Η τηλεφωνική απάτη που έχει γίνει «μόδα» και η σούπερ γιαγιά που γλίτωσε
Μια τηλεφωνική απάτη έχει γίνει «μόδα» το τελευταίο διάστημα με σκοπό να αποσπάσει χρήματα από ανθρώπους κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας. Πώς μια γυναίκα την πάτησε και έδωσε 25.000 ευρώ και πώς μια γυναίκα από το Κιλκίς τα έβαλε με τον δράστη!
Πολλοί άνθρωποι έχουν πέσει θύματα σ’ αυτή τη τηλεφωνική απάτη που γίνεται ολοένα και πιο συχνή. Συγκεκριμένα, οι δράστες καλούν ανυποψίαστους πολίτες, συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας, λέγοντας πως το παιδί τους ή κάποιος δικός τους βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα και χρειάζεται άμεσα χρήματα.
Θύμα μια τέτοιας απάτης έπεσε ηλικιωμένη γυναίκα
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, οι δράστες κατάφεραν να πείσουν την ηλικιωμένη γυναίκα να παραδώσει τελικά το ποσό των 25.000 ευρώ σε μια συνεργό τους, η οποία μετέβη σε προκαθορισμένο σημείο και παρέλαβε από την ηλικιωμένη τα χρήματα, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η γυναίκα κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη όταν μίλησε με την κόρη της και τη ρώτησε αν είναι καλά στην υγεία της. Η 76χρονη αναμένεται να καταθέσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, ενώ οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Η σούπερ γιαγιά που τη γλίτωσεΜια 88χρονη γυναίκα απ’ το Κιλκίς κατάφερε όχι απλώς να γλιτώσει αλλά να στήσει ολόκληρη ενέδρα στον δράστη, ο οποίος τελικά και συνελήφθη.
Συγκεκριμένα, ο άνδρας προσπάθησε να εξαπατήσει τηλεφωνικά τη γυναίκα ζητώντας της 5.600 ευρώ με το πρόσχημα ότι το παιδί της ενεπλάκη σε ατύχημα και βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ο 36χρονος υποδύθηκε τον γιατρό και λίγο πριν κλείσει το τηλέφωνο της είπε ότι εκείνη θα έπρεπε να του παραδώσει αμέσως χρήματα για τη χειρουργική επέμβαση, στην οποία θα έπρεπε να υποβληθεί το παιδί της.
Η 88χρονη, όμως, είχε ενημερωθεί για την τηλεφωνική απάτη. Κι έτσι, αποφάσισε να κάνει ότι «τσίμπησε» και είπε πως θα δώσει τα χρήματα, ενώ ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία.
Λίγο αργότερα ο δράστης εμφανίστηκε στην πόρτα της 88χρονης, πήρε τα χρήματα κι αμέσως μετά συνελήφθη!
Διαβάστε επίσης:Τι είναι το «σύνδρομο του απατεώνα» και πώς το αντιμετωπίζεις;
Το άρθρο Η τηλεφωνική απάτη που έχει γίνει «μόδα» και η σούπερ γιαγιά που γλίτωσε εμφανίζεται στο iPop.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Έκπληξη από τον ΣΚΑΙ με το πρόσωπο που θα παρουσιάσει το Big Brother
- Πεντάγωνο: «Ιρανικός αντιαεροπορικός πύραυλος κατέρριψε το Boeing κατάλαθος»
- Φρίκη: Άφησαν το μωρό τους στους -7 για να κοιμηθεί σε… καθαρό αέρα και πέθανε
- Το ψηλότερο κτίριο του κόσμου από ψηλά! (Video)
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Δικαστές μην πάρετε το βλέμμα σας από τα στοιχεία
- Σοκ! “Πύραυλος κατέρριψε κατά λάθος το μοιραίο Boeing στο Ιράν”!
- Αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο για τη συνεπιμέλεια τέκνων
- Αλλαγές στο θέμα της συνεπιμέλειας των τέκνων ανακοίνωσε ο Κ. Τσιάρας
- Οι πολλές «γκρίζες ζώνες» της συνάντησης Μητσοτάκη - Τράμπ
- Η Ελλάδα δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα ως στήριξη από τις ΗΠΑ, είπε ο Γ. Βαρουφάκης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop

- Τελευταία Νέα iPop
- Η τηλεφωνική απάτη που έχει γίνει «μόδα» και η σούπερ γιαγιά που γλίτωσε
- Το ψηλότερο κτίριο του κόσμου από ψηλά! (Video)
- Πώς είναι να περιμένεις το πρώτο σου παιδί με τον σύντροφό σου; | Illustrations
- Πώς να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου για να γίνεις εξυπνότερος και πιο υγιής
- Κάνε τα πόδια σου να γυαλίζουν…. όπως των celebrities!
- Τι είναι η βορρελίωση ή αλλιώς νόσος Lyme | Τα ύποπτα συμπτώματα
- Μια διαφορετική και γευστική συνταγή για χούμους!
- Η ανακοίνωση του Justin Bieber για νόσο που πάσχει
- Η προτεραιότητα στη σχέση σου για το 2020!
- Αυτό που πρέπει να πίνεις τρεις φορές την εβδομάδα για να ζήσεις περισσότερο!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Η Ελλάδα δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα ως στήριξη από τις ΗΠΑ, είπε ο Γ. Βαρουφάκης
- Λήγει η προθεσμία για το κοινωνικό μέρισμα- koinonikomerisma.gr
- «Κεραυνοί» Τραμπ: Η συντριβή του Boeing οφείλεται σε λάθος
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Δικαστές μην πάρετε το βλέμμα σας από τα στοιχεία
- Αχτσιόγλου: Νέα αρνητικά ρεκόρ από τη Νέα Δημοκρατία
- Σοκ! “Πύραυλος κατέρριψε κατά λάθος το μοιραίο Boeing στο Ιράν”!
- Νίκος Παππάς: Απάτη Μητσοτάκη η προσδοκία ανάπτυξης 4%
- Δήμος Αθηναίων: Συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα για τους άστεγους – Ποιοι χώροι θα είναι ανοιχτοί
- Αυτό είναι το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων: Τι προβλέπει