Κάνε τα πόδια σου να γυαλίζουν…. όπως των celebrities!

17:10 9/1/2020 - Πηγή: iPop

Οι αλλαγές στον καιρό και οι χαμηλές θερμοκρασίες τον Χειμώνα μπορεί να μη φέρονται και με τον καλύτερο τρόπο στο δέρμα σου. Το κάνουν να δείχνει πιο θαμπό, ξηρό και γενικά…κουρασμένο. Πώς θα γυαλίζουν τα πόδια σου; Ποια είναι τα tips για να κάνεις τα πόδια σου να… λάμπουν, όπως το κάνουν οι celebrities;

Φυσικά, δεν φροντίζουμε μόνο για το πρόσωπό μας αλλά και για το υπόλοιπο σώμα. Πώς θα γυαλίζουν τα πόδια σου φυσικά; Τι μπορείς να κάνεις για να είναι μαλακά και ενυδατωμένα;

Δεν έχουμε όλοι τα ίδια πόδια, το ίδιο δέρμα. Μπορεί

να έχεις σημάδια ή να είναι περισσότερο ξηρό, αλλά με μερικά tips θα κάνεις τα πόδια σου να γυαλίζουν και να είναι μαλακά, όπως είναι των celebrities!

Πώς θα γυαλίζουν τα πόδια σου;Ενυδατική σε καθημερινή βάση

Όπως βάζεις ενυδατική στο πρόσωπό σου, έτσι πρέπει να βάζεις και στο σώμα σου για να είναι ενυδατωμένο, να φαίνεται πιο νεανικό και «ζωντανό».

Βάλε κρέμα σώματος στα πόδια σου σε καθημερινή βάση. Μπορείς να βρεις πολλές κρέμες στην αγορά αλλά μπορείς να επενδύσεις σε λάδι καρύδας ή βούτυρο καριτέ (shea butter) για να ενυδατώσεις το δέρμα σου. Βάλε πάντα την κρέμα μετά το μπάνιο γιατί έτσι θα απορροφηθεί καλύτερα και θα το αποτρέψει απ’ το να δείχνει θαμπό.

Παράλληλα, βάλε κάθε φορά την lotion αφού ξυριστείς ή κάνεις αποτρίχωση. Αν φοράς φόρεμα ή σορτσάκι το καλοκαίρι, μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου μια μικρή κρέμα για να την ανανεώνεις μέσα σε μερικές ώρες.

Κάνε σωστή απολέπιση

Η απολέπιση είναι το κλειδί για μαλακά και λαμπερά πόδια, αφού αφαιρεί όλα τα νεκρά κύτταρα που τα κάνουν να δείχνει θαμπό.

Είναι σαν να αφαιρεί τη θαμπή στρώση και κάνει τα πόδια σου να έχουν μια φυσική γυαλάδα. Φυσικά, μην το παρακάνεις! Χρησιμοποίησε το body scrub 2-3 φορές την εβδομάδα.

Μπορείς να βρεις ένα στην αγορά ή να φτιάξεις ένα μόνη σου, αναμειγνύοντας ζάχαρη και λάδι ή λάδι καρύδας.

Βάλε λάδι στα πόδια σου

Αν πραγματικά θέλεις τα πόδια σου να λάμπουν, τότε μπορείς να εφαρμόσεις μια μικρή ποσότητα λαδιού στα πόδια.

Λάδια όπως το λάδι καρύδας, το jojoba ή και το ελαιόλαδο μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν και να αλλάξουν την όψη αλλά πάντα με μέτρο γιατί δεν θέλεις να γλιστράς! Θέλεις όλο το αποτέλεσμα να φαίνεται όσο πιο φυσικό γίνεται.

Θα πετύχεις διπλό σκοπό: Τα πόδια σου θα λάμπουν και θα είναι ενυδατωμένα.

Κάνε αποτρίχωση

Προτίμησε να κάνεις αποτρίχωση και να μην ξυρίζεσαι. Μπορεί τις πρώτες φορές να είναι πιο δύσκολο και επώδυνο αλλά αξίζει τον κόπο και με τον καιρό η τρίχα θα γίνεται πιο αραιή και μαλακή.

Για καλύτερα αποτελέσματα, κάνε απολέπιση πριν κάνεις αποτρίχωση. Και φυσικά μετά από την αποτρίχωση μην ξεχάσεις να βάλεις την ενυδατική σου.

Γιατί σε πιάνει φαγούρα μετά το ξύρισμα; Όλοι οι πιθανοί λόγοι!

Airbrush- ο σύμμαχός σου

Το airbrush είναι ένα spray για τα πόδια σου, ένα υγρό makeup για τα πόδια σου. Ειδικά, αν έχεις ένα συγκεκριμένο event μπορείς να δοκιμάσεις ένα τέτοιο airbrush, το οποίο θα το βρεις σε διάφορες αποχρώσεις ώστε να βρεις αυτή που ταιριάζει στο φυσικό χρώμα του δέρματός σου.

Γενικά, προσπάθησε να επιλέξεις μια απόχρωση έναν τόνο πιο σκούρα για να φαίνονται τα πόδια σου πιο υγιή και λαμπερά.

Διαβάστε επίσης:

Το δέρμα στα πόδια σου έχει κίτρινο χρώμα; Οι πιθανοί λόγοι

Photos: Pexels

Το άρθρο Κάνε τα πόδια σου να γυαλίζουν…. όπως των celebrities! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα