5 φούσκες αποκαλύπτουν την αλήθεια για το πόσο μολυσμένος είναι ο αέρας που αναπνέουμε καθημερινά

17:45 20/10/2021 - Πηγή: iPop

Πώς θα σου φαινόταν εκεί που περπατάς στο Σύνταγμα και αναπνέεις τον αέρα της Αθήνας ξαφνικά να αναπνέεις αέρα Πεκίνου; Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά οι φίλοι μας στο Λονδίνο τα έχουν καταφέρει περίφημα, θέλοντας να σου περάσουν ένα πολύ συμβολικό και ηχηρό μήνυμα. Ναι, δεν είναι για διασκέδαση.

Στην πλατεία Granary στο Λονδίνο εδώ και λίγες ημέρες έχουν στηθεί θόλοι από PVC,

θέλοντας να στείλουν ένα σοβαρό μήνυμα σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Οι φούσκες με αέρα Πεκίνου ήρθαν για να ταράξουν τα δεδομένα:

Οι πέντε φούσκες συνοψίζουν την καθημερινότητα πολιτών του κόσμου και τις περιβαλλοντικές συνθήκες που εκείνοι ζουν. Σύμφωνα με το Time Out οι φούσκες είναι αλληλένδετες, προσκαλώντας τους επισκέπτες να δουν, να αισθανθούν, να μυρίσουν, ακόμη και να γευτούν αλλαγές στον αέρα, καθώς και να βιώσουν σε μια στιγμή το πώς είναι οι εξωτερικοί χώροι σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

John Sturrock

Μέσα από τις συγκεκριμένες φούσκες, ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει μέχρι το Πεκίνο, το Σάο Πάολο, το Νέο Δελχί και την Tautra για να καταλάβει τη σοβαρότητα της κλιματικής αλλαγής και την καταστροφή που έχει προκαλέσει η ανθρωπότητα στο περιβάλλον. Να σημειωθεί πως ο θόλος της Tautra, σύμφωνα με μαρτυρίες, είναι ο μόνος που έχει πραγματικά καθαρό αέρα. Δεν είναι τρομακτικό; Εμένα πάντως με ανησυχεί για την εξέλιξη και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο μέλλον.

Ο Michael Pinsky επιχείρησε να αναδημιουργήσει με ακρίβεια τα επίπεδα ρύπανσης σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες τριών ηπείρων. Οι θόλοι αποτελούν ένα πείραμα για να δούμε αν η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την κλιματική αλλαγή και, τελικά, τον τρόπο που ενεργούμε σε αυτήν.

Ο κ. Pinsky δήλωσε: «Στα Polodution Pods, προσπάθησα να δημιουργήσω την πραγματική σωματική αίσθηση όταν βρίσκεται κάποιος στα συγκεκριμένα μέρη. Για παράδειγμα, το να βρίσκεσαι στο Σάο Πάολο μοιάζει με θαύμα σε σύγκριση με το Νέο Δελχί, που τα μάτια σου αρχίζουν να δακρύζουν από την αίσθηση της αιθανόλης».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη King's Cross N1C (@kingscrossn1c)

Η πλατεία Granary είναι μόνο η πρώτη στάση στο ταξίδι των θόλων και θα βρίσκονται εκεί μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, οπότε αν βρίσκεσαι στην βροχερή πόλη αξίζουν μία επίσκεψή σου! Έπειτα, το ταξίδι τους θα συνεχιστεί σε πολλές πόλεις με επόμενη στάση την Γλασκώβη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 φούσκες αποκαλύπτουν την αλήθεια για το πόσο μολυσμένος είναι ο αέρας που αναπνέουμε καθημερινά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 φούσκες αποκαλύπτουν την αλήθεια για το πόσο μολυσμένος είναι ο αέρας που αναπνέουμε καθημερινά,