5 πράγματα που χρειάζεσαι δίπλα σου το βράδυ για ένα λειτουργικό κομοδίνο

20:40 25/6/2021 - Πηγή: iPop

Θες να έχεις καλύτερο ύπνο και ακόμα κι αν ξυπνήσεις μες το βράδυ να έχεις δίπλα σου ό,τι χρειάζεσαι; Ξέρουμε τι να έχεις στο κομοδίνο σου κάθε βράδυ και φρόντισε να μην τα βγάζεις από εκεί.

Στόχος είναι πάντα ο καλύτερος και ο πιο ποιοτικός ύπνος. Γι’ αυτό και οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή δεν πρέπει να βρίσκεται δίπλα σου όταν κοιμάσαι, ειδικά ενεργοποιημένη. Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που πρέπει να θυμάσαι είναι να μην έχεις το κινητό σου στο κομοδίνο. Δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται εκεί κι όπως

έχουμε ξαναπεί μόνο κακό μπορεί να σου κάνει. Εκπέμπει αρκετή ακτινοβολία τη στιγμή που εσύ προσπαθείς να ξεκουραστείς και να ηρεμήσεις. Κι αυτό είναι το must που δεν πρέπει να υπάρχει στο κομοδίνο σου. Όμως, τι να βρίσκεται εκεί;

Τι να έχεις στο κομοδίνο σου το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο;

Ξυπνητήρι – Ρολόι

Κι όπως είπαμε, το κινητό δεν σου χρειάζεται οπότε πώς θα ξυπνήσεις το πρωί; Με τον κλασσικό, παλιό, καλό τρόπο… το ξυπνητήρι σου που είναι και ρολόι. Πραγματικά λειτουργεί άψογα και ναι, θα σε ξυπνήσει, δεν χρειάζεται πάντα να στηρίζεσαι στο κινητό σου.

Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το κινητό για ξυπνητήρι και σου έχουμε όλους τους λόγους!

Βιβλίο

Είναι πραγματικά χρήσιμο να υπάρχει ένα καλό βιβλίο στο κομοδίνο σου, ώστε να το διαβάζεις πριν πέσεις για ύπνο, αντί να βλέπεις τηλεόραση. Επιπλέον, το βιβλίο μπορεί να σε χαλαρώσει και να σε κάνει να νυστάξεις πιο γρήγορα, ακόμα κι αν ξυπνήσεις μες το βράδυ και δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς.

Pexels

Νερό

Ένα μπουκάλι νερό μόνο άχρηστο δεν το λες. Πόσες φορές έχεις ξυπνήσει το βράδυ από τη δίψα; Αντί να χαλάς τον ύπνο σου και να σηκώνεσαι για να πας στην κουζίνα καλύτερα να έχεις δίπλα σου ένα μπουκάλι νερό. Προσοχή! Προτείνουμε το μπουκάλι κι όχι το ποτήρι, γιατί μες το ποτήρι είναι πιο πιθανό να πέσει σκόνη ενώ εσύ κοιμάσαι ή κατά λάθος στον ύπνο σου να το ρίξεις και να χύσεις το νερό. Αν, όμως, έχεις εναλλακτική λύση, φυσικά και να την αξιοποιήσεις.

Σημειωματάριο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ωφέλιμο να γράφεις σ’ ένα τετράδιο/ ατζέντα/ σημειωματάριο τις σκέψεις, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τις ιδέες, τους στόχους σου. Εφάρμοσέ το πριν τον ύπνο ή μόλις ξυπνάς, ακόμα και πριν σηκωθείς από το κρεβάτι. Έτσι θα ξεκινάς τη μέρα σου με στόχους και πρόγραμμα και θα την τελειώνεις μ’ έναν μικρό απολογισμό και την καταγραφή των σκέψεών σου, ώστε να μην σε βαραίνουν ενώ κοιμάσαι.

Pexels

Φωτιστικό

Ο λόγος που αναφέρουμε το φωτιστικό, ακόμα κι αν δεν κοιμάσαι με ανοιχτό φωτάκι, είναι πολύ απλός. Πώς θα διαβάζεις το βιβλίο σου ή θα γράφεις στο σημειωματάριό σου χωρίς λίγο φως; Κι επειδή το κανονικό φως του δωματίου είναι ενοχλητικό πολλές φορές και δεν βοηθάει στο να νυστάξεις, ένα φωτιστικό είναι ιδανικό.

Αυτές οι ιδέες για κομοδίνα είναι πραγματικά πρωτότυπες | Photos

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 πράγματα που χρειάζεσαι δίπλα σου το βράδυ για ένα λειτουργικό κομοδίνο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 πράγματα που χρειάζεσαι δίπλα σου το βράδυ για ένα λειτουργικό κομοδίνο,