθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕKAB) ιδρύθηκε το 1985 υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και εδρεύει στη Αθήνα. Το ΕΚΑΒ είναι αναπτυγμένο Πανελλαδικά σε 12 Παραρτήματα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Καβάλα, Ιωάννινα, Λαμία, Αλεξανδρούπολη, Τρίπολη, Κοζάνη και Μυτιλήνη) και κάθε Παράρτημα αναπτύσσεται σε Τομείς στις διάφορες περιοχές της χώρας.
Σκοπός του ΕΚΑΒ είναι:

Ο συντονισμός της παροχής σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσης βοήθειας Η επείγουσα ιατρική φροντίδα στους πολίτεςΗ μεταφορά των πολιτών αυτών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, Ο συντονισμός της νοσοκομειακής και προνοσοκομειακής φροντίδας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και κρίσεων και η παρακολούθηση και ο συντονισμός των συστημάτων εφημερίας των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.

Η μνήμη των νεκρών θα τιμάται με λιτές και αθόρυβες εκδηλώσεις, κυρίως εσωτερικού αναστοχασμού, οι οποίες θα αναδεικνύουν την κοινή προσπάθεια αυτοβελτίωσης όλων των εμπλεκομένων πλευρών στη λειτουργία της κρίσιμης αυτής υπηρεσίας επειγόντων περιστατικών

Αναπληρωτής υπουργός υγείας

Εργαζόμενος του ΕΚΑΒ περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που προσπαθούσαν να σώσουν τον 12χρονο απ’ τον πνιγμό

Ημέρα θυσίας του διασώστη

Σήμερα τιμάται ο άνθρωπος που κόντρα στη λογική κάποιες φορές, και έχοντας υψηλά στις αξίες του το καθήκον και τον αλτρουισμό, χύνεται στην όποια μάχη με σκοπό την σωτηρία του ανθρώπου που πλήττεται η επιβίωσή του. Συχνά μπορείς να ακούσεις ανθρώπους που είναι δυσαρεστημένοι από τον οργανισμό. Που μπορεί να δίνουν την προσοχή τους στις ελλείψεις παρά στα όσα γίνονται σωστά.

Στους πόσους ανθρώπους έχουν σωθεί χάρη στους διασώστες του ΕΚΑΒ. Πόσοι άνθρωποι είναι δίπλα μας σήμερα επειδή κάποιος διασώστης πήγε χωρίς δεύτερη σκέψη και αυτοθυσία και έκανε το κάτι παραπάνω από τη δουλειά του. Έκανε αυτό που όριζε η συνείδησή του.

Το αξιοσημείωτο σε αυτό θεωρώ ότι είναι ότι η πράξη αυτή έχει μέσα της ανιδιοτέλεια και αγάπη για τον άνθρωπο και αυτό από μόνο του είναι αξιέπαινο! Πριν κρίνουμε όλα όσα είναι κακώς γενόμενα γύρω μας, καλό είναι να δούμε ποιες είναι οι παροχές και οι δυνατότητες και να ζυγίσουμε τα αποτελέσματα που έχουμε παρά τις λίγες παροχές.

Μεγάλη δωρεά του “Σταύρος Νιάρχος” στο ΕΚΑΒ

Πληροφορίες: Σαν σήμερα, Εκαβ, ekabnews

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μια μέρα αφιερωμένη σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους σώζοντας τους άλλους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα