3 πανεύκολες συνταγές με σπανάκι που μπορείς να φτιάξεις σε λιγότερο από μισή ώρα

16:57 20/10/2021 - Πηγή: iPop

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο υλικό και ειδικά τώρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρός, το σπανάκι είναι ένα υλικό που υπάρχει σε αφθονία το προτιμάμε. 3 πανεύκολες συνταγές με σπανάκι που θα θες να δοκιμάσεις και να έχεις ένα πιάτο σε χρόνο dete. Διαλέγω κατεψυγμένο σπανάκι να υπάρχει πάντα στην κατάψυξή μου ή στο ψυγείο μου γιατί ξέρω ότι με βγάζει από πολύ κόπο του να πλύνω σχολαστικά το σπανάκι.

Σπανακόρυζο

Το σπανακόρυζο είναι ένα αγαπημένο φαγητό το οποίο

οι περισσότεροι αγαπήσαμε μεγάλοι. Ίσως ήσουν και εσύ ένα παιδί που για να πειστείς να φας σπανακόρυζο έπρεπε να σου πουν ότι θα μοιάσεις με τον Ποπάυ. Τώρα το τρως με χαρά χωρίς να χρειάζεται να σου το διαφημίσουν.

Υλικά:

1 κιλό Σπανάκι1 κρεμμύδι2 κ.σούπας ελαιόλαδο1 κον κασέ1 φλ.καφέ ρύζι γλασέ1 λίτρο νερόΑλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Για το σπανακόρυζο κάνω τη συνήθη διαδικασία που χρησιμοποιώ για όλα τα κοκκινιστά κοκκινιστά πιάτα. Τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, στη συνέχεια, όταν γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτω το σπανάκι (δεν χρειάζεται να το ξεπαγώσω νωρίτερα). Βάζω το καπάκι και αφήνω λίγο στο δυνατό μέχρι να «σπάσει» το φύλλο του σπανακιού.

2.Προσθέτω το ρύζι, το κονκασέ και ανακατεύω. Στη συνέχεια προσθέτω το αλατοπίπερο και το νερό, ανακατεύω και το αφήνω να μείνει με το λάδι του σε μέτρια φωτιά, σε λιγότερο από 20 λεπτά είναι έτοιμο!

Σπανάκι με αυγά

Υλικά:

1 συσκευασία σπανάκι1 κρεμμύδι1 κ.σ πελτέ ντομάτα ή 1 χυμό ντομάτας1 Αλάτι πιπέρι λίγο νερό5 αυγά

Εκτέλεση:

Κάνουμε την ίδια διαδικασία όπως κάναμε για το σπανακόρυζο χωρίς το ρύζι. Το αφήνουμε να μην έχει καθόλου ζουμί. Το τοποθετούμε σε ένα ταψί και σπάμε τα αυγά πάνω από το σπανάκι. Το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Σερβίρεις πάνω σε ψωμί. Μπορεί να σερβιριστεί και ως πιάτο μεσημεριανό ή brunch.

Smoothie με σπανάκι

Υλικά:

1 γενναία χούφτα σπανάκι 1 κούπα γάλα (φυτικό ή ζωϊκό) ή 3 κουτ.σούπας γιαούρτι στραγγιστό1 μπανάνα1 κουτ. σούπας μέλι1 κουτ. αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα. Προσφέρουμε σε ποτήρι και καταναλώνουμε αμέσως. Το συγκεκριμένο Smoothie είναι μια εξαιρετική, πανεύκολη και σούπερ θρεπτική ιδέα για απογευματινό που προσφέρει θρέψη αλλά και υπέροχη γεύση. Μη φοβηθείς το χρώμα του και δοκίμασέ το. Πραγματικά θα σε εκπλήξει το αποτέλεσμα!

Αυτές ήταν 3 από τις πιο αγαπημένες συνταγές με σπανάκι που δοκιμάσαμε και λατρέψαμε. Καλή επιτυχία!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3 πανεύκολες συνταγές με σπανάκι που μπορείς να φτιάξεις σε λιγότερο από μισή ώρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
3 πανεύκολες συνταγές με σπανάκι που μπορείς να φτιάξεις σε λιγότερο από μισή ώρα,