28η Οκτωβρίου: Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία

16:41 27/10/2019 - Πηγή: iPop

Δωρεάν είσοδος την 28η Οκτωβρίου σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία για όλους όσους έχουν μείνει στην Αθήνα ή οποιαδήποτε άλλη πόλη της χώρας και έχουν όρεξη να γίνουν τουρίστες ξανά, έστω και για μια μέρα.

Δωρεάν είσοδος την 28 Οκτωβρίου σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι η μεγάλη εθνική εορτή του «ΟΧΙ» είναι μεταξύ άλλων και μια αφορμή να επισκεφτούμε τους

αγαπημένους μας αρχαιολογικούς χώρους μετά ή και πριν την παρέλαση.

Αξίζει να κάνουμε ξεχωριστή αναφορά στις δωρεάν εκδηλώσεις και την είσοδο στο Μουσείο Ακρόπολης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς το Μουσείο καλεί τους επισκέπτες του σε έναν περίπατο γνώσης για τα υλικά και τις τεχνικές κατασκευής του, για τους μύθους και τις αλληγορίες του, για την ακτινοβολία του και τις περιπέτειές του.

Σημειώνεται ακόμη ότι στο πλαίσιο των δωρεάν εκδηλώσεων, στο Μουσείο Ακρόπολης, «ζωντανεύει» και το άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου, που φιλοτέχνησε ο Φειδίας για τον Παρθενώνα.

Πιο συγκεκριμένα, για όσους ενδιαφέρονται οι παρουσιάσεις θα γίνουν στα ελληνικά τις εξής ώρες: 12 το μεσημέρι, 1 μ.μ., 2 μ.μ. & 4 μ.μ., ενώ στα αγγλικά θα πραγματοποιηθούν στις 11 π.μ. και 3 μ.μ..

Εγγραφές θα γίνονται την ίδια μέρα στο γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου, μισή ώρα νωρίτερα από την ώρα έναρξης της παρουσίασης. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών (έως τριάντα επισκέπτες ανά παρουσίαση). Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Παράλληλα, ανοιχτή θα είναι και  ειδική έκθεση για την αναστήλωση και το σπουδαίο έργο των μαρμαροτεχνιτών της Ακρόπολης, που οργάνωσε η Επιτροπή και η Υπηρεσία Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης και στήθηκε απλόχωρα από το Μουσείο Ακρόπολης, με ευρεία χρήση φωτογραφιών γιγαντιαίου μεγέθους που κάλυψαν ολόκληρους τοίχους, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται πάνω στον βράχο της Ακρόπολης και παρακολουθεί τις εργασίες.

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου και η αρχαιολογική ανασκαφή θα παραμείνουν ανοιχτοί, από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

Ποιες άλλες μέρες είναι δωρεάν τα μουσεία;6 Μαρτίου – Ημέρα Μνήμης για τη Μελίνα Μερκούρη5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος18 Απριλίου – Διεθνής Ημέρα Μνημείων18 Μαΐου – Διεθνής Ημέρα ΜουσείωνTο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου κάθε έτους: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής ΚληρονομιάςΟι Κυριακές κατά το διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως 31 ΜαρτίουΟι επίσημες αργίες της χώρας (28 Οκτωβρίου, 25 Μαρτίου)Η πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, εκτός απ’ τους μήνες Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος (όταν η πρώτη Κυριακή είναι αργία, ως ημέρα δωρεάν εισόδου ορίζεται η δεύτερη Κυριακή)Διάβασε ακόμη:

«Το ’21 Αλλιώς»: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL

Photo: Unsplash/Arthur Yeti

Το άρθρο 28η Οκτωβρίου: Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα