4+1 πράγματα να κάνεις στη Σόφια μέσα σε 3 μέρες

20:45 9/1/2020 - Πηγή: iPop

Κουράστηκες την Αθήνα και ψάχνεις για μέρη να αποδράσεις για ένα 3ήμερο; Η Σόφια είναι απ’ τις πιο καλές επιλογές που μπορείς να κάνεις! Και παρακάτω θα δεις όσα πρέπει να κάνεις σε ένα 3ήμερο στη Σόφια.

Γράφει Δώρα Αντωνίου

Η Σόφια, η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας δεν παριστάνει κάτι άλλο από αυτό που είναι, δηλαδή μια ήσυχη βαλκανική πρωτεύουσα. Με μια πρώτη ματιά θα δεις ότι μοιάζει αρκετά με την Ελλάδα

αλλά στην συνέχεια γρήγορα συνειδητοποιείς ότι έχει πολλά τελείως διαφορετικά και μοναδικά στοιχεία, που την καθιστούν έναν ιδανικό προορισμό για ένα low budget weekend.

Γιατί η Σόφια είναι ένα ταξίδι που μπορείς να κάνεις ανά πάσα ώρα και στιγμή και οποιαδήποτε εποχή; Διότι σου εγγυάται οικονομική διαμονή, μεταφορικά και ζωή, ενώ οι ξεχωριστές ομορφιές της θα σε μαγέψουν.

4+1 πράγματα να κάνεις ένα 3ήμερο στη Σόφια

Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μέσα σε 3 μέρες στη Σόφια και πίστεψέ μας θα σου φανούν αρκετές για να εξερευνήσεις αυτήν την πανέμορφη πόλη!

Καθεδρικός του Αλέξανδρου Νιέφσκι

Η πρώτη σου στάση θα μπορούσε να είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αλέξανδρου Νιέφσκι, ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ναός στα Βαλκάνια, με έκταση 3.170 τετραγωνικών μέτρων. Ο συγκεκριμένος ναός βρίσκεται στην κορυφή κάθε ταξιδιωτικού οδηγού καθώς είναι ένα απ’ τα πιο σημαντικά μνημεία της Βουλγαρίας. Θα σε εντυπωσιάσει ο χρυσός του θόλος που φτάνει τα 45 μέτρα και μόνο απ’ αυτό θα καταλάβεις το πόσο εντυπωσιακός είναι!

View this post on Instagram

Art ⛪ #minitrip #bulgaria #architecture #fotooftheday

A post shared by Iwanna Tacha (@joannatacha) on Nov 12, 2019 at 4:47am PST

Εμπορικός δρόμος Vitoshka

Η λεωφόρος Vitosha παίρνει το όνομα της από το ομώνυμο βουνό-σύμβολο της Σόφιας. Στον συγκεκριμένο δρόμο θα βρεις πολλά καφέ, εστιατόρια και οικονομικά μαγαζιά για να κάνεις τις αγορές σου.

View this post on Instagram

Есенната #Витошка #Vitoshka #vitoshkastreet #sofiastreets #autumnstreets #streetphotography #autumncity #autumnvibes #sofiamoments #sofiabulgaria #sofiacity #cityphotography #cityautumn #София #Sofia

A post shared by Sofia Moments (@moments.sofia) on Nov 10, 2019 at 8:56am PST

Το Πάρκο του Πολιτιστικού Κέντρου της Σόφιας

Το Πάρκο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Σόφιας και είναι περιτριγυρισμένο από λουλούδια, δέντρα και συντριβάνια. Είναι ιδανικό για να απολαύσεις έναν περίπατο με την παρέα σου ή την οικογένειά σου και να ξεφύγεις απ’ την πίεση του κέντρου!

Φυσικά, δεν είναι το μοναδικό πάρκο που μπορείς να επισκεφτείς στη Σόφια, θα βρεις διάφορα καταπράσινα μέρη για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη βόλτα σου.

Τα κεντρικά ιαματικά λουτρά

Τα κεντρικά ιαματικά λουτρά είναι ένα ορόσημο στο κέντρο της Σόφιας , πρωτεύουσα της Βουλγαρίας , μια πόλη γνωστή για τις ιαματικές πηγές της περιοχής.

Γενικά, η συγκεκριμένη πόλη είναι φημισμένη για τις υδάτινες ιαματικές πηγές της, οι οποίες υπάρχουν διασκορπισμένες σε διάφορα μέρη στη Σόφια. Μην εκπλαγείς αν δεις και ντόπιους να σταματούν και να πίνουν μια γουλιά. Μην διστάσεις, κάντο και συ!

3 μέρες στο Λουξεμβούργο: Όλα όσα πρέπει να δεις.

Central market hall

Αν ψάχνεις ένα μέρος στη Σόφια, όπου μπορείς να κάνεις τα πάντα, αυτό είναι σίγουρα το Central market hall. Εκεί θα βρεις μαγαζιά με ρούχα, πάγκους με διάφορα τοπικά τρόφιμα, εστιατόρια καθώς και μαγαζιά με σουβενίρ. Το συγκεκριμένο market hall έχει μια πλούσια ιστορία πίσω του, αφού άνοιξε το 1911 κι από τότε το επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες ντόπιοι αλλά και τουρίστες. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι αρκετά εύκολο και προσβάσιμο ώστε να το βρεις.

View this post on Instagram

Центральний ринок Софії. Розташований прямісінько біля Синагоги і раніше був суто кошерним.

A post shared by Maryna (@marysia_ua) on Jan 3, 2020 at 12:38am PST

View this post on Instagram

A post shared by katerina papadopoulou (@papadopoulou_tagouli) on Dec 27, 2019 at 5:29am PST

Τι άλλο να κάνεις σε ένα 3ήμερο στη Σόφια;

Πέρα από αυτά που σου αναφέραμε παραπάνω, στη Σόφια μπορείς επίσης να δεις διάφορα μουσεία όπως το Sofia History Museum, με όλη την ιστορία της πόλης σε ένα χώρο. Άλλα μουσεία που σου προτείνουμε να πας  είναι η Εθνική Πινακοθήκη, το National museum of Natural History, το National Ethnology Museum και το Museum of Socialist Art.

Περπατώντας στην πόλη, δεν γίνεται να μην παρατηρήσεις την αρχιτεκτονική των κτιρίων. Θα σου θυμίσει παραμύθια με παλάτια, διότι έχει πολύ ιδιαίτερους τρούλους και έντονα χρώματα, περιτριγυρισμένα τα περισσότερα με πράσινο.

Τι να φας;

Shopska salad, αγαπημένο πιάτο των τουριστών και των ντόπιων γνωστή και ως βουλγαρική σαλάτα, είναι κρύα σαλάτα η οποία είναι δημοφιλής στα Βαλκάνια. Αποτελείται από ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, ωμές και ψητές πιπεριές, λευκό τυρί άλμης (σίρενε, παρόμοιο με τη φέτα) και μαϊντανό.Τα λαχανικά είναι συνήθως ψιλοκομμένα και σερβίρονται μαζί με λάδι και μερικές φορές ξύδι. Το τυρί προστίθεται τριμμένο ή κομμένο πάνω από τα λαχανικά. Η σαλάτα σόπσκα έχει πολλές ομοιότητες με τη χωριάτικη σαλάτα στην Ελλάδα και τη σαλάτα του τσοπάνη στην Τουρκία.

Sirene po shopski, που είναι το τοπικό λευκό τυρί.

Tarator: Η κλασική βουλγάρικη σούπα και μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το Lukanka που είναι δικό τους σαλάμι.

Πώς θα φτάσεις στη Σόφια:

Με αυτοκίνητο από Αθήνα (περίπου 800 χιλιόμετρα), ενώ από Θεσσαλονίκη σε μόλις 3,5 ώρες θα είσαι εκεί.

Εναλλακτικά μπορείς να πετάξεις με τις περισσότερες γνωστές αεροπορικές, σε ένα ταξίδι διάρκειας μόλις μιας ώρας.

Δες ακόμα:

Τι να κάνεις μέσα σε 3 μέρες στη Βουδαπέστη

Photos credits: Δώρα Αντωνίου/ @ipopgrCover Photo: Pixabay

Το άρθρο 4+1 πράγματα να κάνεις στη Σόφια μέσα σε 3 μέρες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα