Και τελικά φοράμε ακόμα μάσκα στους εξωτερικούς χώρους;

13:49 25/6/2021 - Πηγή: iPop

Ανακοινώθηκε κι επισήμως ότι μπορούμε να απελευθερωθούμε από τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, όμως δεν το έχουν τολμήσει ακόμα όλοι. Γιατί; Μήπως πρέπει να τη φοράμε ακόμα;

Ο κορονοϊός δεν έχει βγει ακόμα από τις ζωές μας, όμως πλέον έχουμε την επιλογή να φοράμε ή όχι τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους μετά από τόσους μήνες που ήταν υποχρεωτικό. Δηλαδή μπορούμε να βγαίνουμε έξω και να περπατάμε χωρίς να φοράμε μάσκα; Ναι και ακούγεται σχεδόν απίστευτο, αλλά συμβαίνει, είναι γεγονός.

Ωστόσο, δεν έχουν

βγάλει όλοι τη μάσκα από τη ζωή τους ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους. Βγήκα έξω αυτές τις μέρες και είδα ότι άλλοι φορούν μάσκα κι άλλοι όχι. Γιατί;

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι με τη μάσκα και λίγοι το έχουν σκεφτεί

Μπορεί πλέον να μην είναι υποχρεωτική η μάσκα έξω, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς και να τη φοράς, αν το επιθυμείς. Ουσιαστικά είναι στην επιλογή σου να τη φοράς ή όχι και αν συνεχίζεις να φοβάσαι, τότε ναι, φορά τη χωρίς κανέναν ενδοιασμό και χωρίς να ντρέπεσαι ή να νιώθεις περίεργα με αυτό. Είναι επιλογή να συνεχίσεις να προσέχεις και να φοράς τη μάσκα σου και αν πραγματικά το θες υποστήριξέ το κι όταν σε ρωτούν γιατί απάντα με τον πραγματικό λόγο. Και να σου πω και κάτι; Δεν είσαι ο μόνος που συνεχίζει να το κάνει. Άλλωστε, σημασία είναι να νιώθεις άνετα και ασφάλεια με αυτό που επιλέγεις.

Pexels

Ωστόσο, αν είσαι από αυτούς που κοιτούν περίεργα τους άλλους που συνεχίσουν να φορούν μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, απλά σταμάτα να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι καλύτερο για εκείνον και ό,τι τον κάνει να νιώθει καλά, εφόσον φυσικά δεν ενοχλεί τους άλλους. Και σε αυτή την περίπτωση δεν σε ενοχλεί. Το να φοράει ακόμα κάποιος μάσκα, ακόμα και διπλή, επειδή θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του δεν σε ενοχλεί σε καμία περίπτωση, γι’αυτό και το ιδανικό θα ήταν να μην κρίνουμε με το παραμικρό. Άσε που μπορεί με αυτό τον τρόπο να σε προστατεύει, γιατί ίσως να έχει έρθει σε επαφή με πιθανό κρούσμα.

Το να φοράμε μάσκα οπουδήποτε, ακόμα κι έξω, είναι μια συνήθεια που δεν πρόκειται να φύγει εύκολα από τη ζωή μας, ειδικά όσο υπάρχει ακόμα σε αυτή ο κορονοϊός. Όμως, έχεις την ελευθερία να επιλέξεις αν θα τη φοράς, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί υπάρχει ελπίδα κι είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα ίσως και να πετάξουμε γενικά τις μάσκες μας!

Εσένα ποια είναι η έκφρασή σου πίσω απ’ τη μάσκα; Η απάντηση κάνει τη διαφορά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Και τελικά φοράμε ακόμα μάσκα στους εξωτερικούς χώρους; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα