24ωρη απεργία: Ποιοι συμμετέχουν- πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ;

09:25 24/9/2019 - Πηγή: iPop

Κλειστά σχολεία, εφορίες, τράπεζες, πολεοδομίες, πλοία δεμένα στα λιμάνια και χειρόφρενο στα ΜΜΜ. Πολλοί κομβικοί κλάδοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Τρίτης, η οποία γίνεται με τη συμμετοχή

σειράς Εργατικών Κέντρων, του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία:

Στις κινητοποιήσεις ενάντια του αναπτυξιακού σχεδίου της Κυβέρνησης συμμετέχουν:

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής ΜεταφοράςΚαθηγητές και δάσκαλοιΕργαζόμενοι στα Δημόσια ΝοσοκομείαΝοσοκομειακοί ΓιατροίΕργαζόμενοι στο ΕΚΑΒΝαυτεργάτεςΤραπεζοϋπάλληλοιΔικαστικοί υπάλληλοιΕργαζόμενοι στα υπουργείαΕργαζόμενοι στην Τοπική ΑυτοδιοίκησηΕργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία

Σημειώνεται πως με απόφαση της ΕΣΗΕΑ, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 15:00.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην 24ωρη απεργία;

Χειρόφρενο τραβούν για 24 ώρες τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί του ΗΣΑΠ.

Απ’ την άλλη, το μετρό λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην πολιτική αεροπορία, με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.30 το μεσημέρι έως τις 15.30. Ωστόσο, δεν επηρεάζονται οι πτήσεις ούτε η λειτουργία των αεροδρομίων.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν και τα πλοία εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Έτσι, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως στις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Τι ισχύει για τα νοσοκομεία;

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια, με αίτημα, όπως αναφέρει στην προκήρυξή της, την απόσυρση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» που περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Διαβάστε ακόμα:

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τρίτη | Ποιοι θα συμμετέχουν

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Το άρθρο 24ωρη απεργία: Ποιοι συμμετέχουν- πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα