Προσοχή: Κυκλοφορεί SMS απάτη που “ψαρεύει” IBAN και ΑΦΜ

14:52 25/6/2021 - Πηγή: iPop

Κυκλοφορεί SMS απάτη που “ψαρεύει” IBAN και ΑΦΜ. Πολλή προσοχή καθώς οι χάκερς υποδύονται ότι είναι απ’ την παραγωγή της χολιγουντιανής κινηματογραφικής ταινίας “The Enforcer”.

Η παραγωγή της ταινίας εφιστά την προσοχή σε όλους τους υποψήφιους κομπάρσους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στη Θεσσαλονίκη και τους προειδοποιεί

εάν λάβουν ένα τέτοιο μήνυμα στο κινητό τους να το αγνοήσουν.

Μετά από επικοινωνία που είχαν στελέχη της παραγωγής με βοηθητικούς ηθοποιούς, έγινε γνωστό πως αριθμός των extras που θα συμμετέχουν ή είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην ταινία, έλαβαν γραπτά μηνύματα από τα e-mails του casting call στο κινητό τους τηλέφωνο και δη από τις ηλεκτρονικές διευθύνεις [email protected][email protected].

Αυτό είναι το SMS απάτη:

Αυτά τα παράνομα μηνύματα ζητούν εισαγωγή προσωπικών στοιχείων όπως ΑΦΜ, αριθμού πιστωτικής κάρτας κ.ά και είναι κακόβουλα (spam). Η παραγωγή ενημερώνει πως δεν υπάρχει καμιά τέτοια ανάγκη ή αίτημα των συντελεστών της ταινίας για προσωπικά στοιχεία οποιασδήποτε σχετικής μορφής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, υπάρχει “χακάρισμα” των e-mails του τμήματος casting και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών δεδομένων και για τον λόγο αυτό όλοι οι ενδιαφερόμενοι για απασχόληση σε ρόλο βοηθητικού ηθοποιού παρακαλούνται να προχωρήσουν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης των.

Τα σκηνικά για το πρώτο γύρισμα του “The Enforcer” -ή “Barracuda” όπως ήταν μέχρι την περασμένη Παρασκευή γνωστή η ταινία του Μπαντέρας- στήνονται στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Προσοχή: Κυκλοφορεί SMS απάτη που “ψαρεύει” IBAN και ΑΦΜ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα