Η τηλεφωνική απάτη που έχει γίνει «μόδα» και η σούπερ γιαγιά που γλίτωσε

19:40 9/1/2020 - Πηγή: iPop

Μια τηλεφωνική απάτη έχει γίνει «μόδα» το τελευταίο διάστημα με σκοπό να αποσπάσει χρήματα από ανθρώπους κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας. Πώς μια γυναίκα την πάτησε και έδωσε 25.000 ευρώ και πώς μια γυναίκα από το Κιλκίς τα έβαλε με τον δράστη!

Πολλοί άνθρωποι έχουν πέσει θύματα σ’ αυτή τη τηλεφωνική απάτη που γίνεται ολοένα και πιο συχνή. Συγκεκριμένα, οι δράστες καλούν ανυποψίαστους πολίτες, συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας, λέγοντας πως το παιδί τους ή κάποιος δικός τους βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα και χρειάζεται άμεσα χρήματα.

Θύμα μια τέτοιας απάτης έπεσε ηλικιωμένη γυναίκα

στην Καβάλα όταν οι δράστες κατάφεραν της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ. Κάλεσαν την 76χρονη γυναίκα λέγοντας της πως η κόρη της είχε εμπλακεί σε ατύχημα, νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο και χρειάζονταν άμεσα χρήματα. Και της ζήτησαν, σύμφωνα με τις Αρχές, να καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, οι δράστες κατάφεραν να πείσουν την ηλικιωμένη γυναίκα να παραδώσει τελικά το ποσό των 25.000 ευρώ σε μια συνεργό τους, η οποία μετέβη σε προκαθορισμένο σημείο και παρέλαβε από την ηλικιωμένη τα χρήματα, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η γυναίκα κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη όταν μίλησε με την κόρη της και τη ρώτησε αν είναι καλά στην υγεία της. Η 76χρονη αναμένεται να καταθέσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, ενώ οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η σούπερ γιαγιά που τη γλίτωσε

Μια 88χρονη γυναίκα απ’ το Κιλκίς κατάφερε όχι απλώς να γλιτώσει αλλά να στήσει ολόκληρη ενέδρα στον δράστη, ο οποίος τελικά και συνελήφθη.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας προσπάθησε να εξαπατήσει τηλεφωνικά τη γυναίκα ζητώντας της 5.600 ευρώ με το πρόσχημα ότι το παιδί της ενεπλάκη σε ατύχημα και βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ο 36χρονος υποδύθηκε τον γιατρό και λίγο πριν κλείσει το τηλέφωνο της είπε ότι εκείνη θα έπρεπε να του παραδώσει αμέσως χρήματα για τη χειρουργική επέμβαση, στην οποία θα έπρεπε να υποβληθεί το παιδί της.

Η 88χρονη, όμως, είχε ενημερωθεί για την τηλεφωνική απάτη. Κι έτσι, αποφάσισε να κάνει ότι «τσίμπησε» και είπε πως θα δώσει τα χρήματα, ενώ ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία.

Λίγο αργότερα ο δράστης εμφανίστηκε στην πόρτα της 88χρονης, πήρε τα χρήματα κι αμέσως μετά συνελήφθη!

Διαβάστε επίσης:

Τι είναι το «σύνδρομο του απατεώνα» και πώς το αντιμετωπίζεις;

Το άρθρο Η τηλεφωνική απάτη που έχει γίνει «μόδα» και η σούπερ γιαγιά που γλίτωσε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα