Μια διαφορετική και γευστική συνταγή για χούμους!

14:56 9/1/2020 - Πηγή: iPop

Το χούμους είναι γευστικό και θρεπτικό για την υγεία μας! Γι’αυτό κι εμείς σήμερα φτιάχνουμε μια διαφορετική συνταγή για χούμους με παντζάρια, την οποία και θα αγαπήσεις!

Σήμερα το μενού έχει χούμους. Χούμους με παντζάρια, μια διαφορετική συνταγή πολύ θρεπτική για τον οργανισμό σου που μπορείς να φτιάξεις ανά πάσα στιγμή.

Ένα από τα resolutions του 2020 είναι να τρώμε θρεπτικά και ξεκινάμε με αυτή τη συνταγή!

Τι θα χρειαστείς;3 παντζάρια μεσαίο μεγέθους, αποφλοιωμένα και τεμαχισμένα6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένα1 κουταλάκι λάδι1 και 1/4 φλιτζάνι
ρεβίθια5 κουταλιές της σούπας νερό4 κουταλιές χυμό λεμονιού4 κουταλιές της σούπας ταχίνιΑλάτι και πιπέρι για γεύσηΠροαιρετικά φρέσκα βότανα, φέτα,ηλιόσποροι και λάδιΠώς θα τη φτιάξεις;ΣυνταγήΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.Βάζουμε τα παντζάρια και το σκόρδο σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ρίχνουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια.Μόλις μαλακώσουν, αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά.Στη συνέχεια, τα προσθέτουμε μαζί με τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.Προσθέτουμε το νερό, το χυμό λεμονιού και το ταχίνι και χτυπάμε ξανά. Αλατοπιπερώνουμε.Τέλος, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω φέτα, μπαχαρικά,λάδι, ηλιόσπορους ή ότι άλλο θέλουμε.Απολαμβάνουμε.Δες και αυτή τη συνταγή:

Taquitos με χούμους και αβοκάντο για κάθε ώρα της ημέρας

Photo: unsplash/Kyle Brinker

Το άρθρο Μια διαφορετική και γευστική συνταγή για χούμους! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μια διαφορετική και γευστική συνταγή για χούμους!,